zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsleven is niet bang voor pandemie

10 september 2009 - Vrijwel alle Nederlandse ondernemingen zijn op de hoogte van de oproep van de overheid om voorbereidingen te treffen om de continuïteit van de productie of dienstverlening te kunnen blijven garanderen in geval van een grieppandemie. Een overgroot deel heeft ook daadwerkelijk de nodige maatregelen getroffen.

Dit blijkt uit onderzoek door Spinnaker Research in opdracht van Mavim B.V.. Voor dit onderzoek zijn ruim 1.300 directieleden van Nederlandse bedrijven van verschillende bedrijfsgrootte en uit verscheidene marktsegmenten benaderd. Zorgen

Met name de grotere bedrijven zijn bezorgd en verwachten over het algemeen somberder scenario's dan de kleinere ondernemingen, al blijkt angst voor verstoring van de bedrijfscontinuïteit bij alle bedrijfsgroottes nauwelijks aanwezig. Dit lijkt ongewoon aangezien bijna 50 procent van de bedrijven tien tot 30 procent personeelsuitval binnen de eigen organisatie verwacht door ziekte, dan wel door zorg voor derden of uit angst voor besmetting. Het zijn ook de grotere organisaties die duidelijk vaker zorgen voor een stappenplan om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen. Toch heeft ruim twintig procent van de ondervraagden geen maatregelen getroffen. 

Stappenplan

Opmerkelijk is dat hoewel ruim 75 procent van de ondervraagde bedrijven een stappenplan om de voortgang van bedrijfsprocessen te verzekeren heeft opgesteld of hiermee bezig is, hiervan slechts 27 procent ook daadwerkelijk een impactanalyse heeft uitgevoerd en de financiële risico's in kaart heeft gebracht, terwijl dit toch een essentieel onderdeel uitmaakt van een continuïteitsplan. Overigens heeft een meerderheid aangegeven zich geen zorgen te maken om de grieppandemie en de eventuele gevolgen ervan. 

Griepscan
Om bedrijven ondersteuning te bieden bij het in kaart brengen van mogelijke risico's en het uitvoeren van een impactanalyse heeft Mavim de Griepscan ontwikkeld. Met behulp van de Griepscan wordt een praktisch inzicht verkregen in mogelijke risico's waarmee beslissingsondersteuning wordt geboden voor het bepalen en treffen van adequate maatregelen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijfsleven is niet bang voor pandemie
 Financiële sector wapent zich tegen pandemie
 Vier mogelijke maatregelen tegen de grieppandemie
 Zes tips om in te grijpen bij de Mexicaanse griep
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
reacties
Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19? (2) 
Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
top10