zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgever vindt doorwerken tot 65 belangrijk

25 september 2009 - Meer dan een vijfde (22 procent) van de werkgevers geeft aan het voor de personele bezetting belangrijk te vinden dat werknemers tot hun 65ste jaar doorwerken. Doorwerken na het 65ste levensjaar wordt door acht procent van de werkgevers belangrijk gevonden. 

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer niet bang voor baanverlies

25 september 2009 - Ongeacht het fors toegenomen aantal ontslagen door de economische crisis en stijgende werkloosheid is de Nederlandse werknemer niet bang zijn baan te verliezen. Op een 10-puntschaal wordt het rapportcijfer 7 gegeven voor baanzekerheid. Dat blijkt uit een onderzoek van Jobtrack.nl onder 908 respondenten.

 Lees verder...   Reageer
 

Zachte kant leiderschap essentieel voor innovatie

25 september 2009 - In economisch roerige tijden is het belangrijk dat medewerkers net dat beetje extra geven en zodoende de innovatiekracht van de organisatie helpen versterken. Maar veel bedrijven vragen zich juist nu af of de kosten opwegen tegen de baten. Uit onlangs aan de universiteit van Twente uitgevoerd onderzoek blijkt echter dat innovatie zo goed als niets hoeft te kosten.

 Lees verder...   7 reacties
 

IT-auditor heeft weinig last van crisis

24 september 2009 - De helft van de IT-auditors ervaart nog geen gevolgen van de economische situatie. Degenen die wel gevolgen ondervinden noemen strenger toezicht en de noodzaak om efficiënter te werken. Deze sterke marktpositie wordt ook onderschreven door de instroom aan de executive master opleidingen tot IT auditors aan de universiteiten.

 Lees verder...   Reageer
 

Adverteerders bezuinigen fors op printreclame

24 september 2009 - Nederlandse krantenuitgevers hebben, na een kleine opleving in 2007, hun inkomsten uit advertenties en abonnementen in 2008 zien teruglopen met 0,2 procent naar 1,6 miljard euro. Voor 2009 voorspelt PricewaterhouseCoopers in haar 'Dutch Entertainment & Media Outlook 2009-2013' een dramatische daling van zeventien procent naar 1,35 miljard euro.

 Lees verder...   1 reactie
 

Multitasken is helemaal niet zo slim

24 september 2009 - Hoe ver bent u vandaag met uw ‘to-do’lijst? Of heeft u die afgedaan als ouderwets? Hoe ouderwets het ook lijkt, toch zou het wel eens slim kunnen zijn om die takenlijst in ere te herstellen. Dat stelt Bob Selden op Management Issues. Het principe achter de ‘to-do’-lijst is om uw taken in volgorde van belangrijkheid te zetten en ze vervolgens een voor een af te werken.

 Lees verder...   6 reacties
 

Klant en arbodienstverlener maken geen resultaatafspraken

24 september 2009 - De meeste arbodienstverleners zeggen bereid te zijn om resultaatafspraken met hun klant contractueel vast te leggen. Een garantieafspraak over de verlaging van het ziekteverzuim is een goed voorbeeld daarvan.  Slechts vijf procent van de arbodienstverleners doet dat echter.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijven besteden meer aandacht aan klantbehoud

24 september 2009 - De recessie leidt ertoe dat bedrijven meer aandacht besteden aan hun contactcenters. Zij erkennen dat de juiste service via een contactcenter resulteert in een beter klantbehoud. Ook levert een bestaande klant meer op.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mensen worden aardiger door 'lieve’ woorden – ook op het werk

23 september 2009 - Actief bezig zijn met 'gevoelige' woorden als ‘gevoel, hechten, liefde, samen, vrede, vriend, empathie en affectie’maakt mensen empathischer en socialer. Dat blijkt uit een promotieonderzoek aan de Universiteit van Maastricht waarover het Nieuwsblad schrijft.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkenden stoten vijf ton CO2 per jaar uit

23 september 2009 - Elke werkplek stoot jaarlijks vijf ton CO2 uit. Kantoorgebouwen zijn daardoor verantwoordelijk voor 35 procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Dat blijkt uit de nulmeting van de Nationale CO2-Benchmark van Corporate Facility Partners. De Nationale CO2 Benchmark beschikt over de CO2 gegevens van zo’n 50.000 werkplekken in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer gaat er met frisse moed tegenaan na vakantie

23 september 2009 - 60 procent van de werknemers vindt het leuk om na de vakantie weer aan de slag te gaan. Dit percentage is ten opzichte van 2008 gestegen met zes procent. Toen gaf bijna de helft van de werknemers aan te balen dat ze weer aan de slag moesten na de zomer.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf regels om een goede leider te zijn (en hoe Obama ze toepast)

23 september 2009 - Na negen maanden in het Witte Huis, lopen de meningen over de leidinggevende capaciteiten van president Obama nogal uiteen. Hij wordt een goed leider genoemd omdat hij gevoelige vraagstukken omtrent de economie, het Midden-Oosten en de gezondheidszorg niet uit de weg gaat. En om diezelfde reden wordt hij een slechte leider genoemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer vrouwen aan de top. Hoe?

23 september 2009 - De emancipatie van vrouwen is in Nederland al jaren een thema. Maar het aantal vrouwen in topposities bij de overheid, in het onderwijs en het bedrijfsleven stijgt maar langzaam. Terwijl de vergrijzing steeds een terug kerend onderwerp is en het duidelijk is dat over een aantal jaar er een zwaar tekort is op de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   14 reacties
 

Nederlander niet blij met verhoging AOW-leeftijd

22 september 2009 - Slechts één op de vijf Nederlanders vindt de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar een goed idee. En maar liefst driekwart steunt het hoger belasten van dure huizen. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Motivaction in opdracht van NCRV Netwerk.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1031 1032 1033 1034 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10