zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Winst stijgt aanzienlijk met betrokken werknemers

30 september 2009 - Bedrijven met betrokken personeel en een goed werkklimaat, presteren financieel bijna vijf keer zo goed als organisaties die deze zaken niet op orde hebben. Dit blijkt uit onderzoek onder één miljoen werknemers wereldwijd van internationaal onderzoeks- en adviesbureau Hay Group.

 Lees verder...   7 reacties
 

Crisis heeft invloed op zakelijke reisjes

30 september 2009 - Voor 47 procent van de Nederlandse zakenreizigers is de crisis van invloed geweest op de zakenreizen. Van deze groep heeft ruim de helft minder gereisd, 42 procent goedkoper, twee op de vijf korter en zes procent reist zelfs helemaal niet meer.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever staat best open voor moeilijk plaatsbare werklozen

30 september 2009 - Er liggen voldoende kansen voor moeilijk plaatsbare werklozen om aan de slag te gaan in het MKB. Één op de vijf werkgevers in het MKB geeft namelijk aan bereid te zijn in de toekomst één of meerdere moeilijk plaatsbare werklozen in dienst te nemen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau EIM.

 Lees verder...   Reageer
 

COO sneuvelt in recessie

29 september 2009 -  De Chief Operating Officers, traditiegetrouw de tweede in lijn, zijn het grote slachtoffer van de recessie. Tussen januari 2008 en juni 2009 ontdeden 40 grote Amerikaanse bedrijven zich van hun COO, terwijl amper twintig bedrijven er een benoemden.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier

29 september 2009 - Eén op de drie Nederlandse huisdierenbezitters ziet zijn dier als een goede of zelfs beste vriend. De zorg voor Rakker, Tijgertje en Minoes wordt zowel bij ziekte als gezondheid dan ook zeer serieus genomen, want ruim één op de drie baasjes verschijnt wel eens niet op zijn werk om voor zijn zieke huisdier te zorgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hoe krijgt u uw ideeën erdoor?

29 september 2009 - Sinds de recessie is het belang van creativiteit en verandering gegroeid. Maar dat wil niet zeggen dat innovatieve ideeën beter gehoord worden. Heeft u een goed idee en merkt u dat het bij voorbaat al afgewezen is? Onthoud dan ten eerste dat weerstand tegen verandering normaal is en laat u niet uit het veld slaan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vier tips voor na uw vrijwillige vertrek

29 september 2009 - Uw baan opzeggen zonder dat u een nieuwe hebt, leidt tot onzekere tijden, hoe zeker u ook bent van uw keuze. De situatie, die tegelijkertijd spannend en angstaanjagend is, kan ertoe leiden dat uw perceptie richting extremen gaat - zowel positief als negatief. Dat is alleen maar menselijk, maar niet altijd even wenselijk.

 Lees verder...   Reageer
 

G20 leiders komen met bonusrichtlijnen

29 september 2009 - De G20 regeringsleiders hebben afgelopen weekend afspraken gemaakt om bankiersbonussen te beperken en nieuwe (kapitaal)eisen te stellen aan banken. De regeringsleiders beloofden ‘een nieuw tijdperk van economische samenwerking’ om economische imbalansen aan te pakken.

 Lees verder...   Reageer
 

BV Nederland afhankelijk van buitenlandse bedrijven

28 september 2009 - 25 procent van de grote bedrijven in Nederland is in handen van een buitenlands moederbedrijf. Onze economie is hiermee voor een groot deel afhankelijk van het functioneren van buitenlandse bedrijven. Dit blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet. In totaal zijn 18.521 Nederlandse bedrijven in buitenlandse handen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Wellink wil meer wetgeving rond bonus

28 september 2009 - De Nederlandsche Bank (DNB) stelt dat er meer wetgeving nodig is om te hoge bonussen bij banken aan banden te leggen. De instrumenten die de toezichthouder nu heeft op het gebied van sancties, zijn niet toereikend aldus Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank. Dat schrijft Nu.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf do’s en don’ts voor een professioneel LinkedIn profiel

28 september 2009 - Een slecht professioneel netwerkprofiel kan vervelende gevolgen hebben. 41 procent van de werkgevers screenen sollicitanten inmiddels standaard via Google, Yahoo!, Facebook en LinkedIn. Een derde van de recruiters heeft vervolgens weleens een kandidaat geëlimineerd.

 Lees verder...   3 reacties
 

Managers moeten strijd aangaan met financiële markten

28 september 2009 - Veel beursgenoteerde ondernemingen ervaren enorme druk van aandeelhouders, analisten, consultants, investment bankers en de media. Veelal wordt dit toegeschreven aan de grotere invloed van aandeelhouders en financiële markten. Maar managers kunnen wel degelijk een eigen koers varen.

 Lees verder...   1 reactie
 

‘Bankier moet persoonlijk opdraaien voor misstanden’

28 september 2009 - Hebben topbankiers torenhoge bonussen opgestreken terwijl hun bank door hun toedoen verlies draait, dan moeten ze uit eigen zak niet alleen de bonus, maar ook de schade vergoeden. Dat stelt een Kamermeerderheid in de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Twitter en Facebook groeien

25 september 2009 - Facebook is aan een inhaalslag bezig in Nederland. Dat blijkt uit metingen door Multiscope. In week dertien stond Facebook.com voor het eerst op de lijst van de 50 best bezochte sites van Nederland. Het bereik bedroeg toen dertien procent. In de afgelopen 24 weken is dit percentage gestegen naar 28 procent.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1030 1031 1032 1033 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10