zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Klant en arbodienstverlener maken geen resultaatafspraken

24 september 2009 - De meeste arbodienstverleners zeggen bereid te zijn om resultaatafspraken met hun klant contractueel vast te leggen. Een garantieafspraak over de verlaging van het ziekteverzuim is een goed voorbeeld daarvan.  Slechts vijf procent van de arbodienstverleners doet dat echter.

Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek naar arbodienstverlening in Nederland door arbomarketingbureau Dialoque in samenwerking met Mercer. Arbodienstverleners geven aan bereid te zijn tot het sluiten van Service Level Agreements of contracten die ‘poortwachter- en claimproof’ zijn. Zelfs afspraken maken op basis van ‘no cure no pay’ behoort tot de mogelijkheden. Sommige potentiële opdrachtgever vragen tijdens de informatiefase nog wel naar deze mogelijkheden, maar in de contractfase komen de garanties zelden op papier. 



Financiële schadelast

Marco de Zeeuw, manager Register-Casemanagement bij Mercer over deze uitkomst: "Je zou bijna gaan denken dat de klant zoveel vertrouwen heeft in de dienstverlener dat die de garantie op de dienst niet hoeft te geven. Ben je heel sceptisch, dan verwacht je misschien niet dat de dienstverlener deze garanties in de praktijk uitbetaalt. Ik sluit ook niet uit dat klanten er gewoon niet extra voor willen betalen als de dienstverlener boven target presteert." 

Professionaliseren

Een andere conclusie van het onderzoek is dat aanbieders verder professionaliseren. Ze bouwen hun zekerheden steeds meer rondom gediplomeerde experts, professionele standaarden, klanttevredenheidsmetingen en klachtenprotocollen. Toch zijn de meeste organisaties zich niet bewust van alle mogelijkheden die dergelijke dienstverleners bieden, laat staan dat zij de noodzaak hiervan inzien. Bob Zeegers van Dialoque: "Arbodienstverlening ziet men te vaak nog als noodzakelijk kwaad. Onterecht, want als je het goed inzet, draagt het juist bij aan de gezondheid en productiviteit van je medewerkers en daarmee ook aan de vitaliteit van de organisatie. Het is dus veel meer dan arbo of verzuimbeheersing alleen. Daarnaast kan de financiële schadelast bij onjuiste toepassing van de wet- regelgeving in de tonnen oplopen! Een goede dienstverlener helpt zijn klant bij deze ingewikkelde materie." 

Arbokiezer.nl

Op basis van de onderzoeksresultaten heeft Dialoque in samenwerking met HCM Software Arbokiezer.nl  ontwikkeld. Met behulp van deze keuzesite krijgt een organisatie binnen tien minuten een gratis advies over de arbodienstverleners die het beste passen bij haar wensen- en eisenpakket. Alle veertig arbodiensten die mee hebben gedaan aan het onderzoek staan in Arbokiezer.
De onderzoeksresultaten zijn deels gepubliceerd in de augustuseditie van BG magazine, deels online te bekijken.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ziekteverzuim is en blijft stabiel
 'Griepprotocol leidt tot nepziekmeldingen’
 Bedrijfsleven investeert in arbobudget
 Tien punten om op te letten bij het kiezen arbodienst
 
 
reacties
 
Esther  |   | 
17-05-2010
 | 
15:02 uur
DE arbokiezer werkt in praktijk niet of nauwelijks. Veel arbodiensten zijn niet aangesloten bij de leadgeneratie. Dus je krijgt advies over de citeria van een vijftal aangesloten arbodiensten, lekker objectieve informatie....ER zijn wel 40 arbodiensten onderzocht maar dit loopt naast de arbokiezer. Ze staan hier wel in vermeld wat naar mi misleidend is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10