zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Buitenstaander is meest geschikt om de rotzooi op te ruimen

17 september 2009 - Er zijn voorbeelden te over van CEO’s die gedwongen werden op te stappen om vervolgens vervangen te worden door een collega die geacht wordt bekend te zijn met het probleem en de keuzes die in het verleden gemaakt werden. Oftewel: de veilige weg wordt bewandeld. Maar is dit wel zo veilig?

 Lees verder...   Reageer
 

'Economische onzekerheid blijft’

17 september 2009 - Hoewel de economie in de tweede helft van dit jaar en in 2010 een gematigde groei zal vertonen, blijven de onzekerheden groot. Dat stelt het Centraap Planbureau (CPB) op NuZakelijk. Zo zullen de gevolgen van de crisis voor de overheidsfinanciën nog lang te merken zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

HR en Communicatie moeten het samen doen

17 september 2009 - De vakgebieden HR en communicatie moeten nauwer met elkaar samenwerken om bestaande en toekomstige medewerkers te informeren, te motiveren en aan de eigen organisatie te binden. Dit blijkt uit een online survey onder HR- en communicatieprofessionals in Nederland naar samenwerking tussen beide vakgebieden.

 Lees verder...   7 reacties
 

Bedrijven profiteren meetbaar van Web 2. 0

17 september 2009 - Web 2.0 technologieën zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar profiteren ondernemingen daar ook meetbaar van? McKinsey vroeg 1.700 managers en directeuren wereldwijd wat ze intern en extern, in de relatie met hun klanten en leveranciers, bereikt hebben met Web 2.0.

 Lees verder...   1 reactie
 

‘Verhoging arbeidsparticipatie ouderen levert vier miljard op’

17 september 2009 - Het probleem van de financiering van de AOW wordt opgelost als het aantal werkende 55-plussers 50 procent meer is dan nu wordt verwacht. Dit levert vier miljard euro op, precies het bedrag dat minister Donner wil binnenhalen met de verhoging van de AOW-leeftijd. Dit blijkt uit cijfers van het CPB.

 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren krijgen minder snel een vast contract

16 september 2009 - Werkgevers hoeven jonge medewerkers minder snel een vast dienstverband aan te bieden. Vanwege de economische crisis mogen ze werknemers tot 27 jaar langer op een tijdelijk contract laten werken. De maatregel geldt voor twee jaar, zo meldt NOS.nl.

 Lees verder...   2 reacties
 

Kantoorpersoneel werkt regelmatig thuis

16 september 2009 - Tweede Kamerleden Ineke van Gent en Kees Vendrik van GroenLinks kondigden begin dit jaar een initiatiefwetsvoorstel aan om werknemers één dag in de week een recht op thuiswerken te geven. Werkgevers zouden dit alleen kunnen weigeren als een zwaarwegend belang van het bedrijf dit onmogelijk maakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijftien manieren om een presentatie te verknallen

16 september 2009 - Echt goede presentaties geven vereist talent, inzet en oefening. Een catastrofale presentatie geven is veel makkelijker. Communicatiecoach en auteur Carmine Gallo geeft op Businessweek vijftien tips waarmee u gegarandeerd een enorm slechte en amateuristische indruk maakt.

 Lees verder...   11 reacties
 

Communicatiemedewerker paste vakantie aan door crisis

16 september 2009 - Bijna een derde van de marketing- en communicatieprofessionals heeft in verband met de crisis zijn of haar vakantieplannen in de afgelopen zomerperiode aangepast. Dit blijkt uit een internetonderzoek van USG Capacity.

 Lees verder...   3 reacties
 

Troonrede in het teken van crisis

16 september 2009 - De gevolgen van de economische crisis zullen nog lang worden gevoeld. "De snelheid van de gebeurtenissen was uitzonderlijk," aldus Beatrix in haar Troonrede. "Mensen verliezen hun baan, het aantal faillissementen neemt toe en de overheidsfinanciën vertonen onvermijdelijke grote tekorten."

 Lees verder...   1 reactie
 

Kabinet helpt MKB aan extra geld

15 september 2009 - Het kabinet gaat maatregelen nemen om de financiering van het midden- en kleinbedrijf te verbeteren. De garantie op nieuw aan te trekken eigen vermogen wordt vervijfvoudigd: de overheid staat voortaan garant voor 50 procent van maximaal 25 miljoen euro. De kredietgarantie wordt uitgebreid van 50 miljoen naar 150 miljoen euro.

 Lees verder...   1 reactie
 

Plafond geldt niet voor alle bonussen

15 september 2009 - De terughoudendheid met variabele bestuurdersbeloningen die deze week in de Code Banken werd vastgelegd geldt minder strikt voor aanblijf- en welkomstbonussen. Voor deze zogenaamde retentie- en welkomstbonussen gaat het maximum van één basissalaris niet op.

 Lees verder...   Reageer
 

Verhoging AOW-leeftijd: kostenbesparing of lastenverzwaring?

15 september 2009 - De AOW-leeftijd wordt met twee jaar verhoogd. Dit is althans het plan van minister Donner waarover hij op Prinsjesdag naar verwachting een toelichting geeft. Het plan levert de overheid een aanzienlijke besparing op. Ook voor de werkgever zal het besluit moeten leiden tot lastenverlichting, aldus de overheid.

 Lees verder...   12 reacties
 

CV verstuurd? Zes follow up tips

15 september 2009 - Uw CV opsturen is de eerste stap op weg naar dat felbegeerde sollicitatiegesprek. Zelfs als u via via al voorgesteld bent, dat CV moet een potentiële werkgever hebben voor u op gesprek mag. Maar daarna zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen om uw kansen om uitgenodigd te vergroten.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1033 1034 1035 1036 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10