zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top tien irritant managementjargon

9 november 2009 - 'Je ding doen' is de meest vage managementuitdrukking  van 2009. Dat blijkt uit de jaarlijkse Vaagtaalverkiezing van Vaagtaal.nl, zo weet Express.be. ‘Je ding doen' kreeg vijftien procent van de 1.950 stemmen. Hiermee won dit vage ‘stukje managementjargon’ de titel Vaagste Vaagtaal 2009. In 2008 stond de uitdrukking ‘Een plekje geven' bovenaan.

 Lees verder...   5 reacties
 

Werkzoekende gebruikt steeds minder kanalen om nieuwe baan te vinden

9 november 2009 - De Nederlandse beroepsbevolking gebruikt en is van plan om steeds minder kanalen te gebruiken bij het zoeken naar een (nieuwe) baan. Anno 2009 verwacht iemand die een (nieuwe) baan zoekt op de Nederlandse arbeidsmarkt gemiddeld 4,1 verschillende bronnen te gebruiken om zich te oriënteren. Ten opzichte van 2007 is dat gemiddeld ruim één bron minder, een daling van ruim twintig procent.

 Lees verder...   4 reacties
 

Plasterk onderzoekt fiscale maatregelen voor vrouwen op arbeidsmarkt

9 november 2009 - Minister Plasterk van Emancipatie laat onderzoeken welke fiscale maatregelen Nederlandse vrouwen stimuleren of belemmeren om meer uren te gaan werken en economisch zelfstandig te zijn. Dat zei hij tijdens de internationale conferentie 24orMore, die 5 en 6 november door de Taskforce DeeltijdPlus in Amsterdam werd gehouden.

 Lees verder...   4 reacties
 

Slechts helft Europese bedrijven heeft crisisplan

9 november 2009 - Hoewel 60 procent van de ondervraagde beleidsmakers al eens een crisis heeft meegemaakt en meer dan de helft daarvan in het afgelopen jaar een crisis heeft ervaren, heeft op het moment slechts 53 procent een crisisplan doorgevoerd, zo blijkt uit het onderzoek van Burson-Marsteller.

 Lees verder...   Reageer
 

Tips om veilig online te shoppen tijdens werktijd

6 november 2009 - Kerstmis staat voor de deur en bijna de helft van de werkenden verwacht een deel van de inkopen online en tijdens werktijd te doen. Dat is makkelijk en praktisch en verdrijft bovendien de verveling, aldus de respondenten in het onderzoek 'Shopping on the Job: Online Holiday Shopping and Workplace Internet Safety' van Isaca.

 Lees verder...   Reageer
 

Teams scoren beter met emotioneel intelligente leider

6 november 2009 - Teams functioneren beter wanneer ze een manager hebben met een hoge emotionele intelligentie en een tranformationele leiderschapsstijl. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Toon mij uw fusie en ik vertel u hoe goed u bent’

6 november 2009 - Mislukte fusies en overnames hebben flink bijgedragen aan de knauw die het vertrouwen in ons bedrijfsleven heeft gekregen. Begrijpelijk, ons trackrecord op het gebied van fusiemanagement is niet best. Het heeft het imago van onze CEO’s en bestuurders geen goed gedaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen gepest en lichter werk stimuleren langer doorwerken

6 november 2009 - Voor werknemers van 45 jaar en ouder draagt een goed sociaal klimaat op het werk bij aan langer doorwerken. Intern ongewenst gedrag van collega's of leidinggevende, zoals pesten of intimidatie, verlaagt de motivatie om door te werken tot het 65e levensjaar. Sociale steun van de leidinggevende verhoogt het vermogen om door te werken in de huidige functie.

 Lees verder...   5 reacties
 

Tien do’s en don’t voor financieel succes

6 november 2009 - De presentatie van de Quote 500 is groot nieuws. Opvallend is dat het vermogen van velen flink daalde maar dat er ‘stijgers’ zijn met een veel hoger percentage dan het maximale percentage van de ‘dalers’.

 Lees verder...   Reageer
 

Quote 500 is afgeslankt tot Quote 499

5 november 2009 - De financiële crisis heeft Nederland zwaar getroffen, ook de rijksten onder ons. Zo zijn de Oranjes niet langer miljardair, en is DSB-topman Dirk Scheringa van de Quote 500 lijst verdwenen. Die Quote 500 bevat dit jaar dan ook maar 499 rijken. Toen de lijst naar de drukker ging, begon namelijk net de doodsstrijd van DSB, waardoor de plek van Scheringa (167) is doorgestreept.

 Lees verder...   Reageer
 

Twee mythes over leiderschap hard onderuit gehaald

5 november 2009 - Veel managers zijn inmiddels doodmoe van alle boeken en artikelen die circuleren over leiderschap, die bovendien allemaal iets anders vertellen. Komt bij dat de leiders van vandaag het eerder slechter dan beter doen dan hun voorgangers. Goed leiderschap is echter belangrijker dan ooit. Maar is er wel een manier van leiding geven die organisaties de verandering en succes brengt die nodig is?

 Lees verder...   6 reacties
 

Bedrijfsleven slecht voorbereid op uitbraak Mexicaanse griep

5 november 2009 - MKB-ondernemingen zijn niet goed voorbereid op een uitbraak van de Mexicaanse griep. Bij 49 procent van de bedrijven is de telecominfrastructuur niet ingericht op het op grote schaal thuiswerken. Dat blijkt uit onderzoek van OneXS onder 500 Nederlandse telecombeslissers.

 Lees verder...   6 reacties
 

Tien rituelen van slecht management

5 november 2009 - Veel managers vallen onder grote druk en stress terug in oud gedrag. Alle geleerde verbetertechnieken worden vergeten om terug te keren naar wat hen vroeger succesvol maakte. Deze week publiceert Dr. André de Waal van het Center for Organizational Performance zijn boek '10 Rituelen van slecht management - Hoe herkent u ze en hoe bestrijdt u ze'.

 Lees verder...   3 reacties
 

Commercieel Nederland gaat op de schop

5 november 2009 - Meer dan de helft van 'commercieel Nederland' is of gaat de komende twaalf maanden reorganiseren, waarbij ook het management ter discussie staat. De verkoopstaf komt tot nu toe vrijwel ongeschonden de recessie door, met name door de focus op behoud van bestaande klanten. Dat de effectiviteit van de gehele commerciële discipline echter omhoog moet, staat vast.

 Lees verder...   5 reacties
 
< vorige 1020 1021 1022 1023 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10