zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaserijders frauderen voor miljoenen

12 november 2009 - De Belastingdienst heeft bijna dertien miljoen teruggevorderd van leaserijders die betrapt zijn op fraude. Leaserijders die een verklaring hebben ingediend dat ze met hun auto van de zaak minder dan 500 kilometer privékilometers per jaar rijden, zijn vrijgesteld van de bijtelling.

 Lees verder...   5 reacties
 

Tien do’s en don’t om uw team te motiveren (zonder bonussen)

12 november 2009 - Slechts een derde van alle werkenden gaat naar zijn werk uit pure passie of omdat hij/zij daar persoonlijke bevrediging in vindt. Autonome motivatie heet dat. De rest werkt met name voor het geld en omdat ‘het zo hoort’. Dit bleek uit onderzoek van Securex. 6Minutes.be doet verslag.

 Lees verder...   3 reacties
 

Divers personeelsbestand biedt meerwaarde

12 november 2009 - Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf met een gemengde etnische samenstelling van hun personeelsbestand ervaren economische meerwaarde. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO dat in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het eerst ervaringen met etnische diversiteit in het mkb in de praktijk in kaart brengt.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zeven sleutels van succes voor het informatietijdperk

11 november 2009 - "De val van de Muur en de start van het Wereld Wijde Web, beiden in 1989, veranderden de wereld voorgoed. Het einde van het industriële tijdperk en het begin van het informatietijdperk waren een feit. Het informatietijdperk kan erg lastig en verwarrend zijn maar het geeft ook ongelofelijke kansen als we ze maar willen zien en er ons voordeel mee doen."

 Lees verder...   1 reactie
 

Starter accepteert baan onder niveau

11 november 2009 - Uit het onderzoek Arbeidsmarkt- en Imago-onderzoek 2009 door Memory Magazine, bleek dat 57,6 procent van de starters bereid is om een (eerste) baan onder hun niveau te accepteren. Uit dit onderzoek - waaraan precies 2009 starters meededen - kwam ook naar voren dat 62 procent bereid is om tegen een lager salaris dan normaal een (eerste) baan te accepteren.

 Lees verder...   2 reacties
 

Talent blijft onvindbaar

11 november 2009 - Hoewel de werkloosheid op het hoogste peil staat sinds 1995 hebben rekruteerders nog steeds moeite om de juiste mensen te vinden. Dat blijkt uit een studie van SHL. 41 procent van de rekruteerders zegt dat het aantal sollicitaties per functie is gestegen sinds het begin van de recessie terwijl slechts 23 procent het eenvoudiger vindt om de geschikte kandidaten te vinden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Business Intelligence kent zeven valkuilen

11 november 2009 - Als u wilt weten hoe u succesvol kunt zijn met business intelligence (BI), dan vindt u in het nieuwste Passionned rapport wat u zoekt: de zeven grootste valkuilen in BI projecten. Gebaseerd op jarenlang nauwgezet onderzoek en ervaringen van honderden BI verantwoordelijken en experts.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer is weg als hij niet thuis kan werken

11 november 2009 - 87 procent van de bezoekers aan het Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event 2009 kan thuis werken, slechts dertien procent niet. Volgens deze kleine groep komt dit veelal omdat de werkgever (nog) geen vertrouwen heeft in thuiswerkernde werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Is uw managementteam blauw, groen, geel of rood?

10 november 2009 - Elk managementteam heeft zijn eigen typische sterke en zwakke kanten. Per situatie kan dit een voordeel of juist een nadeel zijn. Management Executive deelt managementteams op in kleuren en legt uit wat de sterke en zwakke punten van elke teamkleur zijn. Express.be vat samen. In wat voor team zit u?

 Lees verder...   2 reacties
 

Centraal- en Oost-Europese managers blijven afwachtend

10 november 2009 - Centraal- en Oost-Europa tonen de eerste tekenen van economisch herstel. De beursen hebben de meeste schade ingehaald, de nationale valuta’s zijn weer stabiel en de voorspellingen voor 2010 zijn licht positief. Toch blijven de Centraal en Oost-Europese managers afwachtend. Ze verwachten dat de economische groei niet inzet voor het einde van 2010.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale netwerker is ook sociale werknemer

10 november 2009 - Sociale netwerken worden steeds belangrijker op de werkvloer. Maar wat vinden sociale netwerkers nu belangrijk in hun werk? Monsterboard.nl stelde deze vraag op Hyves. In totaal hebben 981 vrouwen de vraag: wat vind je het belangrijkste in je werk? beantwoord. Een meerderheid geeft aan sfeer/ collega’s absoluut het belangrijkst te vinden. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Europese bedrijven voorspellen: minder ontslagen in 2010

10 november 2009 - Uit onderzoek van Watson Wyatt onder meer dan 700 Europese bedrijven blijkt dat 47 procent van de bedrijven de afgelopen zes maanden werknemers heeft ontslagen; 30 procent verwacht dit de komende zes maanden te doen. Zo’n 60 procent van de bedrijven kende het afgelopen half jaar een personeelsstop, slechts 38 procent verwacht die in stand te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om uw intranet te verbeteren

10 november 2009 - Intranet speelt een belangrijke rol in steeds meer organisaties. Maak er daarom het beste van. Dat een goed intranet opzetten helemaal niet moeilijk is, bewijst Entopic. Hier alvast vijf tips en op 16 maart organiseert de organisatie bovendien het Congres Intranet 2010 in de Jaarbeurs Utrecht.

 Lees verder...   1 reactie
 

Besparen op opleiding is onterecht

9 november 2009 - We evolueren naar een kenniseconomie, dat is de overtuiging van Urbain Vandeurzen in zijn recente boek ‘De crisis voorbij'. Online opleidingen zijn een waardig alternatief om vorming te blijven garanderen in moeilijke economische tijden. "Lagere verplaatsingskosten en een hogere flexibiliteit zijn daarbij de belangrijkste voordelen," stelt Frans Vos, zaakvoerder van Materials Consult bvba.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1019 1020 1021 1022 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10