zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips om als vrouw een directiefunctie te krijgen

28 oktober 2009 - Gisteren stond in het AD een artikel over het voornemen van de Tweede Kamer een wet aan te nemen waardoor in 2016 het topmanagement van bedrijven met meer dan 250 medewerkers voor minstens een derde uit vrouwen bestaat.

 Lees verder...   7 reacties
 

Deponeren van jaarrekening voor MKB-ers drastisch vereenvoudigd

27 oktober 2009 - Uit onderzoek dat Graydon begin dit jaar publiceerde is gebleken dat bijna 68 procent van de Nederlandse ondernemingen haar jaarrekening te laat deponeert en ruim dertien procent zelfs helemaal niet. Naast het feit dat iedere onderneming hiertoe verplicht is, kan het bedrijven problemen opleveren bij het verkrijgen van een financiering.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager: 'laat opleidingsbudget buiten schot'

27 oktober 2009 - Nu de budgetten in de meeste organisaties weer zijn bepaald, wordt ook duidelijker waar de klappen gaan vallen. Als er komend jaar in arbeidsvoorwaarden wordt gesneden, sneuvelen achtereenvolgens de bonus, de winstdeling en de auto van de zaak. Als het aan leidinggevenden ligt, blijft het opleidingsbudget vooralsnog echter buiten schot.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer prefereert opleiding boven loonsverhoging- voor nu

27 oktober 2009 - Een onderzoek van Stepstone onder bijna 20.000 hoogopgeleiden Europeanen toont aan dat 42 procent van hen op dit moment liever een opleiding of training volgt dan dat ze salarisverhoging ontvangen. 45 procent wil een opleiding wel als vervanging zien van een salarisverhoging ten tijde van crisis, maar daarna niet meer.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier vragen voor meer balans

27 oktober 2009 - Bent u een ‘rupsje nooit genoeg’? Of weet u precies wanneer het genoeg is? In hoeverre stelt u -extreme- eisen aan uzelf en anderen? In hoeverre probeert u dingen af te dwingen?  Het is de vraag in hoeverre dat gedrag u helpt of dat u zichzelf en anderen daarmee in de weg zit.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer offshore contactcenters in Suriname en Turkije

27 oktober 2009 - Unamic/HCN ziet in 2009 een toename van 25 procent in klantcontact activiteiten die door Nederlandse bedrijven naar Suriname en Turkije worden uitbesteed. Het offshore laten uitvoeren van klantcontacten blijkt een aantrekkelijke manier om kosten substantieel te verlagen en toch te voldoen aan de kwaliteitseisen van klanten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meer werkzoekenden in september

26 oktober 2009 - Het aantal bij UWV WERKbedrijf ingeschreven niet-werkende werkzoekenden (nww) is in september met 0,2 procent gestegen tot 489.000.  Het aantal werkzoekenden met een mbo-opleiding steeg in september bovengemiddeld naar 163.000. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedroeg de toename bijna 45.000 (+38 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Middle manager is de grote verliezer in crisistijd

26 oktober 2009 - Tijdens een crisis is het niet de top maar de middle manager die de hardste klappen incasseert. Dit blijkt uit onderzoek van McKinsey onder 1.653 managers, waarover Express.be schrijft. Middle managers krijgen in slechte tijden steeds meer verantwoordelijkheden en ervaren tegelijkertijd meer stress en onvoldoende steun van bovenaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Kennisbehoud ICT’ers is cruciaal

26 oktober 2009 - Een groot aantal senioren staat op het punt om de ICT-branche te verlaten. Soms vanwege pensionering of VUT, soms door ontslag. Het online platform ICTsenior helpt hen elkaar scherp te houden. Het platform werd opgericht  door Pieter Bressers die enkele jaren geleden, op zijn 60ste, met de VUT ging na een27-jarig dienstverband bij  EDS.

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB'ers luisteren ook in barre tijden naar onderbuik

26 oktober 2009 - Het merendeel van de MKB-ondernemingen in Nederland vertrouwt ook in economisch zware tijden op de ervaring en het onderbuikgevoel van het hogere management. Dat blijkt uit periodiek onderzoek van BDO, uitgevoerd door de adviseurs van BDO Interim & Detachering en BDO Personeel & Organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

KPN gaat vrouwen voorrang geven bij verdeling topfuncties

26 oktober 2009 - KPN gaat vrouwen bij benoemingen op topfuncties voorrang geven. Dat maakte topman Scheepbouwer bekend op NOS.nl. Het hogere management van KPN bestaat nu voor zeventien procent uit vrouwen. Maatregelen om dat percentage omhoog te krijgen, hebben volgens Scheepbouwer nog te weinig effect gehad.

 Lees verder...   3 reacties
 

Geen baan? Vijf tips om voor uzelf te beginnen

23 oktober 2009 - Veel jonge hoogopgeleiden komen momenteel niet aan een baan. Nisandeh Neta van Open Circles Academy: "Frappant is dat het hebben van een baan het eerste doel lijkt terwijl zelfstandig ondernemerschap zeker ook een optie is in deze periode van crisis. Met onderzoek, precieze planning en budgettering, kan het juist nu het moment zijn om die droom te verwezenlijken."

 Lees verder...   1 reactie
 

ING voorspelt einde recessie

23 oktober 2009 - In het derde kwartaal liet de economie volgens de economen van ING een groei zien van 0,3 procent. Daarmee is een einde gekomen aan vijf kwartalen krimp. Over heel 2009 bedraagt volgens ING de economische krimp 4,2 procent. Volgend jaar groeit de economie weer met 0,7 procent.

 Lees verder...   3 reacties
 

Minderwaardigheidscomplex leidt tot pestgedrag

23 oktober 2009 - Uit onderzoek naar de oorzaak van pestgedrag onder leidinggevenden, ontdekten Amerikaanse psychologen van Berkeley en de University of Southern California dat managers die een te hoge werkdruk ervaren én het gevoel hebben niet aan hun functie-eisen te kunnen voldoen, sneller uithalen naar hun collega’s en ondergeschikten.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1023 1024 1025 1026 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10