zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ZZP'ers relatief positief over toekomst

4 november 2009 - Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) zijn nog steeds redelijk positief over hun vooruitzichten. Dit blijkt uit de ZZP crisisindex van FNV Zelfstandigen. De crisisindex is eind juni gelanceerd en meet sindsdien maandelijks of en hoe hard zzp'ers getroffen worden door de economische crisis.

 Lees verder...   2 reacties
 

Kerstpakket dit jaar? Waarschijnlijk wel!

4 november 2009 - Dit jaar wel of geen kerstpakket? Uit onderzoek blijkt dat slechts zestien procent van de ondervraagde ondernemers dit jaar geen cent wil besteden aan kerstpakketten. Ruim de helft van de ondernemers wacht nog met beslissen. De belangrijkste reden voor het uitstel: budget.

 Lees verder...   3 reacties
 

Legal manager verdient het meest, ICT-manager het minst

4 november 2009 - Voor uw salaris maakt het veel uit of u in een groot of klein bedrijf werkt. Ook tussen functiegroepen en sectoren bestaan grote verschillen. Zo verdient u bij een profit-organisatie gemiddeld zes procent meer dan bij een non-profitorganisatie. Het salarisverschil tussen mannen en vrouwen lijkt minder te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers en communicatieprofs hard getroffen door crisis

4 november 2009 - De arbeidsmarkt voor marketing en communicatie verkeert nog steeds in zwaar weer. Dit blijkt uit de kwartaalanalyse van USG Capacity. Ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2008 is het aantal vacatures in de desbetreffende gebieden met 25 procent gedaald, terwijl de daling van het totaal aantal geregistreerde vacatures twintig procent is in deze periode.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie mythes omtrent zaken doen in China

4 november 2009 - Het Bruto Nationaal Product van China is gegroeid met 8.,9 procent in het derde kwartaal van 2009. Multinationals hebben die afzetmarkt hard nodig en sommigen zijn zelfs puur dankzij China de recessie te boven gekomen. Maar niet alles in China is zoals u misschien nog denkt.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge werkloze vindt minder snel nieuwe baan

3 november 2009 - In het tweede kwartaal van 2009 telde Nederland 373.000 werklozen, 22 procent daarvan had in het derde kwartaal weer een baan. Een jaar geleden gold datzelfde nog voor 26 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, zo schrijft Nu.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

VNO-NCW verbaasd over kritiek Nederlands MVO-beleid

3 november 2009 - Ondernemingsorganisatie VNO-NCW is verbaasd dat Staatssecretaris Heemskerk vindt dat Nederlandse bedrijven zich te weinig inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. VNO-NCW wijst erop dat Nederlandse bedrijven internationaal tot de top behoren als het gaat om duurzaamheid en MVO.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zeven tips om slimmer te werken

3 november 2009 - Geen ingewikkelde analyses, geen nieuwe strategieën. Dat is allemaal niet nodig om de productiviteit te verhogen, aldus Anske Plante van Anske Plante Professional Organizing. Het enige dat we moeten doen is slimmer werken. Makkelijk dus. Waarom doen we het dan niet?

 Lees verder...   2 reacties
 

Houd uzelf voor de gek en vergroot uw charisma

3 november 2009 - Heeft u weleens het gevoel dat u niet helemaal bij het gesprek bent omdat u verscheurd wordt door innerlijke twijfel? U denkt misschien die twijfel zich alleen in uw hoofd afspeelt, maar dat is niet waar: hij uit zich ook in uw gezichtsuitdrukking.

 Lees verder...   7 reacties
 

Voldoen aan regelgeving leidt niet perse tot veilige IT

3 november 2009 - Schandalen op het gebied van IT-beveiliging hebben de laatste jaren aangetoond dat compliancy (het voldoen aan de wet- en regelgeving van IT-systemen) niet noodzakelijkerwijs leidt tot goede beveiliging. De diefstal van meer dan 45 miljoen creditcardgegevens van een Amerikaanse retailer is daar een spectaculair voorbeeld van.

 Lees verder...   2 reacties
 

Innovatieve denkers bundelen krachten

2 november 2009 - Vooraanstaande economen en beleidsmakers, waaronder Nobelprijswinnaars George Akerlof, Sir James Mirrlees, A. Michael Spence en Joseph Stiglitz bundelen hun krachten om richting te geven aan nieuwe denkwijzen en om de uitdagingen van de wereld tijdens economische crisis het hoofd te bieden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse vrouw verdient te weinig

2 november 2009 - Nederland scoort slecht wat betreft gelijke beloning van mannen en vrouwen in dezelfde functie. Dat blijkt uit een onderzoek van het World Economic Forum, zo weet NuZakelijk. Nederland neemt de 81ste plaats in op een lijst van 134 landen. Vrouwen verdienen hier gemiddeld 26.207 dollar, mannen 40.000 dollar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hoogopgeleide blijft optimistisch over eigen banenkansen

2 november 2009 - Hoogopgeleide studenten, starters en professionals hebben vertrouwen in hun kansen op de arbeidsmarkt. Hoewel meer dan 66 procent van de hoogopgeleide studenten en professionals aangeeft dat zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt zijn verkleind, denkt meer dan 53 procent binnen drie maanden een (nieuwe) baan gevonden te hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie mythes over besluitvorming

2 november 2009 - Managers die niet tevreden zijn over het besluitvormingsproces, zoeken de oorzaak vaak in psychologische factoren, organiseren workshops op het gebied van teamwork, vertrouwen, communicatie, enzovoort. De meeste problemen ontstaan echter niet door individuele psychische processen maar omdat er drie hardnekkige myhtes bestaan over besluitvorming binnen teams.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1021 1022 1023 1024 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10