zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top tien irritant managementjargon

9 november 2009 - 'Je ding doen' is de meest vage managementuitdrukking  van 2009. Dat blijkt uit de jaarlijkse Vaagtaalverkiezing van Vaagtaal.nl, zo weet Express.be. ‘Je ding doen' kreeg vijftien procent van de 1.950 stemmen. Hiermee won dit vage ‘stukje managementjargon’ de titel Vaagste Vaagtaal 2009. In 2008 stond de uitdrukking ‘Een plekje geven' bovenaan.

De top tien:


1.Je ding doen
2.een stukje
3.proactief
4.zeg maar
5.doorcommuniceren
6.stakeholder
7.definitief eindconcept
8.out-of-the-box
9.oké
10.dicht bij jezelf blijven 

Sekseverschillen
Opvallend zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen. Zo vinden vrouwen oké (spreek uit als: ‘okééé) heel oké en houden ze van letterlijk, terwijl ze het figuurlijk bedoelen. Ze hebben het ook vaker over duurzaam en input/throughput/output. Voor de meeste mannen is deze abstracte taal uitermate vaag.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vacaturejargon blijft abacadabra
 Weg met HR-jargon!
 Werknemer wordt ziek van managementjargon
 Vrouwen leveren op tijd, mannen out of the box
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
9-11-2009
 | 
12:04 uur
Ik vind het een uiterst aardige manier om te laten zien hoe makkelijk mensen elkaar lekker nablaten. Ik heb dat in de politiek ook zo vaak gezien met een idiote dooddoener,''.... ik heb gezegd wat ik heb gezegd......''

Persoonlijk vind ik het een klein beetje zoiets als 'persoonlijke onmacht'. Ik denk ik verzin ter plekke ook eens een 'buzz' en 'hoop dat het zal landen.' Wanneer je volgens mij niet goed weet wat te zeggen of te antwoorden dan roep je maar iets in de hoop dat het passen is voor dat moment.

Ik heb wel eens verhandelingen gezien die bol stonden van dat soort idioterie dat ik werkelijk aan mezelf ging twijfelen. Kijk maar eens naar de reclame.

Hair repair systems, alsof je dood haar kunt repareren.

Imunofortis, what f*ck moet ik me daarbij voorstellen?

Nanosomen, eens gebeld om tekst en uitleg onder het mom dat ik vrijwel overal allergisch voor ben. ''Neen mijnheer, hier kunt u onmogelijk allergisch voor zijn.'' ''Hoe bedoeld u? Kent u mij?'' ''Nou nee meneer maar het is namelijk alleen iets voor de reclame...'' ''Oh dus ik wordt dus gewoon een beetje genaaid........'' Waarna terstond de hoorn erop wordt gegooid.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik pleit ervoor dat wij met zijn alleen weer gewoon de Nederlandse taal gaan bezigen en al at semi-engels of amerikaans gewoon vertalen naar onze eigen fantastische taal, het Nederlands.

Dan blijven we nog steeds lekker 'ons eigen ding doen', 'blijven lekker dicht bij onszelf', voor zover je jezelf dan eindelijk gevonden hebt natuurlijk........

We blijven lekker 'Proactief' en 'Communiceen dit VET door'. Voor de 'Steakholders' zullen we maar zeggen,'we werken lekker Out Of The Box', tot we het 'Definitieve Concept' hebben bereikt.

Als je het niet erg vin is het nu tijd voor een bakkie dus ga ik even naar de koffieautomaat. Moet natuurlijk op de hoogte blijven van het laatste jargon. Ik zou toch eens wat missen........
Samsung Galaxy Apollo  |   | 
28-08-2010
 | 
03:30 uur
Het woordje 'integraal' wordt ook te pas en te onpas gebruikt om iets interessant te laten klinken. Alles is tegenwoordig integraal. 'Een volledig integrale strategie', 'integrale aanpak', enz. enz. Heb laatst nog aan iemand gevraagd wat het nu precies betekende dat zij 'integrale veiligheidskunde' studeerde en hoe dat verschilde van 'gewone' veiligheidskunde.

Geen idee uiteraard.

Ik wil gelijk even de woorden 'een puntje inschieten' en 'spanningsveld' nomineren.
Ron Hoeijmakers  |   | 
12-10-2010
 | 
11:56 uur
Gewoon je ding doen...: out-of the box, zeg maar: Door, uiteraard, dicht bij jezelf te blijven maar toch een stukje proactief door te communiceren teneinde met de stakeholder tot een definitief eindconcept te komen!
Civile  |   | 
12-10-2010
 | 
13:09 uur
Kill List

Maar
Misschien
Wellicht
Aan de ene kant .....
Het zou zo maar kunnen dat .......

Woorden die je gewoon nooit meer moet gebruiken. Denk er maar eens over na. Het zijn namelijk manieren zaken te versluieren, draineren, of geven ronduit blijk van impotentie of incompetentie.

Mensen die deze woorden en uitspraken niet bezigen zijn mensen die zaken onbevangen kunnen uitleggen en toelichten. Wanneer zij dit niet kunnen zeggen zij dit ook wetende dat je nu eenmaal niet alle kennis prompt paraat zou moeten hebben. Deze mensen geven blijk van menselijkheid maar ook kennis en inzicht.

Nadenkertje.
RdG  |   | 
12-10-2010
 | 
20:57 uur
Google eens op bullshit bingo, zeg maar

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10