zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Ligt het aan mij of ligt het aan hen?

R.M. Werkhoven   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Mannen hebben ook belang bij het feit dat vrouwen beter gewaardeerd worden. Het blijkt namelijk dat bij beroepsgroepen die feminiseren, de salarissen afnemen, dus ook uiteindelijk die van mannen. De huisarts is hier een goed voorbeeld van.
In de praktijk zie ik dat vrouwen minder dan mannen achter hun waardering aangaan. De aanname dat je vanzelf krijgt waar je recht op hebt is onjuist. Neem in CAO's een toetsingscommissie op die de salarissen vergelijkt op basis van functie, dienstjaren en beoordelingen. Maakt een bedrijf ook aantrekkelijker voor vrouwen, waardoor HR uit meer en mogelijk ook betere kandidaten van kiezen.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Kimberly   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Bedankt voor het delen Asha! Informatief artikel waar velen van kunnen leren, deze site geeft mij veel nieuwe inzichten die ik in de organisatie kan toepassen.
 

Vijf handige apps voor automobilisten

tutuapk   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Was eens beschouwd als de beste app die ik had. Maar nu gaat het alleen om parkeren. Er is geen manier om het daadwerkelijk te laten draaien, het laat me alleen maar voorbij rijden en ga niet langs het openingsscherm. Het is volledig reageerbaar, er is geen knop voor het starten van een reis en het doet het niet automatisch. Niet een goede verandering om in een betaalde app te hebben. Het is ook begonnen met een pop-up over het feit dat de lijn te lang is en opvallend is totdat het gevoed wordt, wat er ooit over gaat. Ik zal vrolijk dit een 5 -sterren geven, wanneer het weer bruikbaar wordt, omdat het een geweldige app is wanneer het werkt.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Ludo   |    |  17 oktober 2017
Reactie: Ik volg de uiteenzetting helemaal.
We zijn bij een bedrijf waar ik vroeger werkte een klant kwijtgespeeld omdat een (technisch perfecte) uiteenzetting waarom iets niet kon, door onze engineers met onvoldoende empathie aan een klant is gecommuniceerd.
We mogen niet vergeten dat de technische mensen van de klant ook ''klant'' zijn, en naast rationele ook alle ''menselijke'' kenmerken hebben.
 

Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden?

Ellen   |    |  16 oktober 2017
Reactie: Waarom is het belangrijk om de engineers relationele vaardigheden aan te leren?
Laat vakmensen het werk doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Zet engineers in om te engineren en zet weer andere vakmensen (bv marketing en sales) in op de communicatie met de klant. Probeer niet het schaap met 5 poten te willen en te maken, maar zet mensen in waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Als ze dingen moeten gaan doen waar ze niet goed in zijn (en niet leuk vinden), kost dat (veel) extra energie en die extra energie kan niet meer in hun normale werk gestoken worden.
 

Leaserijders wisselen minder vaak van auto

Nicolas   |    |  12 oktober 2017
Reactie: Interessante trend. Is het niet duurder om voor kortere tijd een auto te leasen? En hoeveel kan het iemand schelen als diegene zijn/haar lease contract verlengt?
 

Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media

Nils van der Knaap   |    |  12 oktober 2017
Reactie: De verschuiving van traditionele media naar online is al jaren aan de gang en lijkt, uit eigen ervaring, alleen maar toe te nemen.

Het voordeel van online marketing is natuurlijk dat het eenvoudiger is om aan data te komen. Hierdoor kunnen marketingcampagnes die niet werken worden stopgezet en die wel werken worden geďntensiveerd.
 

Drie win-winsituaties waarmee HR talenten beter kan ontplooien

Mark   |    |  11 oktober 2017
Reactie: Een goed geschreven artikel!
 

Succes en doorgroei minst belangrijke factoren voor werkgeluk

Genderneutraal   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Dat laatste is ook wel voor een deel terug te zien in de recente statistieken van het CBS die tonen dat Nederlandse vrouwen gemiddeld wel zo’n 16 procent minder verdienen dan mannen. Daarnaast is Nederland vorig jaar van plek 12 gezakt naar positie 16 op de jaarlijkse Global Gender GapIndex, die gaat over gendergelijkheid op de werkvloer. Omdat Nederland zo gezakt is op de lijst, doen landen als Namibië en Rwanda het nog beter.
 

Goede managers zijn ook in de misdaad schaars

Madave   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Interessant artikel, waarin je ook ziet dat er veel overlappingen zijn tussen de georganiseerde misdaad en het management van gewone bedrijven. Je kunt ook zeggen dat criminele organisaties in een of andere vorm ook verschillende business strategieën toepassen, zoals het gebruikmaken van het nieuws om kansen te creëren om bijvoorbeeld massaal scam mails te versturen etc.
 

Vijf teambuilding tips

Management   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Leuk artikel en nuttige tips! Qua locatie is het ook leuk om ergens in de buitenlucht verschillende teambuilding activiteiten te ondernemen, of een combinatie te doen van zowel indoor als outdoor.
 

Salaris niet belangrijkste reden om van baan te wisselen

Daniël van der Waals   |    |  10 oktober 2017
Reactie: Interessant onderzoek! Zoals eerder gezegd zijn deze verschillen tussen jonge en oude werknemers wel te verwachten, maar dat in totaal maar 6,5 procent aangeeft te willen veranderen van baan vanwege het salaris vind ik wel opzienbarend. Belangrijk voor organisaties om zich hierop in te stellen en het werk leuk en uitdagend te houden, met voldoende doorgroeimogelijkheden.
 

Een andere kijk op Lichaamstaal

Phil   |    |  9 oktober 2017
Reactie: Weer een interessant artikel Frank. (Lees nog even de eerste zin onder het subkopje: 'Wat is lichaamstaal (1)'. Die loopt niet lekker.)

Van de test bakte ik niet veel en mistte andere interpretatiemogelijkheden, maar de boodschap is helder; zonder de situatie te kennen valt de lichaamshouding op een plaatje moeilijk te interpreteren. Er valt dus nog veel te leren! Het voorbeeld van Thierry Baudet vind ik niet zo'n goede, omdat je daar je waarneming kleurt door het woord 'vertoning' te gebruiken. Ik ben geen fan van de man maar hij is een uitstekende story teller die zijn woorden goed wist te onderbouwen met het demonstratief omgehangen attribuut. De schoenen en het kogelvrijevest nam hij los mee. (Zijn verhaal klopt overigens. Niet alleen soldaten die worden uitgezonden, maar ook die in Nederland in actieve dienst zijn, kopen uit eigen zak regelmatig beter materiaal. (Maar dit terzijde).

Ik kijk uit naar nog meer interessante artikelen van jouw hand.
 

Mijn medewerkers zijn afgunstig op mijn vrijheid. Wat te doen?

Ellen   |    |  9 oktober 2017
Reactie: Ik weet niet of het in je mogelijkheden ligt, maar wellicht is het een idee om een bedrijfsleider aan te nemen. Deze kan dan het managen doen en full time aanwezig zijn, terwijl jij van je welverdiende vrijheid gaat genieten.
 
< vorige 6 7 8 9 2375 volgende >
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants
Olieprijs in het groen
Unilever op zoek naar opvolger Polman - media
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
De zwarte kant van Black Friday
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures