zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Goede vragen stellen is een kunst

  |    |  13 december 2017
Reactie: Het is gewoon een geweldig artikel! Bedankt, Michel
 

HR-manager kan burn-out helpen voorkomen

Ad de Beer   |    |  13 december 2017
Reactie: opnieuw een advies dat nergens op slaat. Steeds maar weer wil P&O (ik kan het echt geen HRM noemen) bepalen hoe mensen moeten leven, ''gezondheidsadvies'' en dat terwijl juist P&O door haar gedrag en rituelen veelal de oorzaak is van burnout.
Stop met het aanpassen van mensen aan functies, stop met die verplichte gesprekken net voor de kerst en de vakantie.
Ga werk aanpassen aan de medewerkers, want stress wordt maar al te vaak veroorzaakt door het opleggen van taken die niet passen bij het competentieprofiel van mensen en dat is dé manier om mensen in een burn-out te jagen.
En vooral, stop met het inhuren van de traditionele bureaus die ook niet los kunnen komen van de P&O paradigma's van zorg en betutteling.
 

Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken

Edwin | TimeTick Urenregistratie Software   |    |  12 december 2017
Reactie: Dit kan natuurlijk veel verder getrokken worden. Over het algemeen worden banen waarbij omgegaan wordt met programmeurs toch al niet erg ''sexy'' gevonden. Ik denk wel dat dit onderzoek de vinger op de zere plek legt: er zijn weinig vrouwen geïnteresseerd in een dergelijke loopbaan.

Een vriendin van mij, met een cultuurmaatschappelijke achtergrond, is begonnen in een ICT-bedrijf en is in een paar jaar tijd gigantisch opgeklommen. Zij blinkt dan ook wel uit in de ''soft skills'' waarover in het artikel gesproken wordt. De organisatie heeft daar heel veel baat bij, anders zou het haar niet zo goed af gaan in haar carrière.

Daaruit blijkt ook dat mensen met een ander interesseveld juist een hele goede impuls kunnen geven aan een bedrijf. En die interesse voor ICT of cybersecurity komt dan later vanzelf, omdat het geen ver-van-mijn-bedshow meer is.

Een terechte constatering is dat het niet per se aan de werkgever ligt maar ook aan de (potentiële) werkne(e)m(st)er. Als de interesse er niet ligt, komen ze ook niet solliciteren.
 

Goede vragen stellen is een kunst

Michel   |    |  12 december 2017
Reactie: Beste Sam,
Van harte bedankt voor je compliment! Ik had de bron van het onderzoek er uiteraard bij moeten vermelden. Dat was het onderzoek van Neil Rackham (project Sigma), dat zijn weerslag kreeg ik de bekende SPIN verkoopmethodiek. Je vindt veel meer gegevens in het boek: SPIN verkooptechniek => https://goo.gl/S1dWhT
 

Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost

VoIP van WeCloudit   |    |  12 december 2017
Reactie: Een simpel anti-virus pakketje volstaat al lang niet meer. Een firewall en dataversleuteling zijn minimale zaken die het MKB moet implementeren. Daar komt ook bij dat de cloud niet meer weg te denken is en men goed moet overwegen welke dienstverleners daarvoor wordt aangenomen. Niet iedere dienstverlener heeft evengoed haar (beveiligings-)zaakjes op orde.
 

Goede vragen stellen is een kunst

Sam   |    |  12 december 2017
Reactie: Leuk overzicht van goede basistips! En mooi bedacht: inhaakvragen (ga ik opnemen in ons overzicht met soorten vragen). Maar waar ik wel benieuwd naar ben: welk onderzoek van 35.000 verkoopgesprekken wordt precies bedoeld?
 

Consultants laten miljoenen aan omzet liggen

Urenregistratie software   |    |  11 december 2017
Reactie: Het is belangrijk om in de urenregistratie software genoeg uursoorten te hebben, op die manier ontstaat er ook geen twijfel over onder welke categorie uren geboekt worden. Een keer een halfuur vergaderen kan geen kwaad, als dat betekent dat er duidelijke afspraken zijn en een logische onderverdeling kan worden gemaakt. Dan kun je veel meer van de ''verloren uren'' terugvinden en veel effectiever handelen. Vaak worden uren wel nuttig besteed, maar weet niemand waaraan en waarom.
 

Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi

Internet en TV   |    |  11 december 2017
Reactie: Tegenwoordig worden de internet verbindingen toch steeds beter. Met 5G op komst zal dit probleem binnenkort wel verleden tijd zijn.
 

Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak?

J.M.   |    |  11 december 2017
Reactie: Informeer ook eens op jouw afdeling, of meer collega's net zo denken over jouw leidinggevende. Evt. kan je dan met iemand erbij een gesprek aangaan met jouw manager, waarin je vooral als doel moet stellen, dat je vraagtekens hebt bij bepaalde zaken en vooral vraagt naar het waarom en dat je graag samen wil werken aan verbetering van het teamgevoel. Maak daar schriftelijke afspraken over. Als dan verbetering uitblijft, of je vindt, dat jouw manager slecht blijft presteren, dan kan je in een vervolggesprek terugvallen op jouw initiatief om al eens het gesprek aan te zijn gegaan hierover.
 

HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers

Wenneke Ong   |    |  10 december 2017
Reactie: De P&O-er binnen het MKB moet van alle markten thuis zijn, terwijl hij/zij vaak geen volledige ondersteunende afdeling heeft zoals in grote organisaties. Daarom zijn wij al jaren vaste partner van enkele MKB bedrijven als het gaat om boeien&binden van medewerkers. Wij richten op ons talentmanagement ipv competentiemanagement. Onze overtuiging: als het (latente) talent van medewerkers zichtbaar is gemaakt, is het duidelijk wat medewerker en organisatie aan elkaar kunnen bijdragen en dat leidt tot succes, energie en werkplezier. Wilt u ook inzicht in aanwezige de talenten? Ik informeer u graag, Mvg Wenneke Ong
 

Baan voldoet vaak niet aan verwachtingen

John   |    |  9 december 2017
Reactie: Tip! Kijk eens naar een paar afleveringen van 'Undercover Boss' op RTLZ en (her) ontdek de cruciale, universele(!) behoefte op iedere werkvloer. De (eveneens universele) oplossing wordt dan hopelijk snel 'crystal clear'. Nu nog 'even' toepassen.
 

Trouwen in Nederland is vooral praktisch

Sparrendaal trouwlocatie Utrecht   |    |  8 december 2017
Reactie: Toch wel bijzonder de uitkomsten van dit onderzoek. Ik zie dat het inmiddels gedateerd is en ben dan ook wel erg benieuwd hoe het er nu voor staat. Weet iemand of er een vervolgonderzoek is gepubliceerd? Of iets wat er op lijkt?
 

Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk

Ellen   |    |  8 december 2017
Reactie: Vreemd dat het onderzoek naar hoeveel werknemers zich vervelen, is gedaan onder managers (met wervingsbevoegdheid).

@Paul, tuurlijk, lekker de verantwoordelijkheid neerleggen bij de werknemer, kan de werkgever achterover zitten leunen.
Inderdaad moet de werknemer zelf wel aangeven dat deze zich verveelt (en waarom niet met letterlijk 'ik verveel me'?). De werkgever kan dat tenslotte niet ruiken. Maar het is na het aangeven toch echt een taak van de werkgever, om samen met de werknemer, te kijken naar mogelijkheden.
 

Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk

Paul Kiezelsteen   |    |  8 december 2017
Reactie: Ik denk dat de 'verveelde' werknemer bij zichzelf moet nagaan: Wordt ik voldoende uitgedaagd? Zo niet, wat kan ik daar zelf aan doen? Wellicht zijn er zijtakken binnen het bedrijf waarop je kan solliciteren. Een hele nieuwe expertise aanleren is binnen de bedrijfsmuren soms prima mogelijk! Ga er eens voor om tafel bij een van je leidinggevenden en dan niet met de insteek: 'ik verveel me', maar 'ik wil meer leren'. Dan komt het vast goed!
 
< vorige 6 7 8 9 2382 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Toekomstige banen geen sciencefiction
Manager kan bijdragen aan gezondheid medewerkers
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
Het Rijk wederom verkozen als meest favoriete werkgever
Dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt verder
Goede kansen mbo'ers op de arbeidsmarkt
Vijf uitgangspunten voor onvergetelijke complimenten
Bedrijven verwachten ingrijpende veranderingen om voorop te lopen in digitale economie
Maak bedrijfsvoering effectiever met Cut the Bullsh*t denken
meer top 10
vacatures
meer vacatures