zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Marketeers besteden video steeds meer uit

Opname en montage van producties worden het vaakst uitbesteed

9 september 2019 - Meer dan een derde (37 procent) van de marketingprofessionals besteedt het merendeel van videoproductie uit. Met name voor de opname en montage van producties maken marketeers gebruik van een videospecialist.

Slechts respectievelijk 22 procent en 24 procent voert dit geheel zelfstandig uit. Dit blijkt uit de Online Video Monitor, een onderzoek onder ruim 300 respondenten, dat ieder jaar wordt gehouden door SAMR, in opdracht van Quadia.



Tijd is grootste struikelblok
Het meest gehoorde bezwaar tegen de inzet van online video is dat de productie te veel tijd kost. Maar liefst 53 procent van de respondenten die geen video inzetten ziet de benodigde tijd als belemmering, wat een flinke stijging is ten opzichte van 2018 (toen dit percentage nog 44 procent was). Voor nog eens 41 procent zijn de kosten een drempel om video’s te produceren, 38 procent vindt video te ingewikkeld.

Online video groeit gestaag  
"Ondanks dat tijd en kosten een belangrijke rol spelen bij het maken van keuzes over het produceren van online video, zien we dat het gestaag in populariteit groeit sinds de start van de Online Video Monitor in 2015," vertelt Nico Verspaget, directeur van Quadia. Inmiddels geeft 88 procent van de marketeers aan weleens online video in te zetten. "De jarenlange, aanhoudende groei van online video lijkt dus nu op een punt te zijn gekomen waarop de beschikbare skills de grootste beperkende factor zijn. Marketeers willen wel meer video in zetten, maar hebben de tijd of de expertise niet. Het huidige tijdgebrek lijkt op twee manieren te worden opgelost: het inhuren van expertise of investeren in een eigen (in-house) studio en video-specialisten. Of die trend ook daadwerkelijk doorzet, dat zullen we zien in de resultaten van volgend jaar."

 

 
 Doorsturen   7 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bellen en videobellen via internet in de lift
 Werkzoekenden geloven in meerwaarde van video bij solliciteren
 Bedrijven zetten vol in op eigen videokanaal
 Video en mobile advertising stuwen groei online advertentiemarkt
 
 
reacties
 
LEQUAL  |   | 
13-09-2019
 | 
09:07 uur
Video's is een apart vak waar echte specialisten voor nodig zijn. Om een klant zo goed mogelijk te kunnen helpen is het daarom vaak goed om dit uit te besteden en zo tot het beste resultaat te komen.
Uitvaartverzekeringwijzer.net  |   | 
18-09-2019
 | 
16:29 uur
Wij hebben onze video's ook laten maken door een gespecialiseerd bedrijf en zijn daar nog steeds erg blij mee
Ranking Masters  |   | 
2-12-2019
 | 
20:10 uur
Wij zien dat het maken van een goede video niet alleen bedreigt aan het vertrouwen, maar ook aan de gehele marketingmix. De video die op een blog gepubliceerd kan worden wordt vervolgens ook op een landingspagina gebruikt en vervolgens weer in de reclame die via Facebook advertenties wordt verspreidt.

Een goede video kan een bedrijf maken.
blogonlinemarketing.nl  |   | 
11-05-2020
 | 
20:07 uur
Video producing en editing is inderdaad ook wel echt een vak apart. Inmiddels is het niveau zo sterk verhoogd door de vele mogelijkheden en het aanbod dat je er met een eenvoudige video niet zomaar meer tussenkomt. Een goede video maken, optimaliseren en bezoekers aantrekken en behouden is daarin erg belangrijk
Local Scope  |   | 
15-04-2021
 | 
15:07 uur
Wij adviseren vaak aan onze klanten video Marketing in te zetten. Met name bij onze dienstverlenende klanten merken wij een flinke toename in het aantal conversies. Met videomarketing laat je bezoekers van je website op andere manier kennis maken met je bedrijf. Wel is natuurlijk belangrijk om goede video's te laten maken!
maarten  |   | 
11-10-2021
 | 
20:38 uur
Doordat steeds meer organisaties investeren in video gaat de gemiddelde kwaliteit omhoog. Als organisatie kun je niet achterblijven en is de productie uitbesteden aan een professional onontkoombaar.
Sky Internet Marketing  |   | 
1-03-2023
 | 
10:37 uur
Zeker verstandig om videomarketing uit te besteden. Belichting en geluid zijn onderdelen die je niet moet onderschatten.

Je ziet meestal wel het verschil tussen professioneel bedrijf en zelfgemaakt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10