zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Skills-first populairder onder recruiters

3 april 2023 - Diploma’s of jaren aan werkervaring zijn niet langer de belangrijkste voorwaarden bij het zoeken naar nieuw personeel. Vanaf nu zijn vaardigheden de voornaamste prioriteit. Dat blijkt uit LinkedIn's Future of Recruiting 2023 rapport, waarvoor 1.500 recruiters en talent acquisition professionals van over de hele wereld zijn ondervraagd. Een kwart (25 procent) van de recruiters zoekt vaker naar geschikte kandidaten op basis van vaardigheden dan drie jaar geleden.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers zien neurodiverse werknemers structureel over het hoofd

3 april 2023 - Alludo maakt de resultaten bekend van een onderzoek over neurodiversiteit op de werkvloer. Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de organisaties toptalent misloopt, doordat ze te weinig rekening houden met neurodiverse medewerkers. Volgens het onderzoek bieden neurodiverse medewerkers vaak uitzonderlijke vaardigheden.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederland telt groeiend tekort van 124. 000 digitaal vaardige professionals

3 april 2023 - Nederlandse organisaties schatten dat 53,5 procent van hun groei in gevaar zal komen wanneer hun digitale ambities niet uitkomen. Dat blijkt uit onderzoek van AND Digital, dat digitale diensten aan organisaties aanbiedt. Momenteel telt Nederland een tekort van 124.000 digitaal vaardige professionals.
 Lees verder...   Reageer
 

Hoe kunnen organisaties het verbod op TikTok beheren?

31 maart 2023 - TikTok wordt binnenkort verboden op werktelefoons van rijksambtenaren. In andere landen werd dit verbod al eerder opgelegd en in de VS moeten federale overheidsinstanties de app voor 31 maart van hun apparaten verwijderen. Het verbannen van TikTok is nog steeds wereldwijd in het nieuws. 
 Lees verder...   Reageer
 

Bijna negen op de tien Benelux-bedrijven in 2022 getroffen door ransomware

31 maart 2023 - Barracuda Networks heeft zijn 2023 Ransomware Insights rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat maar liefst bijna negen op de tien (87 procent) onderzochte organisaties in de Benelux in 2022 minstens één ransomware-aanval te verduren heeft gehad. Ruim de helft (55 procent) is zelfs twee keer of vaker getroffen.
 Lees verder...   Reageer
 

Een slechte back-up strategie kan aanvallers helpen!

31 maart 2023 -  Vandaag is het alweer de twaalfde World Backup Day. In de afgelopen twaalf jaar zijn er al veel waarschuwingen gegeven over het belang van het maken van back-ups van data. Er is ook zeker veel veranderd in deze tijd, maar nog altijd worstelen veel organisaties na een incident met het herstellen van belangrijke gegevens uit back-ups. Dataverlies kan per ongeluk gebeuren, bijvoorbeeld door een menselijke fout, maar ook door een ransomware-aanval.
 Lees verder...   Reageer
 

Recordaantal transacties ondanks economische tegenlagen

30 maart 2023 - De Europese M&A-markt hield in 2022 stand ondanks economische tegenslagen. Dat blijkt uit de jaarlijkse European M&A Study van internationaal advocatenkantoor CMS. Hoewel het huidige politieke klimaat nog steeds onzeker is, is het aantal transacties in Europa gestegen.
 Lees verder...   Reageer
 

Tekort aan security-vaardigheden zorgt voor flink meer beveiligingsincidenten

30 maart 2023 - Fortinet publiceert zijn 2023 Global Cybersecurity Skills Gap Report. De onderzoekers hebben ook Nederlandse bedrijven ondervraagd. Hieruit blijkt dat organisaties met problemen blijven kampen als gevolg van het tekort aan security-vaardigheden. Er zijn naar schatting 3,14 miljoen mensen nodig om het wereldwijde tekort aan security-personeel te dichten.
 Lees verder...   Reageer
 

Vier op de tien managers checken regelmatig of werknemers lekker in hun vel zitten

30 maart 2023 - Een nipte meerderheid (52 procent) van de werkende Nederlanders vindt dat de werk-privébalans de komende jaren meer aandacht moet krijgen van managers. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Managementonderzoek van managementopleider ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft Benelux executives is onvoldoende voorbereid op disruptie

29 maart 2023 - Onder 2.400 wereldwijd ondervraagde executives signaleert een op de twee een achterstand in ‘resiliency’ planning en strategie. Ondanks drie opeenvolgende jaren van aanhoudende ontwrichting en economische onzekerheid, geeft 53 procent van de executives wereldwijd en 55 procent in de Benelux toe dat hun bedrijf niet staat waar het zou moeten staan als het gaat om de  veerkracht van hun organisatie.
 Lees verder...   Reageer
 

'Iemand heeft een bestand met u gedeeld'

29 maart 2023 - Cybercriminelen verbergen nu phishing-links in een bestand op een gekaapte Sharepoint-server in hun jacht naar bedrijfsgegevens. En dit bestand verspreiden ze via het notificatiemechanisme van Sharepoint. Dergelijke e-mails zijn beter in het omzeilen van spamfilters en lijken overtuigender, vooral als het bedrijf deze dienst gebruikt.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers slaan de plank mis als het gaat om arbeidsvoorwaarden

29 maart 2023 - Secundaire arbeidsvoorwaarden spelen een belangrijke rol bij het werven, binden en behouden van talent, blijkt uit onderzoek van Alight Solutions. Toch zien werknemers er niet altijd de waarde van in, terwijl werkgevers hun eigen secundaire arbeidsvoorwaarden juist overschatten.
 Lees verder...   Reageer
 

Bij 45 procent organisaties moet medewerker meebetalen aan dure opleiding

28 maart 2023 - Een dure opleiding of training volgen? Dan moet je meebetalen. 45 procent van de Nederlandse werkgevers vindt dat geen gek idee. Dit botst met de acgt op de tien werknemers (79 procent) die verwachten dat de werkgever álles betaalt. Werknemers investeren overigens niet alleen eigen geld in professionele ontwikkeling, ook hun vrije tijd moet eraan geloven.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op de tien overweegt verzekeringen op te zeggen vanwege inflatie

28 maart 2023 - Met stijgende prijzen voor boodschappen, benzine en energie, vinden steeds meer Nederlanders het belangrijk om te zoeken naar manieren om te besparen op de uitgaven. Zo kijkt 61 procent van de Nederlanders vanwege de inflatie nog eens kritisch naar de vaste lasten per maand. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz Direct.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 9 10 11 12 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10