zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bijna helft van de organisaties maakt al gebruik van 5G

11 april 2023 - De helft van de Nederlandse organisaties (47 procent) maakt momenteel al gebruik van 5G. Dat blijkt uit onderzoek van NTT DATA onder 500 IT-professionals. Het is dan ook niet gek dat zestien procent van de organisaties meer geld uitgeeft aan 5G dan aan andere opkomende technologieën. Deze blijken dan ook niet allemaal even populair.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023

11 april 2023 - Maar liefst zeven op de tien Nederlandse consumenten gaan dit jaar minstens evenveel online shoppen als in 2022. Dit blijkt uit het Consumer Insights Report van Wunder, waarvoor het marketingperformancebedrijf 1500 Nederlandse, Amerikaanse en Britse consumenten ondervroeg. Het waren er 500 per land.
 Lees verder...   2 reacties
 

73 procent van werkend Nederland kan zichzelf zijn op de werkvloer

7 april 2023 - Driekwart (73 procent) van werkend Nederland geeft aan dat hij of zij zichzelf kan zijn op de werkvloer. Dat blijkt uit het Trust Index-medewerkersonderzoek van Great Place To Work onder bijna 850 respondenten. Het merendeel van de Nederlanders heeft het ook naar zijn zin op werk: 67 procent zegt op een leuke plek te werken. Alles overziend vindt 61 procent zijn of haar organisatie een ‘great place to work’.
 Lees verder...   Reageer
 

Meerderheid bedrijven ziet verantwoord technologiegebruik als cruciaal

7 april 2023 - ‘Responsible technology’ is een groeiende trend in het bedrijfsleven. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van MIT onder managers en directeuren. 73 procent van hen denkt dat verantwoord technologiegebruik even belangrijk zal worden als traditionele zakelijke of financiële overwegingen bij het nemen van technologische beslissingen. 
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer maakt zich zorgen over het gebruik van generatieve AI door hackers

7 april 2023 - Driekwart van de Nederlandse werknemers maakt zich zorgen over de inzet van generatieve AI bij het genereren van phishing e-mails waardoor deze vrijwel niet meer van ‘echt’ te onderscheiden zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Darktrace. ‘Nieuwe’ social engineering-aanvallen maken gebruik van geavanceerde taalkundige technieken, waaronder meer tekstvolume, interpunctie en zinslengte, maar gebruiken geen links of bijlagen.
 Lees verder...   Reageer
 

25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden

6 april 2023 - Meer dan een op de drie jongeren geeft aan op een werkdag te veel afgeleid te worden door werk-appjes en mailtjes. Zo’n 25 procent van de jonge werknemers werkt zelfs buiten kantoortijden, zodat hij niet gestoord wordt door inkomende berichten. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.000 Nederlanders.
 Lees verder...   1 reactie
 

40 procent medewerkers heeft nooit cybersecurity awareness training gehad

6 april 2023 -  Binnen 40 procent van de bedrijven in de Benelux hebben medewerkers nog nooit enige vorm van cybersecurity awareness training gehad. Dit blijkt uit een onderzoek van Telindus en moederbedrijf Proximus onder 270 CEO’s, CI(S)O’s en IT-managers. Ruim driekwart (78 procent) heeft als het gaat om cybersecurity voor het komende jaar de grootste focus liggen op preventie.
 Lees verder...   Reageer
 

HR: vervang het onderbuikgevoel voor data

6 april 2023 - Veel beslissingen binnen HR worden nog steeds op instinct genomen. Hoewel werken met mensen fingerspitzengefühl is, mag er niet voorbij worden gegaan aan de komst van nieuwe technologieën. Door de toename aan softwareoplossingen, data en automatiseringsprocessen is HR kwantificeerbaar. HR-managers kunnen menselijk kapitaal en het beleid daarover uitdrukken in harde cijfers.
 Lees verder...   Reageer
 

Vier op de tien personen gehunt in het eerste kwartaal

5 april 2023 - De arbeidsmarkt blijft ook in het eerste kwartaal van 2023 alle records breken, blijkt uit de cijfers van Intelligence Group. Vier op tien (39,7 procent) personen binnen de Nederlandse beroepsbevolking is het afgelopen kwartaal minimaal één keer benaderd om van werkgever te veranderen. Dat is nog nooit zo hoog geweest. Deze zogeheten sourcingsdruk is een sterke indicator van krapte en schaarste.
 Lees verder...   Reageer
 

'Bij minder dan drie back-uplocaties lopen data risico'

5 april 2023 - Vorige week was het International Backup Day, een dag waarbij iedereen binnen de security-industrie zowel bedrijven als consumenten oproept tot het regelmatig uitvoeren van back-up. Het is wellicht niet de meest aangename exercitie, maar gezien de huidige staat van de internationale cyber warfare wel een die noodzakelijk is.
 Lees verder...   Reageer
 

Creativiteit als aanjager van wendbaarheid binnen je organisatie

5 april 2023 - Wie kent het niet: tijdens het oplossen van een probleem loop je vast en raak je gefrustreerd. Vervolgens vind je de oplossing door het over een compleet andere boeg te gooien. Volgens chief evangelist Bryan Stallings en evangelist Jessica Guistolise van Lucid Software begint werkelijke probleemoplossing zodra je afstand neemt van een vraagstuk, je openstelt voor andere perspectieven en je creativiteit de vrije loop laat.
 Lees verder...   Reageer
 

Employer branding prijkt bovenaan prioriteitenlijst HR-professional in de zorg

4 april 2023 - Maar liefst de helft (48 procent) van de HR-professionals werkzaam in de zorgsector heeft het aantrekken van talent en employer branding bovenaan het lijstje met aandachtspunten staan. Dat blijkt uit de HR benchmark van Visma | Raet. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 215 werkenden en 114 HR-professionals en bestuurders in de zorg
 Lees verder...   Reageer
 

Techleap.nl: Nederlandse techsector diverser en inclusiever in 2030

4 april 2023 - Techleap.nl lanceert met Diverse Leaders in Tech (DLiT) een initiatief waarmee het inzet op een inclusieve en diverse techsector in 2030. Tijdens de lancering van de DLiT community in Amsterdam werkten 150 leidinggevenden aan plannen die deze sector – nu nog bovengemiddeld homogeen – de komende jaren meetbaar vooruit moeten gaan helpen. 
 Lees verder...   Reageer
 

Hoe voorkom je Quiet Quitting van werknemers?

4 april 2023 - Aangewakkerd door de hashtag #quietquitting zijn er steeds meer werknemers die de grenzen van werktijden in de gaten houden, met als doel een goede werk-privé balans te krijgen. Dat hoeft niet negatief te zijn. Bewust omgaan met de werkhouding en werkdruk, kan de balans werk-privé positief beïnvloeden.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 8 9 10 11 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10