zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Betere vooruitzichten voor wereldwijde IPO-activiteit in 2013

25 maart 2013 - De wereldwijde IPO-activiteit is in het eerste kwartaal van 2013, gemeten naar aangetrokken kapitaal, tot nu toe gestegen met een procent. Dit blijkt uit de Global IPO update van Ernst & Young. Het aantal transacties is met 42 procent gedaald (118 beursintroducties waarbij in totaal USD 18,2 miljard werd opgehaald) vergeleken met het eerste kwartaal van 2012 (toen 204 beursintroducties goed waren voor in totaal USD 18,0 miljard).

 Lees verder...   Reageer
 

Europeanen maken weinig gebruik van professioneel financieel advies

25 maart 2013 - Onderzoek van ING Investment Management (ING IM) toont een verontrustende uitkomst: ongeveer acht op de tien Europeanen maakt geen gebruik van professioneel advies om inzicht in de eigen financieën te verkrijgen. Onder de Europeanen gaat 26 procent af op hun eigen beoordelingsvermogen bij het nemen van financiële beslissingen. Iets meer dan de helft (53 procent) vraagt daarbij familieleden om raad.

 Lees verder...   Reageer
 

Politieke risico’s voor bedrijfsleven wereldwijd afgenomen

22 maart 2013 - Na een aantal jaren van toenemende wereldwijde politieke onrust, mede veroorzaakt door de Arabische lente en de economische crisis, zijn de politieke risico’s in opkomende markten voor het bedrijfsleven dit jaar afgenomen. In dertien landen werd het voor ondernemingen veiliger om zaken te doen, omdat de kans op risico’s als politiek geweld, inmenging van de politiek in de economie of insolvabiliteit van overheden afnam.

 Lees verder...   Reageer
 

Porsche- en Audi-rijders krijgen de meeste snelheidsbekeuringen

22 maart 2013 - Bestuurders van Porsches, Audi’s en BMW’s krijgen het vaakst een snelheidsbekeuring. Zo ontvangt een gemiddelde Porsche bestuurder 6,2 boetes per 10.000 gereden kilometers. Opvallend is dat vrouwen vaker te hard rijden dan mannen en dat zij ook vaker door rood licht rijden. Dat blijkt uit een analyse van Athlon Car Lease onder meer dan 120.000 leaseauto’s in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Gebruik videoconferencing op pc en mobiele apparaten neemt toe

22 maart 2013 - Videoconferencing maakt een enorme ontwikkeling door in hoe, waar en door wie het gebruikt wordt. Daarnaast zetten bedrijven videoconferencing steeds vaker in om de bedrijfsproductiviteit te vergroten. Dit blijkt uit een onderzoek van Polycom in samenwerking met Wainhouse Research. Aan het onderzoek deden bijna 5.000 zakelijke gebruikers van videodiensten over de gehele wereld mee.

 Lees verder...   2 reacties
 

Marktaandeel elektrische auto blijft groeien

22 maart 2013 - Het wereldwijde marktaandeel van hybride en elektrische voertuigen zal in 2020 tot 6,3 procent zijn gestegen. Dat voorspelt PwC op basis van ruim 200 interviews met vertegenwoordigers uit de auto-industrie en aanverwante sectoren in 34 landen. Dat betekent een ruime verdubbeling ten opzichte van het marktaandeel van 2,8 procent in 2012.

 Lees verder...   Reageer
 

SAS, ORMIT en Q42 Beste Werkgevers van Nederland 2013

22 maart 2013 - Softwareproducent SAS is dit jaar uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland in de categorie grote en multinationale ondernemingen. Microsoft is na vijf jaar op nummer één nu op de tweede plek geëindigd. In de categorie middelgrote ondernemingen komt managementdevelopmentspecialist ORMIT weer terug op nummer één. In de categorie kleine en startende ondernemingen bezet webbureau Q42 de toppositie.

 Lees verder...   Reageer
 

Bijna afgestudeerden beginnen al vroeg met oriënteren

21 maart 2013 - Wie binnenkort voor het eerst de arbeidsmarkt op stapt begint enkele maanden voor het afstuderen zich te oriënteren op mogelijke werkgevers. Afgelopen weekend op De Nationale Carrièrebeurs konden de studenten en starters persoonlijk in contact komen met 135 topwerkgevers. Zij zijn niet alleen geïnteresseerd in banen, ook stageplekken zijn erg gewild.

 Lees verder...   Reageer
 

Liever zonder mobiel dan zonder auto

21 maart 2013 - Ondanks de economische crisis doet 67 procent van de autobezitters de auto onder geen beding weg. Maar liefst 77 procent geeft aan liever de mobiel weg te doen dan de auto aan de kant te zetten. Dat blijkt uit recent onderzoek dat Team Vier in opdracht van Allsecur autoverzekeringen heeft uitgevoerd onder 554 personen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zoekduur nieuwe baan is gemiddeld zes maanden

21 maart 2013 - De gemiddelde zoekduur naar een nieuwe baan in een arbeidsmarkt in evenwicht bedraagt 3,5 maanden. In de huidige markt is deze zes maanden. Met de introductie van de website mijnarbeidsmarktwaarde.nl, is het vanaf nu voor iedereen mogelijk om zijn eigen waarde en kansen op de arbeidsmarkt te berekenen. De tool staat verder stil bij kansvergroters, effectief zoekgedrag, iemands perspectief en de transparantie van de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vertrouwen in werkgever groeit weer

21 maart 2013 - Medewerkers zijn voor het eerst na de start crisis weer positiever over hun werkgever. Hiermee is de dalende mate van vertrouwen van werknemers in werkgevers gekeerd, die sinds de start van de crisis in 2008 was ingezet. Met name op het gebied van respect (+vijf procent), eerlijkheid en kameraadschap (+vier procent) zijn werknemers een stuk positiever.

 Lees verder...   Reageer
 

Anger Management, hoe zelfbewust bent u als manager?

21 maart 2013 - Op elke werkplek zijn er werknemers die rondlopen met grieven, overmatig veel kritiek hebben op andere mensen, boos zijn, hun stem verheffen, vervelende mails sturen of met onderdrukte woede rondlopen. We lopen allemaal het risico in de greep van woede te komen. En dit is niet zo verbazingwekkend aangezien er regelmatig spanning op de werkplek is. De structuur van een bedrijf kan de woede ook in de hand werken.

 Lees verder...   1 reactie
 

StudentenWerk veilt bizarre banen voor 538 voor War Child

20 maart 2013 - Een dag de baas zijn van mediaconglomeraat 538, de meeste mensen kunnen er alleen van dromen. Nederlands grootste uitzendorganisatie voor studenten, starters en young professionals maakt het mogelijk: na de ‘aaibare banen’ veilt StudentenWerk nu drie exclusieve vacatures van extreem hoog niveau, bij 538, Ahoy en de Euromast.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumentenautoriteit: Voorkomen van consumentenschade staat voorop

20 maart 2013 - De Consumentenautoriteit heeft zich in 2012 vooral gericht op het beperken en voorkomen van consumentenschade. Dit meldt zij in haar jaarverslag, de Terugblik 2012. Zij heeft daartoe verschillende instrumenten ingezet om overtredingen zo snel mogelijk te beëindigen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 717 718 719 720 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10