zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

SAS, ORMIT en Q42 Beste Werkgevers van Nederland 2013

22 maart 2013 - Softwareproducent SAS is dit jaar uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland in de categorie grote en multinationale ondernemingen. Microsoft is na vijf jaar op nummer één nu op de tweede plek geëindigd. In de categorie middelgrote ondernemingen komt managementdevelopmentspecialist ORMIT weer terug op nummer één. In de categorie kleine en startende ondernemingen bezet webbureau Q42 de toppositie.

Dit bleek tijdens de bekendmaking van de posities van de Beste Werkgevers. Zij namen deel aan het Beste Werkgeversonderzoek 2013 van Great Place to Work. Aan het onderzoek van Great Place to Work (GPTW) Nederland deden dit jaar 130 organisaties mee, die 27.000 werknemers vertegenwoordigen. De hoogst scorende organisaties zijn daarbij onderscheiden als Beste Werkgevers van Nederland. Van de 110 organisaties die mededen aan de verkiezing Beste Werkgevers hebben dit jaar 40 organisaties de lijst gehaald. Op basis van de positieve antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en twee open vragen en op basis van de evaluatie van het werkgeverbeleid (uniek in de branche van medewerkeronderzoeken) wordt de lijst van Beste Werkgevers van Nederland bepaald. De generieke onderzoeksresultaten werden eerder deze week bekend. Zo blijft de Top Vijf in de lijst van Beste Werkgevers op alle dimensies groeien, ondanks de crisis van de afgelopen vijf jaar.



Grote en multinationale ondernemingen: nieuwe nummer één
Winnaar SAS steeg drie plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Erik van Riet, directeur GPTW Nederland: "De bedrijven die op de lijst van Beste Werkgevers staan hebben werkomgevingen ontwikkeld die tevens als maatstaf gelden voor andere organisaties in Nederland. SAS heeft zich in een jaar tijd sterk ontwikkeld, mede op basis van de adviezen die we ze vorig jaar hebben gegeven naar aanleiding van de resultaten toen. De organisatie kan zich daarom met recht de allerbeste werkgever in de categorie grote en multinationale ondernemingen noemen." Softwaregigant Microsoft verruilde na vijf jaar de eerste voor de tweede plaats. De chemieonderneming DuPont eindigde in de categorie op de derde plaats en steeg vier plaatsen in de lijst. 

Top Drie Middelgrote ondernemingen en Kleine en startende ondernemingen
ORMIT heeft de toppositie in de categorie middelgrote ondernemingen weer bereikt. Ook in 2011 stonden zij bovenaan de lijst, vorig jaar eindigden ze op de tweede plaats. Sms-bedrijf CM Groep en trainingsbureau Van Harte & Lingsma eindigden in deze categorie op de tweede en derde plek. In de categorie Kleine en startende ondernemingen komt webbureau Q42 als nummer één uit het onderzoek. Deze jonge organisatie deed dit jaar voor het eerst mee aan het Beste Werkgeversonderzoek. Het PR Bureau en talentdeveloptmentspecialist Young Colfield eindigden in deze categorie op de tweede en derde plek.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beste werkgevers van Nederland hebben directeur in spijkerbroek
 Duidelijke doelen zorgen voor bevlogen medewerkers
 Populaire medewerkers zijn maatschappelijk betrokken
 Generatie Y loyaal aan Beste Werkgevers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10