zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topvrouwen tweeten talent naar de top

12 maart 2013 - Op Internationale Vrouwendag ontmoette prominente vrouwelijke rolmodellen elkaar tijdens een ontbijt van Stichting Talent naar de Top. Aanwezig waren 100 topvrouwen uit bedrijfsleven, NGO’s en overheid, waaronder Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Sri Mulyani Indrawati (Forbes List of Most Powerful Women).

 Lees verder...   Reageer
 

Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen gestegen naar 103 procent

12 maart 2013 - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was per eind februari gelijk aan 103 procent. Dit betekent een stijging van twee procentpunt ten opzichte van de maand daarvoor, toen deze nog op 101 procent lag. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt.

 Lees verder...   Reageer
 

Stagnatie aantal vrouwen in Nederlandse topfuncties

12 maart 2013 - Nederlandse vrouwen zijn sterk ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven, zeker in vergelijking met andere Europese landen. Het afgelopen jaar nam het percentage vrouwen in Senior Managementfuncties in Nederland zelfs licht af. Wereldwijd is er daarentegen sprake van een voorzichtige stijging van het aantal ‘topvrouwen’.

 Lees verder...   Reageer
 

Japan als rolmodel

12 maart 2013 - Voor veel beleggers is alleen al de gedachte aan Japan als rolmodel lachwekkend. Toch zouden Europese beleggers veel baat kunnen hebben bij een studie naar het markteffect van demografische ontwikkelingen en beleidsmaatregelen in Japan. Ten slotte is Europa de volgende regio waar de gevolgen van een vergrijzende bevolking zich laten voelen. Wat kunnen we leren van de Japanse ervaringen? Ad van Tiggelen, Investment Manager bij ING, vertelt.

 Lees verder...   Reageer
 

Versterk het DNA van uw organisatie

12 maart 2013 - De meeste organisaties worden gedreven door een droom, een visie, de wens om een bijdrage te leveren. Maar hoe zet u deze droom op effectieve wijze om in actie? Hoe kunt u als bedrijf groeien en bloeien? Wat is ervoor nodig om betere resultaten te behalen? Ronald van der Molen van Transformatio geeft advies om het DNA van uw onderneming te versterken.

 Lees verder...   3 reacties
 

De top-3 miljardairslanden

11 maart 2013 - De miljardairs van deze wereld komen in elk werelddeel voor. Het Amerikaanse Forbes spotte dit jaar miljardairs in 64 landen, waaronder voor het eerst ook in Angola, Nepal, Swaziland en Vietnam. Maar de meeste miljardairs bevinden zich in de Verenigde Staten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Veel studentondernemers in Nederland

11 maart 2013 - Nederlandse studenten zijn vaker ondernemer dan studenten in andere landen. In Nederland heeft 3 procent van de studenten een eigen bedrijf, tegenover 2 procent van de internationale studenten.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Eenmalige' crisisheffing blijft ook in 2014

11 maart 2013 - De pseudo-eindheffing over hogere inkomens in 2012 is toch niet eenmalig. In het meest recente bezuinigingspakket (aanvullende maatregelen) staat namelijk dat de crisisheffing ook in 2014 (over lonen van 150.000 euro en meer) geldt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Veel kansen voor vrouwen in ICT

8 maart 2013 - Zoals de Europese Commissie - bij monde van Neelie Kroes - onlangs zei, zijn er veel te weinig vrouwen actief in de Europese ICT-sector, een situatie die dringend moet veranderen. Vandaag is het weer Internationale Vrouwendag, een mooie gelegenheid om alle vrouwen werkzaam in de ICT of op het koppelvlak van business en ICT, aandacht te geven en nieuwe jonge vrouwen te enthousiasmeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Van tevreden naar bevlogen medewerkers

8 maart 2013 - Een bevlogen medewerker is meer dan alleen maar tevreden. Ze zijn enthousiast over hun werk (‘Ik wil dit doen’), betrokken (‘Ik voel me verantwoordelijk voor het succes van mijn organisatie’) en gefascineerd ("Ik hou van wat ik doe"). Bevlogen medewerkers zetten zich in voor de doelen en ambities van hun organisatie; zij zijn bereid om extra energie, aandacht en tijd te besteden om iets te bereiken dat verder reikt dan hun eigen belang.

 Lees verder...   2 reacties
 

Beleidsontwikkeling rond cloud computing nog fragmentarisch

8 maart 2013 - Een groot aantal landen wereldwijd werkt aan de verbetering van het juridisch kader voor cloud computing. Dat gebeurt echter in verschillende tempo’s waardoor landen het risico lopen dat ze niet het volledige potentieel uit cloudtechnologieën behalen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van BSA | The Software Alliance.

 Lees verder...   Reageer
 

Jury kiest genomineerden Managementboek van het Jaar

8 maart 2013 - Vijf boeken zijn genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar 2013. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandstalig managementboek. De jury maakt de winnaar bekend op 18 april, tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed (Amsterdam).

 Lees verder...   Reageer
 

Professional: ‘Communiceer directer en bondiger’

8 maart 2013 - Professionals kunnen hun prestaties verbeteren door directer en bondiger te communiceren. Althans, dit is één van de veelvoorkomende tips die zij door interne en externe relaties aangereikt krijgen. De meeste tips aan professionals zijn op interpersoonlijk vlak. Dit stelt Feedback4Professionals aan de hand van een analyse van feedback aan ruim 1.000 professionals.

 Lees verder...   Reageer
 

32. 151 nieuwe auto’s geregistreerd in februari 2013

7 maart 2013 - Uit de definitieve cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat afgelopen februari in Nederland 32.151 nieuwe personenauto’s zijn geregistreerd. Ten opzichte van dezelfde maand in 2012 komt dat neer op een daling van 26,8 procent.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 720 721 722 723 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10