zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gebruik videoconferencing op pc en mobiele apparaten neemt toe

22 maart 2013 - Videoconferencing maakt een enorme ontwikkeling door in hoe, waar en door wie het gebruikt wordt. Daarnaast zetten bedrijven videoconferencing steeds vaker in om de bedrijfsproductiviteit te vergroten. Dit blijkt uit een onderzoek van Polycom in samenwerking met Wainhouse Research. Aan het onderzoek deden bijna 5.000 zakelijke gebruikers van videodiensten over de gehele wereld mee.

De resultaten van het onderzoek zijn samengebracht in het rapport ‘End-User Survey: The ‘Real’ Benefits of Video’. Hierin staat een aantal opmerkelijke bevindingen over de zakelijke voordelen van videoconferencing, trends in toepassingen, referentieverhalen en inzicht in de toekomstige groei:


• De belangrijkste voordelen van videoconferencing zijn toegenomen efficiëntie/productiviteit (94 procent), gevolgd door een grotere invloed op discussies (88 procent), versnelde besluitvorming (87 procent) en minder reiskosten (87 procent). 
• Gevraagd naar hoe bedrijven videoconferencing inzetten voor specifieke, nieuwe gebruiksmogelijkheden, antwoordde de meerderheid (71 procent): "Klanten en partners ontmoeten". 
• Een kwart van de respondenten zegt dat men dagelijks aan videovergaderen doet, 39 procent doet dat wekelijks, 21 procent maandelijks en veertien procent elke paar maanden. 
• Multivendor-omgevingen zijn de norm, dus is uitwisselbaarheid cruciaal – zestig procent zegt dat men ‘hoofdzakelijk’ gebruik maakt van meer dan één leverancier van videoconferencingapparatuur of dat men videoconferencingsoftware heeft; 32 procent van drie of meer. 
• Video zorgt ervoor dat telewerkers zich meer verbonden voelen met hun collega’s. Van het totale aantal respondenten dat vanuit huis werkt, is 87 procent het er helemaal mee eens, of mee eens dat het gebruik van videoconferencing hen in staat stelt om thuis te werken, zonder dat ze zich afgesneden voelen van hun werkomgeving. 

Face-to-face werkt het best
"Binnen of buiten het kantoor, werknemers werken het best als ze in staat zijn om collega’s face-to-face te ontmoeten en met ze kunnen samenwerken via nagenoeg elk apparaat," zegt Andy Miller, President en CEO van Polycom. "Naast het genereren van productievere en meer betrokken werknemers helpt videosamenwerking bedrijven en organisaties productiever te zijn door effectievere sales- en engineeringteams, betere klantenservice en sterkere partnerrelaties. De wereld is op weg naar allesomvattende video." 

Meer bevindingen
• Desktop-pc’s en laptops zijn de meest gebruikte apparaten voor videoconferencing (71 procent van de respondenten), gevolgd door videosystemen voor vergaderkamers en groepen (65 procent), tablets (34 procent) en smartphones (33 procent).
• Vergaderkamers zijn de populairste omgevingen voor videoconferencing. Van de respondenten gebruikt 79 procent videoconferencing in vergaderruimten en 69 procent in het eigen kantoor.
• De snelst groeiende videoconferencingomgeving is ‘onderweg’ – in het bijzonder vliegvelden, hotels en bij klanten.
• Pc’s zijn de belangrijkste apparaten voor videoconferencing, maar het tijdperk van de smartphone is duidelijk aangebroken. Meer dan 90 procent van de respondenten heeft een smartphone en 75 procent een tablet. Meer dan 77 procent van de respondenten gebruikt zijn of haar smartphone voor zakelijke activiteiten en dit geldt voor 50 procent van de tabletbezitters.
• Respondenten verwachten dat het gebruik van mobiele apparaten voor videosamenwerking het komende jaar zal toenemen. 

Grotere beschikbaarheid
Wil het gebruik van videosamenwerking toenemen, dan moet het beschikbaar worden voor meer mensen en worden geïntegreerd in bedrijfsprocessen.
• De belangrijkste redenen voor het toenemen van het gebruik van videoconferencing zijn: meer mensen uitrusten met videotools (94 procent van de respondenten), grotere toegang tot video (85 procent), meer integratie van video in bedrijfssoftware (83 procent) en beschikbaarheid in IM/UC-clients, zoals Microsoft Lync (80 procent).
"Het grote misverstand is dat vermindering van reiskosten de enige ‘echte’ reden is voor het omarmen van videoconferencing. Dit onderzoek toont aan dat andere voordelen, waaronder grotere efficiëntie, productiviteit en effectievere discussies, een prominente rol spelen in de waardepropositie van videoconferencing," zegt Ira M. Weinstein, senior analist en partner bij Wainhouse Research.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kenniswerkers communiceren steeds vaker via video
 IT-manager: cultuur is grootste struikelblok bij samenwerken op afstand
 Vrijwel alle zakelijke reiselementen duurder in 2012
 Acht do’s & don'ts voor vergaderingen op afstand
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
22-03-2013
 | 
08:19 uur
Een zeer goede ontwikkeling. Gewoon gebruiken waar IT voor bedoeld is namelijk besparen. Wanneer men gebruik maakt van zaken zoals video conferencing dan bespaard men tijd, reizen en ontlast zichzelf en milieu.

Het is één van de eerste besparingtips die we de organisatie kunnen geven. De inzet kost relatief weinig en levert vervolgens nog eens flink op ook.
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
26-03-2013
 | 
15:59 uur
Het is zeker een goede ontwikkeling. Het bestaat al jaren en het verwondert mij nog altijd dat het lang duurt voordat het geïntegreerd wordt binnen bedrijven. Ikzelf had eigenlijk verwacht dat dit in een rap tempo overal toegepast zou worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10