zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers een heel klein beetje positiever over werkgelegenheid

10 maart 2010 - Nederlandse werkgevers voorspellen voor het tweede kwartaal van 2010 nog steeds een afname van de werkgelegenheid, maar enige verbetering is zichtbaar, aldus de Manpower Arbeidsmarktbarometer die gisteren verscheen. Het netto werkgelegenheidscijfer voor het tweede kwartaal van 2010 bedraagt namelijk -één procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoge energiekosten bedreigen werkgelegenheid

10 maart 2010 - Voor een deel van de Nederlandse procesindustrie dreigen de energiekosten dusdanig hoog te worden dat hierdoor in de komende tien jaar 15.000 banen en circa 3,5 miljard aan omzet op de tocht komt te staan. Hiervoor waarschuwt Roland Berger in een net verschenen rapport.

 Lees verder...   2 reacties
 

Herstel olie- en gassector eerder dan verwacht

9 maart 2010 - Toeleveranciers in de olie- en gassector zien eerder dan verwacht de eerste tekenen van herstel binnen de olie- en gasmarkt. Omzetgroei binnen de olie- en gasmarkt werd pas verwacht in 2011, het herstel blijkt echter nu al zichtbaar. Ruim een derde van de toeleveranciers in de olie- en gassector verwacht dit jaar al tot twintig procent meer omzet te maken in vergelijking met vorig jaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tekort aan hoogopgeleiden blijft dreigend

9 maart 2010 - Hoewel de huidige P&O managers zich vooral door reorganisaties en budgetreducties heen worstelen, zien de meesten in de nabije toekomst het tekort aan hoogopgeleiden als grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van Floyd & Hamilton onder 112 P&O- en HR-managers.

 Lees verder...   25 reacties
 

Tien wervingspraktijken waar u echt mee moet stoppen

9 maart 2010 - Organisaties staan te springen om talent, maar dat talent moet zich soms eerst door ellenlange protocollen worstelen voor ze zelfs maar uitgenodigd worden. De slimste en beste werknemers zoeken hun heil wel elders, denkt u niet? Is uw wervingsbeleid dusdanig verouderd en afschrikwekkend dat u talent eerder verjaagt dan verleidt?

 Lees verder...   4 reacties
 

Talentontwikkeling cruciaal voor herstel

9 maart 2010 - Organisaties moeten in de nasleep van de economische crisis de ontwikkeling van hun medewerkers, jong en oud, voorop stellen om te voorkomen dat er grote gaten ontstaan en dat zij onherstelbare achterstand oplopen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werken met vrienden verhoogt de productiviteit (een beetje)

9 maart 2010 - Het was lange tijd not done om medewerkers samen te laten werken met hun vrienden. Dat zou maar afleiden, een eventuele promotie van de een zou een mooie vriendschap kunnen beëindigen en wat als de vrienden ruzie zouden krijgen of een van de twee een relatie krijgt.

 Lees verder...   Reageer
 

Metaalindustrie zwaar getroffen door crisis

8 maart 2010 - De wereldwijde financiële en economische crisis, die zich in alle facetten toonde in de tweede helft van 2008, treft nagenoeg alle sectoren. De industrie, en dan vooral ook de metaalindustrie, is sterk getroffen.Dat blijkt uit onderzoek van EIM naar de reactie van MKB bedrijven in de metaalsector op de crisis en de mate waarin dit de afhankelijkheid van klanten heeft veranderd.

 Lees verder...   Reageer
 

Online reputaties bieden meerwaarde aan sociaal netwerk

8 maart 2010 - Er is de laatste tijd veel discussie over online sociale netwerken, of ze wel of niet nuttig zijn voor managers of het bedrijfsleven in het algemeen. Als men het heeft over het nut van een netwerk dan moet men eerst bepalen hoe het wordt gebruikt. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemer heeft steeds minder last van crisis

8 maart 2010 - De ondernemer past zich steeds beter aan, aan de veranderde economische omstandigheden. Dit blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland over het eerste kwartaal van 2010. Zo hoeven steeds minder bedrijven maatregelen te nemen om de crisis het hoofd te bieden. 

 Lees verder...   Reageer
 

EU wil salariskloof tussen mannen en vrouwen dichten

8 maart 2010 - Het gemiddelde beloningsverschil tussen mannen en vrouwen in Nederland was in 2008 gemiddeld 23,6 procent. In de EU bedroeg het gemiddelde beloningsverschil achttien procent . De Europese Commissie wil zich de komende vijf jaar sterk maken om die salarisongelijkheid aanzienlijk te verminderen, zo meldt Nu.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Offerte op maat scoort

8 maart 2010 - Verkopers doen te weinig moeite om hun offerte op maat te schrijven voor de klant. Meestal passen ze alleen de klantgegevens aan op een standaardformulier. Een gepersonaliseerde, op maat gemaakte offerte zou bedrijven echter miljoenen extra kunnen opleveren.

 Lees verder...   2 reacties
 

Steeds meer jonge professionals trekken grens over

5 maart 2010 - De oriëntatie van pas afgestudeerden op de Europese arbeidsmarkt zet door. Steeds vaker kiezen de jonge professionals voor een baan buiten hun landsgrenzen. HR-afdelingen zijn hierdoor genoodzaakt hun internationale HR-beleid verder te standaardiseren.

 Lees verder...   Reageer
 

Mensen staan weer op de agenda

5 maart 2010 - Het is nog niet zover dat de meeste medewerkers genoeg vertrouwen hebben in de arbeidsmarkt om die weer te betreden, maar managers weten heel goed dat ze nu alvast een plan moeten hebben willen ze niet dat hun medewerkers massaal weglopen zodra het economisch herstel echt een feit is.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 1236 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Drie redenen waarom web accessibility nu uw aandacht verdient (3) 
Online shopper slaat 's avonds zijn slag (1) 
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
top10
Weg met de Data Protection Officer!
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Zonder enige moeite meer omzet scoren
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
De lat moet hoger op het gebied van privacy
‘Een composable infrastructuur’: lego voor de IT-afdeling
Nederlander maakt zich zorgen om privacy, maar handelt daar niet naar
meer top 10
vacatures
meer vacatures