zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Collega kan beter andere baan zoeken’

28 maart 2013 - Mensen die goed op hun plek zitten presteren beter. Het lastige van de juiste mens op de juiste plek is dat de 'mens' en 'plek' na een positieve match niet voor altijd de beste combinatie blijven. Mensen veranderen en functies veranderen. De juiste mens op de juiste plek is daarom een continue proces.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander spreekt bijna net zo goed Engels als Zweed

27 maart 2013 - Wie dacht dat Nederlanders alleen steenkolen-Engels spreken, heeft het mis. Uit de door EF Education First samengestelde EF English Proficiency Index (EPI, de eerste internationale ranglijst voor Engelse taalvaardigheid) blijkt dat Nederland wereldwijd op nummer drie staat van de 54 geteste niet-Engelstalige landen. Alleen de Zweden en de Denen spreken beter Engels.

 Lees verder...   Reageer
 

CIO’s verwachten meer IT-investeringen in 2013

27 maart 2013 - Riverbed Technology voerde in samenwerking met Vanson Bourne een onderzoek uit onder CIO’s in EMEA naar de verwachte IT-investeringen voor het komende jaar. Uit het onderzoek blijkt dat 71 procent van de CIO’s verwacht IT-investeringen in 2013 te verhogen. Virtualisatie en consolidatieprogramma’s staan daarbij bovenaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Social media nauwelijks gebruikt om in beeld te komen bij bedrijven

27 maart 2013 - Bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) geeft de voorkeur aan het sturen van een gerichte sollicitatie om in beeld te komen bij bedrijven waar ze willen werken, gevolgd door een open sollicitatie, met 44 procent. Social media worden door acht procent van de Nederlanders gebruikt. Alleen jongeren maken hier iets vaker gebruik van om in beeld te komen bij potentiële werkgevers. Ook schrijven zij zich meer in bij talentpools.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vertrouwen in kwaliteit banken is weg

27 maart 2013 - De grootste Nederlandse retailbanken houden elkaar in een houdgreep. Wanneer één van hen een verandering doorvoert, reageren de anderen hier direct op om geen terrein te verliezen. Hierdoor worden structurele wijzigingen onmogelijk gemaakt. Deze impasse zorgt ook voor scepsis bij consumenten: 98 procent is niet van plan van bank te wisselen; zij hebben geen vertrouwen in de kwaliteit van hun eigen bank, maar ook niet in die van de concurrentie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Marketeer zet schoorvoetend in op sociale media

27 maart 2013 - Vorige week presenteerde The House of Marketing de resultaten van haar Yearly Marketing Survey 2013. Uit het onderzoek blijkt dat er nog steeds een algeheel pessimisme heerst onder de marketeers, die zich er bij hebben neergelegd dat ze meer moeten doen met minder. 60 procent zet in op sociale media, maar grijpt wel terug naar vertrouwde kanalen als massamedia om verkeer te genereren naar de online kanalen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Beursgenoteerde bedrijven laten mogelijkheden online newsroom onbenut

26 maart 2013 - Binnen een meerderheid van de newsrooms van beursgenoteerde bedrijven wordt geen enkele social media kanaal aangeboden om eigen persberichten, foto’s of video’s te delen. Nog eens 54 procent biedt geen ‘follow buttons’ om de social media kanalen van het bedrijf te volgen. Veel beursgenoteerde bedrijven zijn binnen de bestaande publicatieregels zoekende om de mogelijkheden van een newsroom te benutten.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO met eigen managementteam fraudeert eerder

26 maart 2013 - Chief executives die eigen topmanagers om zich heen verzamelen, dreigen zich sneller schuldig te maken aan fraude. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Michigan, zo ontdekte Express.be. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een CEO die al zijn topmanagers zelf benoemt, 35 procent meer geneigd is fraude te plegen dan in een onderneming waar niemand van het management door de topman is aangesteld

 Lees verder...   Reageer
 

De wereld is veiliger, maar instabiliteit komt dichterbij

26 maart 2013 - Op woensdag 13 maart 2013 presenteerde het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) de HCSS Strategische Monitor 2013: ‘De Toekomst in alle Staten’. Dit is een adviesrapport in opdracht van de Nederlandse regering om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in de internationale veiligheidsomgeving.

 Lees verder...   Reageer
 

Besparen op arbeidskosten: liever via mobiliteit dan via salaris

26 maart 2013 - Naar aanleiding van de recente discussie rondom Capgemini, dat aan zijn (meest oudere) werknemers vroeg om loon in te leveren, onderzocht Human Capital Group op welke andere manieren werkgevers denken op personeelskosten te kunnen bezuinigen. Het meest gegeven antwoord was mobiliteit, bijvoorbeeld in de vorm van een versobering van de leaseautoregeling of een verlaging van de kilometervergoeding voor dienstreizen.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Als u niet beweegt, dan staat u stil’

26 maart 2013 - De woorden van Paus Franciscus die na zijn eerste preek de wereld over gingen waren duidelijk: we moeten met zijn allen vooruit. Want stil staan is achteruitgang, stil staan maakt dat we niet verder komen. Helma van den Berg: "We weten met elkaar dat het in ons leven gaat om verder gaan, tenslotte gaat de tijd verder en maakt die dat we mee moeten. Doen we dat niet, dan staan we dus stil volgens Franciscus."

 Lees verder...   5 reacties
 

Ouderenorganisaties dringen aan op omscholing oudere werkloze

25 maart 2013 - De werkloosheid onder de oudere beroepsbevolking is verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het CBP bekendmaakte. Voor de ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NVOG, NOOM (samenwerkend in de CSO) en KNVG was dit reden genoeg om minister Asscher aan te sporen de omscholingsmogelijkheden voor oudere werknemers te versoepelen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Belang zonne-energie voor Nederlandse economie neemt aanzienlijk toe

25 maart 2013 - Het belang van zonne-energie voor de Nederlandse economie zal de komende decennia aanzienlijk toenemen. In 2020 stijgt het aantal voltijdsbanen in de Nederlandse zonne-energiesector tot circa 10.000 en in 2050 tot ongeveer 40.000. Eind 2012 bedroeg dat aantal circa 1.500.

 Lees verder...   1 reactie
 

In vijf stappen naar agile learning

25 maart 2013 - 53 procent van de grote ondernemingen acht zichzelf in staat de noodzakelijke training en ontwikkeling te leveren om snelle veranderingen in de bedrijfswereld op te kunnen vangen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 750 HR-professionals. Meer dan de helft van deze professionals stelt daarmee dat zij de tools in huis hebben om met dergelijke veranderingen om te gaan.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 716 717 718 719 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10