zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liever geen Engelse vacatureteksten!

21 april 2008 - Werkgevers doen er verstandig aan om hun vacatureteksten zoveel mogelijk in het Nederlands te schrijven. Het arbeidspotentieel heeft weinig begrip voor het schrijven van Engelse teksten als dat niet nodig is voor de functie.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-managers weten niets van illegale downloads

21 april 2008 - Een op de drie ict-managers heeft geen flauw idee wat medewerkers op werk downloaden, en hoe vaak. Ook de technische en financiële gevolgen ervan zijn vaak onbekend. Dat blijkt uit onderzoek van de Vlaamse Karel De Grote Hogeschool, zo meldt Computable.

 Lees verder...   Reageer
 

Trouwe werknemer is grootste dief

21 april 2008 - Naarmate het aantal dienstjaren toeneemt, is personeel meer geneigd iets van de baas te stelen. Vooral personeel dat tien jaar of langer in dienst is, lijkt het verschil tussen mijn en dijn niet te kennen. Dat schrijft Zibb.

 Lees verder...   2 reacties
 

Stagiair: Lust of last?

21 april 2008 - Stages zijn in het leven geroepen om studenten te laten zien hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en hen een kans te geven de theorie toe te passen in de praktijk. Voor bedrijven is het een slimme manier om potentiële werknemers te leren kennen. Toch?

 Lees verder...   4 reacties
 

Topman die afspraken nakomt stuwt beurskoers

21 april 2008 - Onderzoek naar het verband tussen de betrouwbaarheid van uitspraken door bestuursvoorzitters van Nederlandse Mid Cap en Small Cap bedrijven en de koersperformance van de desbetreffende aandelen heeft interessante bevindingen opgeleverd.

 Lees verder...   Reageer
 

Generatie X kan misschien wel nooit met pensioen

18 april 2008 - Met het vooruitzicht de pensioenlasten van de vele babyboomers te moeten dragen, kinderen met torenhoge schulden en geen enkele garantie dat de staat hen kan onderhouden op hun oude dag, gelooft minder dan een derde van de Amerikaanse Generatie X dat ze ooit volledig kunnen stoppen met werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Is de toekomst virtueel?

18 april 2008 - Virtuele en computergestuurde werelden zullen een revolutie veroorzaken in de manier waarop mensen en bedrijven met elkaar communiceren, contacten onderhouden, netwerken, zich vermaken en zaken doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide heeft het te druk voor zelfontwikkeling

18 april 2008 - Hoogopgeleiden willen zich graag verder ontwikkelen, maar hebben hier weinig tijd voor. Ze zijn te druk met hun dagelijkse beslommeringen. Ook vergt het vinden van een balans tussen werk en privé veel van de werknemer.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie strategische thema’s voor de marketeer

18 april 2008 - De marketing manager maakt zich in 2008 vooral zorgen over veranderingen in de markt en het consumentengedrag. Intern vormen budget en personeel de grootste uitdagingen. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Forrester, zo meldt Marketing Online.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sollicitant blijkt zeer kritisch

17 april 2008 - Eén op de drie sollicitanten denkt het sollicitatiegesprek beter te kunnen voeren dan de P&O'er of recruiter. Dit blijkt uit onderzoek van Werf&, een nieuw kwartaalmagazine over arbeidsmarktcommunicatie. Gemiddeld krijgt de recruiter of P&O'er een 7 van sollicitanten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Opvoeden die klant!

17 april 2008 - Klanten die zich misdragen zijn er in allerlei soorten en maten. Marketing Online zet er een aantal op een rij. Denk aan de verbale overtreder, die uw medewerkers uitscheldt. Of de klager, die de schuld altijd bij het bedrijf, het product of de werknemers legt en nooit bij zichzelf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Generatie Y weigert concessies te doen

17 april 2008 - Amerikaanse studenten denken dat ze het moeilijker gaan krijgen een goede baan te vinden. Tweederde is bang dat ze door de zwakke economie minder makkelijk carrière zullen maken. Toch zijn ze absoluut niet van plan compromissen te sluiten.

 Lees verder...   Reageer
 

Financiële functie moet op de schop

17 april 2008 - Niet alleen moet de effectiviteit van de financiële functie omhoog, ook de functie zelf is aan een herziening toe. Dit blijkt uit het onderzoek 'Trends en Ontwikkelingen in de Financiële Functie 2007'.

 Lees verder...   Reageer
 

De zeven grootste ICT-uitdagingen van de toekomst

17 april 2008 - In de komende 25 jaar zijn het opvoeren van de productiviteit van programmeurs, het ontwerpen van applicaties die gebruikmaken van parallelle verwerking en het ontwikkelen van betrouwbare langetermijnopslag de grootste uitdagingen op ict-gebied.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1153 1154 1155 1156 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10