zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge werknemer heeft het maar zwaar

24 april 2008 - Jonge werkenden (25-39 jaar) in Europa hebben het niet makkelijk, vinden zij zelf. Zij hebben een groot gebrek aan tijd en voelen zich regelmatig machteloos. Zes op de tien denken dat zij het moeilijker hebben dan hun ouders destijds schrijft Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

Wachtstandmuziek bindt of verjaagt klant

24 april 2008 - Wachtstandmuziek verdient meer aandacht van bedrijven. Het is namelijk een belangrijk middel voor direct marketing. Wie geen aandacht besteedt aan deze muziek, kan wel eens te maken krijgen met slecht reagerende klanten.

 Lees verder...   Reageer
 

Negentien tips voor een succesvolle stage

24 april 2008 - Stages zijn er om studenten te laten zien hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en om bedrijven een slimme manier om potentiële werknemers te leren kennen. Maar hoe gaat u het beste om met stageplaatsen? Wat zijn de do’s en de dont’s?

 Lees verder...   1 reactie
 

Baas voelt zich belazerd door zwangere nieuwe werkneemster

24 april 2008 - Wie zwanger is of dit wil worden én een baan zoekt kan eerst beter tien keer nadenken voordat zij dit toegeeft aan haar potentiële baas. 86 procent van de bazen voelen zich belazerd als een sollicitant, nadat ze is aangenomen, zwanger wordt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Groter computerscherm, grotere productiviteit

24 april 2008 - Een groter computerscherm maakt werknemers productiever. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek aan de Universiteit van Utah. Als het scherm echter te groot wordt, daalt de productiviteit. Dit schrijven Computable en MD Weekly.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlandse werknemer zit goed in zijn vel

23 april 2008 - Werknemers in Nederland voelen zich behoorlijk fit en zijn tevreden met hun gezondheid. De werkende Nederlander vindt gezondheid heel belangrijk en waardeert het als de werkgever hiervoor belangstelling heeft.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitant liegt 500 euro bovenop huidige salaris

23 april 2008 - 23 procent van de werkzoekenden zegt bij hun sollicitatiegesprek dat ze meer dan 500 euro meer verdienen dan ze eigenlijk doen. Daarbij is 70 procent het niet eens met de salarisverdeling op het werk. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

 Lees verder...   9 reacties
 

Bedrijfswagen wordt steeds groener

23 april 2008 - Meer dan de helft van de werkgevers werkt aan een vergroening van de autoleaseregeling. Denk aan zijn hybride auto's, het sturen op energielabels of het laten verrichten van milieuvriendelijke aanpassingen aan auto's.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kredietcrisis heeft weerslag op Europese banen

23 april 2008 - Bijna een derde van de Europese ondernemingen gaat of wil salarissen de komende tijd bevriezen. Een vijfde denkt er aan minder personeel aan te nemen als de economie niet snel aantrekt. Dit stelt Hay Group na onderzoek.

 Lees verder...   1 reactie
 

Trap niet in de vijf grootste onderzoekszonden

23 april 2008 - "Veel bedrijven maken nog steeds klassieke onderzoekszonden. Omdat slechte onderzoeken een verkeerde boodschap uitdragen en de klantinformatie uit onderzoeken grote invloed heeft op het maken van de juiste beslissingen, is het voor hen van belang om hun strategie eens onder de loep nemen."

 Lees verder...   1 reactie
 

MKB-er vindt boekhouden heerlijk

22 april 2008 -  29 procent van de MKB-ers vindt boekhouden net zo leuk vindt het winnen van een spelletje monopoly en 31 procent noemt het ‘een dag in de zon’. 27 procent vindt het echter net zo fijn als het verschonen van de kattenbak en dertien procent stelt boekhouden gelijk aan een ‘wortelkanaalbehandeling’.

 Lees verder...   2 reacties
 

Slapeloze zondagnacht breekt hele week

22 april 2008 - Wie op zondagnacht wakker ligt vanwege de gedachte aan de nieuwe werkweek, is niet de enige. Driekwart van de Nederlandse werknemers heeft om deze reden wel eens moeite om op zondag in slaap te komen. Voor een derde is dit zelfs een wekelijks terugkerend probleem.

 Lees verder...   1 reactie
 

Samenwerking vooral ingegeven door persoonlijke motieven

22 april 2008 - Persoonlijke drijfveren en eigenbelang spelen een essentiële rol bij het gedrag van bestuurders in samenwerkingsverbanden. Dit blijkt uit onderzoek van Edwin Kaats en Wilfrid Opheij waarmee ze op 25 april promoveren aan de Universiteit van Tilburg.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie maatregelen om in te spelen op veranderend marketingklimaat

22 april 2008 - Er zijn signalen dat de marketingwetten verschuiven onder invloed van de globalisering. Welvaart, inkomen, koopkracht en productie zijn niet langer voorbehouden aan de rijke landen. En dus verschuiven de markten en mogelijkheden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1152 1153 1154 1155 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10