zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

Pure propaganda

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 14 maart 2011
Mao had iets met kunst, net als Mussolini, Stalin en Hitler. Graag eenvoudige en positieve kunst. Je ziet heldhaftige soldaten zonder angst, vol zelfopoffering. Je leest over de dappere en toegewijde werkers op het land. Gebouwen met indrukwekkende contouren.Kunst kan boodschappen overdragen. De boodschap van deze mannen was om mensen vooral te manipuleren. Hoe zit dat met onze managementliteratuur?
  Lees verder...
 

Helpt dat coachen nou echt?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 01 maart 2011
In de wereld van de therapie wordt vaak gezegd dat 70% van het succes van de therapeut bepaald wordt door de relatie van de therapeut met de cliënt en 10% door het geloof van de therapeut in de eigen therapie (bijna ongeacht welke therapie). Dat zijn de resultaten uit onderzoek in de wereld van de therapie. Hoe zit het met coachen?
  Lees verder...
 

Talent of hard werken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 februari 2011
Malcolm Galdwell schrijft in zijn boek \'The Talent Myth\': \'in een modern bedrijf is het systeem zo sterk als de sterren van het bedrijf. Dat is dan ook de reden dat deze sterren zo\'n hoge beloning krijgen. 50% van deze toppers denken dat hun succes te danken is aan talent. De andere 50% denkt dat ze zo goed zijn omdat ze zo hard werken. \'In werkelijkheid hebben beide groepen ongelijk.
  Lees verder...
 

Kom uit je stoel en laat je hersens werken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 09 februari 2011
Zorg dat je in balans bent! Flexibel moet je zijn. Hoe bereiken we een goed evenwicht? Managers gebruiken veel fysieke metaforen, terwijl velen amper hun tenen aan kunnen raken. Ben je wel in staat om deze vitale kwaliteiten over te dragen op je team, als je ze nauwelijks in je eigen lichaam kunt lokaliseren?
  Lees verder...
 

Met de kop tegen de muur

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 24 januari 2011
Statussymbolen te over in organisaties: het aantal fte\'s, m2 kantoorruimte, aankleding van de kantoren, leaseauto\'s, budgettaire verantwoordelijkheid, tekenbevoegdheden, wie bij welke vergadering mag zitten, naar wie wordt geluisterd. Egobarrières blijken succes heel krachtig tegen te werken.
  Lees verder...
 

Oude meuk

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 januari 2011
Als je je nog geen zorgen maakte over onze samenleving dan doe je dat nu, na de jaarwisseling, ook. Alle kranten stonden vol met terug- n vooruitblikken. Geen \'YES WE CAN\' of \'HOPE\', maar censuur op internet, landen en continenten die elkaar beconcurreren, banken die nog steeds zelf bepalen wat ze doen, enorme handdrukken in de publieke sector. Het lijkt er niet beter op te worden en hoe het dan wel moet?
  Lees verder...
 

Opkloten door coaches

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 30 november 2010
Heb je een coach, dan moet je een doel hebben, en niet zomaar een doel. Bijna zonder uitzondering wordt je geconfronteerd met 'de man op de maan' van Kennedy in 1964 of met Martin Luther King en zijn droom. Als dat de voorbeelden zijn kan je natuurlijk niet achter blijven. Dan moet je ook wat verzinnen, iets waarmee je iedereen omver blaast. Think Big!!
  Lees verder...
 

Druk met indruk maken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 18 november 2010
 Realiseer je je dat je als manager iedere dag op een podium staat? Alle omstanders zijn je publiek. Ze observeren je gedrag, welke krant je leest, het broodje dat je eet, de gesprekken die je voert en trekken hun conclusies. Het loont om een goede indruk achter te laten. Een goede indruk geeft invloed, macht en status. Er zijn managers die zich gedragen als bühnebeesten. Zij zijn zich bewust van het podium, het publiek en zetten hun act vet neer.
  Lees verder...
 

Loslaten van dode paarden

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 03 november 2010
De regeringsverklaring is duidelijk: bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. Dat betekent dat ze moeten leren loslaten. Uitgaven en activiteiten komen in een andere context te staan en vragen om andere afwegingen. Strategische keuzen in slechte tijden zijn moeilijk.
  Lees verder...
 

Je kunt stralen, juist bij slecht weer!

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 18 oktober 2010
"Als er niets aan de hand is en alles lekker kabbelt, geloven leiders dat het vooral hun leiderschap is dat het schip in beweging houdt. Zodra er stormachtig weer verschijnt en de zee begint te golven, blijkt dit een illusie. Het schip beweegt zich onafhankelijk van de leider en de leider wordt een zwakke pion", aldus de voorspelling van Leo Tolstoy in 1900.
  Lees verder...
 

Ik improviseer wel wat

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 05 oktober 2010
Grote onzekerheden op alle fronten zetten bedrijven aan om na te denken over hun toekomst. Heisessies voor strategische keuzen: de kansen en bedreigingen op een rij, heroverwegingen van investeringsbeslissingen en bezuinigen. De plannen voor 2011 gaan gemaakt worden, en dat is voor de meeste managers geen feest. Het papieren circus gaat beginnen: hoeveel ga jij omzetten en besparen in 2011? Hoeveel winst ga jij maken in de eerste twee kwartalen?
  Lees verder...
 

Ook graag coach worden? Get real!

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 27 september 2010
Ga voor je passie! Volg je hart! Doe wat je leuk vindt! Heeft jouw coach je dit al voorgehouden? Of anders een trainer in een programma voor persoonlijke ontwikkeling, een training voor coach of misschien volg je wel een cursus 'Werken vanuit je passie'. Dan kies je er toch voor om coach te worden: als zelfstandig ondernemer mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.
  Lees verder...
 

Thank you Hiro-san

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 20 september 2010
Hoewel ik voorin de zaal zit, kan ik de professor met moeite verstaan. Achterin zitten 12 Japanse managers rond een tolk. De tolk vertaalt simultaan. Ik erger me. Als je in de VS komt om te leren, moet je natuurlijk wel de taal kunnen verstaan!
  Lees verder...
 

Buiten spelen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 07 september 2010
De zomer staat voor buiten spelen, en niet alleen de kinderen. Ook managers spelen buiten, en omdat het managers zijn, blijven ze bezig met hun eigen ontwikkeling. Je kunt immers altijd en overal leren! Buiten zijn de kinderen een bron van inspiratie, zowel je eigen kinderen als de kinderen van een ander. In hun samenspel, ruzie en hun avonturen. Dit jaar hebben ze me weer op 3 belangrijke lessen in leiderschap gewezen. Een mooie opfrisser om mee te starten.
  Lees verder...
 
< vorige 6 7 8 9 11 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10