zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

In 20% van de situaties klopt Pareto voor 80%

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 21 april 2009
Voor een stevige werksessie met een grote afdeling van een flinke bank zochten we een locatie buiten de deur. Echte winst had ook deze bank niet gedraaid, en toch besloot de directeur voor een tweedaagse extern te gaan. Hij boekte een jeugdherberg, liet het diner bezorgen door de plaatselijke Chinees en één van de medewerkers verzorgde de disco.
  Lees verder...
 

Sorry, maar ik bied nooit mijn excuses aan

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 30 maart 2009
Stel, je bent manager van een supermarkt. Een klant komt een pak melk terugbrengen dat bol staat van ellende. De caissière ziet meteen dat het pak gekocht is bij de collega om de hoek en wil het pak melk niet ruilen. Wat doe je?
  Lees verder...
 

Geluk, toeval of een patroon?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 15 maart 2009
Jamal Malik, de theejongen uit het call center in Mumbai, wint in de film ‘Slumdog Millionaire’ (8 Oscars) een vermogen omdat hij ‘toevallig’ alle antwoorden weet in ‘Who wants to be a millionaire?’ Dan wordt hij natuurlijk verdacht van fraude. Het kan niet waar zijn dat een jongen uit een sloppenwijk over zoveel kennis beschikt. Wanneer zijn wij eigenlijk overtuigd van iets?
  Lees verder...
 

Aanmoediging voor managers

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 25 februari 2009
Als manager probeer je goed te doen, maar soms komen teleurstellingen met bakken tegelijk en verdwijnen je energie en enthousiasme zo in het putje. In plaats van applaus voor een briljant idee wordt je beschuldigd van eigenzinnigheid en je open gedrag wordt beloond met een aanval op je getoonde kwetsbaarheid. Paarlen voor de zwijnen?
  Lees verder...
 

Altijd verflucht

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 20 mei 2008
Als de Koningin ergens komt worden de stoepjes geveegd, tegels recht gelegd en alles krijgt een likje verf. Als je Koningin zou zijn, dan zou je denken dat het overal naar verf ruikt. Maar je bent de Koningin niet, je bent een manager en dan is het goed je af te vragen waar het bij jou naar ruikt.
  Lees verder...
 

You’re fired !

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 21 april 2008
Heb je al een goede kandidaat die jou op kan volgen als je eens vertrekt? Natuurlijk ben je uniek en is het moeilijk jouw kennis en ervaring te evenaren, maar toch moet je aan je opvolging werken Soms heb je geluk en zijn er zelfs een aantal kandidaten beschikbaar, maar heel vaak moet je medewerkers zelf opleiden tot het vereiste niveau. Hoe pak jij dat aan?
  Lees verder...
 

Foute plaatjes

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 14 april 2008
Een Mexicaanse collega consultant nodigde mij uit voor een feest en ik vroeg hem hoe laat het feest zou beginnen. Zijn antwoord was: ‘Als de mensen en de muzikanten er zijn, dan begint het feest.’ Ik had nog onvoldoende antwoord op mijn vraag, dus vroeg ik hem nogmaals hoe laat het feest zou beginnen. ‘Dat zeg ik Aart, het feest begint als de mensen en de muzikanten er zijn.’
  Lees verder...
 

Tell Sell voor pakken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 02 april 2008
‘Alles is verkoop,’ beweert een vriend van mij die zeer succesvol is als ondernemer. En tegelijkertijd weten we allebei dat het ook om de kwaliteit van je aanbod gaat. Je vergeet nooit de miskoop die je deed omdat je je in liet pakken door een reclame of verkoper. Gebakken lucht in een prachtige verpakking en met de belofte op een rijk, gezond en gelukkig leven. Meestal herken ik het, maar ik ben toch weer in de val gelopen.
  Lees verder...
 

Grote Smurf

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 16 maart 2008
Op zaterdag 15 maart was de finale van de FD Career Challenge 2008, waar een part time MBA opleiding te winnen was bij Nyenrode ter waarde van 46.000 euro. Het slagveld waarmee men adverteerde voor deze wedstrijd voorspelde een bloedige en keiharde strijd tussen de finalisten, waarbij alles geoorloofd leek. Hoe competitief kunnen we in Nederland zijn, in opleidingen en in zaken?
  Lees verder...
 

Uitdagingen waar we voor gaan

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 03 maart 2008
Alleen al deze week maakte de pers melding van drie grote projecten met veel problemen: de ICT-projecten bij de Belastingdienst, de Roertunnel en de verbouwing van het Rijksmuseum. De resultaten deugen niet, het kost nog meer tijd en nog meer geld.
Hoe vaak maakt u mee dat een omvangrijk project volgens afspraak wordt afgerond?
  Lees verder...
 

Sneu voor managers met een MBA

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 20 februari 2008
‘Waar MBA-ers komen verdwijnen banen en worden reorganisaties doorgevoerd ter meerdere eer en glorie van de aandeelhouderswaarde. Achter hun bureau sturen ze op cijfers. Ze laten een slagveld achter en strijken toch een geweldige bonus op.’
Is dit een vooroordeel over managers met een MBA of is het toch werkelijkheid?
  Lees verder...
 

Het nut van ‘overbodige’ handelingen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 februari 2008
Las u ook dat veel handelingen van verpleegkundigen overbodig zijn? Onderzoek geeft aan dat het bijvoorbeeld helemaal niet nodig is de huid schoon te maken voordat je een injectie krijgt. In het kader van de efficiency moet je deze handeling dus schrappen.
Hoe zit het met de overbodige handelingen van managers? Ook allemaal afschaffen?
  Lees verder...
 

Managers zijn geen lama’s

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 28 januari 2008
Net als veel Nederlanders houd ik erg van cabaret. Maar natuurlijk niet van alles. De Lama’s bijvoorbeeld spreken om verschillende redenen niet zo aan. En hier is het vooral interessant te melden dat hun populariteit voor ons werk slecht uitkomt. Sinds De Lama’s zo succesvol zijn hebben wij ineens minder mogelijkheden om managers naar meesterschap te leiden.
  Lees verder...
 

Frankenstein en andere monsters slaan dagelijks toe

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 16 januari 2008
In oude verhalen komen allerlei vreemde gedrochten en figuren voor. Je denkt dat ze verzonnen zijn, maar men geloofde echt in het bestaan van deze zogenaamde monsters. En ook nu lijken sommige van die verhaalfiguren nog echt voor te komen in onze organisaties. Als u er teveel van herkent, wordt het hoog tijd dat u er een exorcist bij haalt.
  Lees verder...
 
< vorige 8 9 10 11 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10