zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Startpagina.nl start rechtzaak tegen Microsoft

17 februari 2005 - De populaire internetsite Startpagina.nl heeft een kort geding aangespannen tegen softwaregigant Microsoft. Aanleiding is het nieuwe anti-spywareprogramma van Microsoft dat Startpagina.nl aanmerkt als spyware. Het geding dient dinsdag in Haarlem.

  Lees verder...      Reageer

ICT-sector groeit weer volop

20 januari 2005 - De ict-sector laat een groei zien van 3,6 procent. Dit is twee keer zoveel als de groei van de Nederlandse economie in 2004. De verwachting voor 2005 is zelfs 4,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging ICT~Office.

  Lees verder...      Reageer

Managers zijn verslaafd aan Excel

13 januari 2005 - Ondanks de opkomst van hypermoderne business intelligence waarmee data uit verschillende systemen kan worden gecombineerd, blijft de oude vertrouwde spreadsheet populair. Hoewel spreadsheets net zo basaal zijn als tekstverwerkingsprogramma's, is het de belangrijkste applicatie voor het doorrekenen van strategische managementbeslissingen.

  Lees verder...      Reageer

IT'ers staan te ver van de business af

15 december 2004 - Europese IT-managers vinden dat de kloof tussen de IT-organisatie en de rest van hun bedrijf groeit. 79 procent van de IT-managers zegt dat hun IT-strategie niet in lijn is met het algemene bedrijfsbeleid. In Nederland ligt dit percentage op 71 procent.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer surft 2,5 uur privé in werktijd

9 december 2004 - Werknemers surfen tijdens werktijd gemiddeld 6,2 uur per week op internet. Dat is ruim een uur meer dan een jaar geleden. Van die tijd gaat ongeveer 2,5 uur per week, op aan surfen voor privé-doeleinden. Dat blijkt uit onderzoek naar ict-trends van adviesburo Ernst & Young.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfscomputers vol met spyware

8 december 2004 - Het bedrijfsleven heeft steeds meer last van spyware. Een gemiddelde bedrijfscomputer is tegenwoordig besmet met 20 spyware-programma's. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse beveiligingsfirma Webroot Software.

  Lees verder...      Reageer

IT-managers vrezen voor hun baan

1 december 2004 - Nederlandse it-managers vrezen massaal voor hun baan. Maar liefst 70 procent van de Nederlandse it-managers noemt verdere besparingen binnen hun bedrijf de grootste bedreiging voor hun functie.

  Lees verder...      Reageer

Microsoft frontaal in de aanval tegen Google

10 november 2004 - Softwarebedrijf Microsoft komt vandaag met de lang verwachte, nieuwe zoekmachine. Het bedrijf gaat hiermee de directe concurrentie aan met zoekmachine Google.

  Lees verder...      Reageer

IT-sector groeit weer

8 november 2004 - De IT-sector is zijn dieptepunt voorbij. In het tweede kwartaal van 2004 heeft de bedrijfstak 1,1 procent meer omgezet dan in dezelfde periode van vorig jaar. Al drie kwartalen op rij is de omzetontwikkeling duidelijk beter dan in 2002 en 2003. De neerwaartse trend lijkt daarmee verbroken.

  Lees verder...      Reageer

Zelfs ict-bedrijven niet ingesteld op telewerken

4 november 2004 - Telewerken vindt maar mondjesmaat plaats. Zelfs ict-ondernemingen zijn er niet goed op ingericht, terwijl ze wel vaak telewerken commercieel aan de man proberen te brengen.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke ICT-managers verdienen minder

1 november 2004 - Vrouwelijke ICT-managers verdienen minder dan hun mannelijke collega's. Ze krijgen minder vaak loonsverhoging en komen ook wat betreft extraatjes er bekaaider af, aldus Ernst & Young maandag. Het adviesbureau deed onderzoek onder directeuren, managers en professionals in de automatiseringsbranche.

  Lees verder...      Reageer

Vraag naar ICT'ers neemt weer toe

30 september 2004 - Verschillende grote bedrijven zijn weer op zoek naar ICT-medewerkers. Eerder al bleek uit cijfers van beloningsbureau De Breed & Partners dat de salarissen van ICT-ers weer groeien. Maar er is een groot verschil met eind jaren negentig. Grote bedrijven zoals banken en multinationals laten hun ICT-diensten in lagelonenlanden als India ontwikkelen.

  Lees verder...      Reageer

MKB loopt sterk achter met automatisering

15 juli 2004 - Het midden- en kleinbedrijf (mkb) maakt niet optimaal gebruik van ICT. Het komt nog vaak voor dat de bedrijfsvoering op enkele losstaande pc`s wordt vastgelegd, waardoor er veel dubbel werk gedaan moet worden.

  Lees verder...      Reageer

Veel computers in bedrijven verouderd

1 juli 2004 - Veel computers in het bedrijfsleven zijn verouderd. Meer dan 40 procent van de computers is ouder dan drie jaar. Door bezuinigingen op de IT-budgetten de afgelopen jaren schuiven bedrijven het aanschaffen van nieuwe pc's op de lange baan.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 177 178 179 180 192 volgende >
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener (1) 
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
top10
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Vacaturetrend: op weg naar herstel
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
Ruimbagage meenemen bijna twintig procent duurder in drie jaar
Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
meer top 10