zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Mobiele verslaving: wie krijgt de schuld?

24 augustus 2006 - Wie niet zonder zijn BlackBerry of mobiele telefoon kan, zou wel eens kunnen lijden aan een verslaving die net zo moeilijk te overwinnen is als een heroïneverslaving – en één waarvoor werkgevers wellicht ooit aansprakelijk gesteld worden. De continue bereikbaarheid die mobiele apparaten bieden lijkt misschien de droom van iedere manager, maar die droom kan zomaar veranderen in een nachtmerrie. Werkgevers die van hun werknemers verwachten dat ze altijd bereikbaar zijn, lopen kans op aansprakelijkheidsclaims wegens het creëren van een verslaving aan mobiele technieken onder hun personeel.

  Lees verder...      6 reacties

Werknemers gaan slordig om met geheugensticks

24 augustus 2006 - Incidenten met datadiefstal komen steeds vaker in het nieuws. Om de vertrouwelijke bestanden op te slaan of te stelen wordt meestal gebruik gemaakt van draagbare opslagmedia, zoals de steeds populairdere iPods en geheugensticks. Veel medewerkers blijken echter slordig met deze apparaten om te gaan. Bij verkeerd gebruik of verlies kan dit leiden tot grote problemen voor de IT-beveiliging van de organisatie.

  Lees verder...      2 reacties

IT'ers moeten zakelijke vaardigheden ontwikkelen

7 augustus 2006 - Voor werkzoekenden in de IT is het niet langer genoeg om alleen uit te munten in de technische kant, zakelijke vaardigheden zijn minstens zo belangrijk. Bijna de helft van de IT-managers legt tegenwoordig een grotere nadruk op de zakelijke kennis van sollicitanten dan vijf jaar geleden.

  Lees verder...      2 reacties

Illegale uitwisseling funest voor bedrijven

6 augustus 2006 - Werkgevers moeten personeel verbieden gebruik te maken van programma's waarmee ze muziek, films en computerspellen illegaal kunnen uitwisselen. Mensen delen steeds vaker muziek, films en software met andere internetgebruikers vanaf hun werkplek. Dat gaat ten koste van de capaciteit en de veiligheid van computernetwerken bij bedrijven. Dat stelt de auteursrechtenorganisatie Stichting Brein die de rechten van de Nederlandse entertainmentsector bewaakt.

  Lees verder...      Reageer

Indiase bedrijven worden IT-universiteiten

3 augustus 2006 - Indiase IT-bedrijven toveren zichzelf om tot mini-TU's om een ernstig tekort aan gekwalificeerd personeel op te vangen. Naast eigen opleidingen oefenen de ondernemingen steeds meer druk uit op de overheid om het onderwijssysteem te hervormen. Dat meldt de Economic Times van India.

  Lees verder...      Reageer

ICT-bedrijven vertrouwen beveiliging niet

3 augustus 2006 - De meerderheid van de ICT-bedrijven hebben geen vertrouwen in de beveiliging van hun internet IT-structuur. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Deloitte. Bovendien maakt meer dan tachtig procent van deze bedrijven zich zorgen over het IT-gedrag van hun medewerkers. Toch blijkt dat het merendeel van de betrokken bedrijven weinig doet om aan dat veiligheidsrisico iets te veranderen.

  Lees verder...      Reageer

India wil af van goedkoop callcenterwerk

2 augustus 2006 - Was in het jaar 2000 nog 85 procent van het werk dat door Indiase back-offices voor de Verenigde Staten werd verricht gerelateerd aan callcenters, dan is dat anno 2006 nog 35 procent. De Indische callcentersector kan nog steeds groeicijfers van om en bij 30 procent voorleggen, maar het non-voice backofficewerk haalt er minimaal 60 procent.

  Lees verder...      Reageer

IT nog steeds vooral een kostenpost

25 juli 2006 - 84 procent van de Nederlandse en 75 procent van de Belgische organisaties investeert minimaal de helft van hun IT-budget in activiteiten die niet direct bijdragen aan omzetgroei. Dat blijkt uit onderzoek van Coleman Parkes in opdracht van Citrix, marktleider op het gebied van access infrastructure solutions. Opvallend is dat deze verdeling in de afgelopen drie jaar niet of nauwelijks is verschoven.

  Lees verder...      Reageer

Slecht ICT-beleid tijdbom voor Nederlands bedrijfsleven

24 juli 2006 - Acht van de tien automatiseringsprojecten loopt faliekant op de klippen. Slechts 1 op de 50 computertoepassingen blijkt echt te werken, is op tijd afgeleverd, binnen het afgesproken budget en uitgevoerd volgens de offerte. Computers en internet hebben het bedrijfsleven veel goeds gebracht, maar menig bedrijf balanceert door een slecht ICT-beleid op de rand van de afgrond.

  Lees verder...      5 reacties

Belgen en Nederlanders zuchten onder informatie-overload

19 juli 2006 - Veertig procent van de Belgen en Nederlanders voelen zich overspoeld door een overweldigende hoeveelheid aan informatie. Niet alleen via traditionele media als tijdschriften, radio, TV en kranten, maar ook via nieuwe en mobiele kanalen, zoals de mobiele telefoon en de PDA. Niet alleen thuis en op kantoor, maar ook onderweg in de trein of in de auto, in de supermarkt en op straat.

  Lees verder...      Reageer

Werkdruk neemt af dankzij ICT

6 juli 2006 - Ongeveer zestig procent van de Nederlanders vindt dat zijn werk aantrekkelijker is geworden door ICT. Vooral hoger opgeleiden is deze mening toegedaan. Tweederde is van mening dat de werkdruk daarbij gelijk is gebleven of verminderd. Dat blijkt uit onderzoek naar het verband tussen ICT en welzijn dat is uitgevoerd door EPN en de Universiteit van Tilburg onder 2.500 huishoudens.

  Lees verder...      3 reacties

Plug & play internetradio wint Broos van Erp-prijs 2006

21 juni 2006 - Solutions Radio uit Delft heeft gisteravond de prestigieuze Broos van Erp-prijs, een aanmoedigingsaward voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt. Solutions Radio heeft internetradio op de markt gebracht die zonder computer of computerkennis gebruikt kan worden.

  Lees verder...      Reageer

70 procent ICT-projecten mislukt geheel of gedeeltelijk

12 juni 2006 - Ondanks de vele berichten dat de ICT-markt weer aantrekt, blijkt dat één op de tien ICT-projecten volledig mislukt en 60 procent gedeeltelijk. Gemiddeld is het aantal slecht afgelopen projecten in vergelijking met vorig jaar toegenomen met 64 procent. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young, een onderzoek onder 600 directeuren, managers en professionals.

  Lees verder...      6 reacties

Bedrijven onderschatten sociale factor bij outsourcing

11 juni 2006 - Uit onderzoek van LogicaCMG naar het outsourcen van IT-personeel naar de service provider van de onderneming, blijkt dat meer dan een derde van deze projecten problematisch verloopt. Bedrijven onderschatten het belang van de 'sociale factor' namelijk schromelijk.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 177 178 179 180 195 volgende >
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots) (1) 
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’ (1) 
Een op de drie jongeren heeft door corona studie/werkplannen aangepast (1) 
Eén op de drie beleggers: maatschappelijk beleggen moet deels verplicht worden (1) 
top10
Wees extra alert op verdachte telefoontjes
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde
Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten
Webinarmoe? Acht handige tips om dat te voorkomen
Grote toename eCrime
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal
Werkgever heeft geen oog voor stress en burn-out klachten
Werkrelaties onder druk tijdens de coronacrisis?
Aantal werkende studenten zonder uitzicht op contractverlenging verdubbeld
meer top 10