zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hulpmiddelen voor Nieuwe Werken ontbreken nog

30 december 2010 - Er zijn nog niet voldoende hulpmiddelen beschikbaar voor Het Nieuwe Werken. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Getronics. Hoewel 85 procent van de 1.500 ondervraagde zakelijke ICT-eindgebruikers er van overtuigd is dat ICT-hulpmiddelen de manier van werken gaan veranderen, worden die hulpmiddelen in de praktijk nog amper ingezet.


Van alle zakelijke eindgebruikers heeft slechts 24 procent de beschikking over een smartphone. Video conferencing is voor slechts 20 procent  van de respondenten beschikbaar. 


Lees verder in Vaknieuws.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kenniswerker voelt zich thuis in het Nieuwe Werken
 'Het Nieuwe Werken doe je zelf'
 Digitale mobiliteit bestrijdt file
 Nederlands MKB loopt nog niet voorop met ‘Het Nieuwe Werken’-software
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
30-12-2010
 | 
20:01 uur
Met een lichte zucht lees ik dit artikel. Het zg 'Nieuwe Werken', zoals door veel mensen 'gehyped', heeft weinig te maken met iets nieuws. Het is gebruik maken van bestaande IT middelen om het werken, lees productiviteit, te verbeteren.

Dat is nu net waar de IT integraal voor staat en heeft voorts erg weinig te maken met 'het nieuwe werken'. Waar heeft het dan wel mee te maken? Met datgene waar de IT voor wil staat. Meer productie met minder inzet/inspanning. Daarnaast is de IT Het Middel geworden voor waar het kennis conserveren betreft.

Veel organisaties beseffen nog niet genoeg dat de IT niet langer meer kan worden gezien als dienstverlenend. De IT is strategisch. Wanneer email, internet of telefonie uitvalt, dan barst het gemor in de wereld los. Blame & Shame slaat dan de klok.

Slechts weinigen lijken zich te realiseren, willen er ook niet echt aan, dat we, in vergelijking met de IT, meteen terug zouden vallen in een soort 'stenen tijdperk'. immers, we zouden weer een ouderwetse PTT moeten optuigen en de oude remingtons of ollivetti's uit de musea of stoffige zolders weer vandaan vissen ter gebruik. We moeten weer iets gaan doen wat onze handen al bijna zijn ontwent. 'Oh Horror', we moeten weer gaan leren schrijven.

Van productiviteit hoeven we dan al niet meer te spreken want ineens beseffen we dat we weer fix wat mensenhanden nodig hebben om al dat werk en productie voor elkaar te krijgen. kastenbouwers, meubelmakers, stenografen noem ze maar weer op. Steenkool mijnen moeten weer open om carbon te kunnen produceren. jawel, carbon, google er maar eens op.

Nu even terug naar een beetje zinnige realiteit. In de jaren 80 en 90 heb ik, voor onder meer Shell, Olivetti en ABN-Amro, verschillende programma's opgetuigd die 'remote werken' mogelijk maakte. Waarom? Omdat men toen al besefte dat het niet hoeven reizen kon worden gereduceerd met minstens 40%. Ik geef u even in ogenschouw de miljoenen die werden bespaard door een laptop en een telefoonlijn.

Diezelfde telefoonlijn is nu een wanlijn geworden en instrumenten om op afstand te gaan werken zijn alleen maar verbeterd tegenover een zielige 6900 baud lijntje van het verre verleden. Met skype kunnen we nu gratis en rustig video conferencen en gratis bellen. Kwalitatief doet het weinig onder voor veel 'professionele' software.

Voor de Shell hebben we de zg video rooms ingericht wat reizen met nog eens 25% reduceerde. Hop, weer miljoenen verdiend en mensen hadden plots weinig tot geen jetlag meer. Juist, productiviteit werd vergemakkelijkt en zelfs verhoogt.

Nu dan even naar het nieuwe werken. Heel Nederland is voorzien van aansluiting op het intra en extra net. Werken om de spitsuren heen nog maar een peulenschil. Men hoeft het alleen maar te implementeren. Het gereedschap is er namelijk allemaal al. Dat zg Nieuwe werken? Oude wijn in nieuwe zakken. Met de standaard tools van vandaag de dag kan elke organisatie simpel zaken als video conferencing en thuiswerken inrichten, zonder al teveel extra kosten overigens.

Uw winst? Bedenk maar eens dat je niet een anderhalf uur per dag in de file hoeft te staan maar er omheen kunt werken. Dat is te becijferen en wanneer je dit op maandbasis doet? Heb je het over zomaar een hele productieve werkdag per maand op zijn minst. Dat zijn dus twaalf werkdagen in een kalender jaar. Tel daarbij die extra verkregen productiviteit maar eens op en......? Juist.

Weer een gat gedicht in dat grote netwerk van 'verborgen onzichtbare verliezen'. Verliezen die je zonder dat nieuwe werken gewoon kunt voorkomen. Elke dag weer. Er zijn veel meer verborgen kosten, waar de organisatie voor op mag draaien waar men niet eens aan denkt.

Dat is stukken belangrijker dan dat 'Nieuwe Werken'. Want als je die kunt vangen begin je pas werkelijk te besparen en IT kan daar een bijzonder waardevolle bondgenoot zijn.
Dat nieuwe werken? Ach ..... dat komt dan vanzelf wel. Want dan is die 'mind set' daar.

Iedereen een bijzonder voorspoedig 2011.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
meer top 10