zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Blackberry meest gebruikte smartphone door juridische professionals

9 december 2010 - Van juridische professionals in Nederland maakt het overgrote deel (67 procent) zakelijk gebruik van een smartphone. Het grootste deel hiervan (46 procent) maakt gebruik van een Blackberry gevolgd door de iPhone met 23 procent en Windows Mobile telefoons met veertien procent.

 Dit blijkt uit onderzoek van KSU/Sdu Uitgevers.  De Android telefoons (met het besturingssysteem van Google) blijven nog achter in deze groep met slechts vier procent gebruik binnen de advocatuur, net als de Symbian telefoons. Gebruik telefoon
90 procent van de juridische professionals mailt vaak of zeer vaak met zijn/haar smartphone. Maar ook de mobiele agenda wordt door driekwart van de juristen vaak of heel vaak gebruikt. 60 procent maakt gebruik van mobiel internet. De overige toepassingen, zoals GPS/navigatie, data-overdracht of zelfs de camera worden veel minder gebruikt. 

Apps
Van de juridische professionals met een smartphone maakt 65 procent gebruik van Apps. Iets minder dan de helft hiervan maakt gebruik van betaalde Apps. Maar opvallend is dat meer dan de helft van de mensen die nog niet betalen voor apps wel bereid is te betalen als de App relevant is en de prijs/kwaliteit goed is. Op de vraag welke Apps ze gebruiken geeft 70 procent aan vooral zakelijke vakgerelateerde apps te gebruiken gevolgd door nieuws-apps 59 procent. Opvallend is dat slecht negentien procent e-books en naslagwerken gebruikt op zijn/haar mobiele telefoon, terwijl meer dan de helft dit in de toekomst wel wil gaan doen.Binnen de advocatuur is net als in andere branches een duidelijke toename te zien in de mobiele informatieconsumptie. Sdu Uitgevers speelt hier op in door haar producten ook mobiel toegankelijk te maken.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ruim 80 procent managers heeft mobieltje van de zaak
 Applicaties bepalen succes smartphone
 Zeven tips om nog meer uit uw BlackBerry te halen
 De vijf populairste gratis BlackBerry-applicaties
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
9-12-2010
 | 
10:32 uur
Typisch dat de Blackberry, die bij lange na niet de meest gebruiksvriendelijk smartphone is, nog zo in trek zijn. Betreft het hier wellicht een traditioneel ingestelde beroepsgroep die niet veranderingsgericht is???
Kees Westerweele  |   | 
9-12-2010
 | 
12:17 uur
@Helma
Het gebruik in deze groep heeft ongetwijfelt te maken met de veilige, versleutelde manier van emailverzending via het BlackBerry platform.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10