zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

IT'er kan de verleiding niet weerstaan

1 juni 2007 - Denkt u dat de veiligheid van uw persoonlijke gegevens die u verplicht bent op te slaan verzekerd is? Wees daar maar niet al te zeker van. Een derde van het IT-personeel blijkt zijn vertrouwenspositie namelijk te misbruiken om rond te neuzen in de vertrouwelijke informatie op bedrijfsnetwerken.

  Lees verder...      2 reacties

Stroomverbruik printers kost meer dan toners

11 mei 2007 - Printers zijn stroomvreters. Bedrijven doen er dan ook verstandig aan om meerdere gebruikers op één printer aan te sluiten. Die opmerkelijke aanbeveling doet Dell, zelf leverancier van printers. De elektriciteitskosten van printers liggen volgens de computerfabrikant aanmerkelijk hoger dan veel bedrijven zich realiseren.

  Lees verder...      2 reacties

Digitaal persoon positiever beoordeeld dan geschreven tekst

10 mei 2007 - Bedrijven maken in toenemende mate gebruik van digitale personen op websites. Digitale personen zijn op mensen lijkende figuren die zaken uitleggen en advies geven en worden bestuurd door geavanceerde computerprogramma's. Hierdoor krijgen ze steeds meer 'echte' menselijke kenmerken.

  Lees verder...      3 reacties

Sociale netwerksites gevaarlijk voor bedrijven

11 april 2007 - De toenemende populariteit van sociale mediasites vormt een gevaar voor de productiviteit van de medewerkers en voor de veiligheid van bedrijfsinformatie. Dat stelt het Amerikaanse bedrijf Clearshift. Uit onderzoek blijkt dat 71 procent van het kantoorpersoneel tijdens werktijd privé-mail leest en 51 procent minimaal één uur per werkweek internet (dertien procent zelfs gemiddeld vijf uur of meer).

  Lees verder...      6 reacties

Manager onderschat risico's illegale software

10 april 2007 - Managers vinden het gebruik van illegale software verwerpelijk. Toch lukt het ze maar moeilijk om het binnen hun bedrijf te voorkomen. Dit blijkt uit een onderzoek van Digital Boardroom. Aan die illegale software kleven niet alleen morele maar ook financiële en juridische consequenties.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken stuit op technische problemen

5 april 2007 - Thuiswerken lijkt de oplossing voor het fileprobleem, maar werknemers die thuis aan de slag willen, stuiten vaak op tal van technische problemen. Zo is de thuiscomputer in de meeste gevallen niet stabiel genoeg om betrouwbaar thuiswerken zonder meer mogelijk te maken, stelt Nissan van Blankenstein, oprichter van de supportorganisatie Rent a Whizz-Kid.

  Lees verder...      9 reacties

Werknemers cynisch over beveiliging gevoelige info

2 april 2007 - Britse kantoormedewerkers denken dat de bedrijven waar zij werken, er niet goed in slagen om gevoelige informatie te beveiligen. Dat blijkt uit onderzoek van Websense. Meer dan de helft van de respondenten denkt dat hun werkgevers het niet zouden ontdekken als zij expres of per ongeluk informatie zouden lekken.

  Lees verder...      1 reactie

Manager bang voor dataverlies

20 maart 2007 - Managers hebben grote angst dat zij gegeven kwijt raken. Dit blijkt uit onderzoek onder 715 managers uit de ICT-wereld, gehouden in opdracht van Computer Associates. De managers vertrouwen niet op de betrouwbare opslag van hun gegevens 'ergens op een netwerk`.

  Lees verder...      1 reactie

Nieuwe werknemer moet betere mailinstructies krijgen

19 maart 2007 - Slechts één op de drie Europese bedrijven wijst nieuwe werknemers op het belang van informatiebeveiliging. Dit blijkt uit onderzoek van McAfee. Volgens McAfee lopen ondernemingen hierdoor een groter risico op virussen. Daarnaast kan een onderneming schade oplopen door e-mailberichten van werknemers, als die door de ontvangers als kwetsend worden gezien.

  Lees verder...      1 reactie

Bedrijven verkopen pc's met gevoelige informatie

14 maart 2007 - Bedrijven verkopen vaak oude pc's en mobiele apparatuur waarop nog gevoelige informatie staat. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Pointsec Mobile Technologies, niet geheel toevallig een leverancier van encryptiesoftware voor de beveiliging van mobiele data.

  Lees verder...      Reageer

Werken in virtuele teams in opmars

13 maart 2007 - Het werken in virtuele teams is de laatste jaren bezig aan een gestage opmars, vooral in de softwaresector waar steeds meer werk offshore wordt gedaan – zoals in India of China. Grote multinationals zoals CapGemini hebben onderhand zo'n 12.000 it-professionals werken in India.

  Lees verder...      Reageer

ICT-uitgaven naar recordhoogte

28 februari 2007 - De verwachtingen ten aanzien van de ICT-bestedingen voor het komende jaar bereiken een nieuw hoogtepunt. Dat concludeert Ernst & Young in de ICT Barometer van februari 2007. Bijna de helft (49 procent) van de managers en ICT-professionals voorspelt dat het ICT-budget zal groeien. Een jaar geleden was dit nog maar een kwart.

  Lees verder...      Reageer

Grote bedrijven nemen Second Life erg serieus

26 februari 2007 - Bedrijven doen er goed aan met de virtuele wereld van Second Life te experimenteren, vindt zelfstandig internetadviseur Ronnie Overgoor. Maar dan wel 'op een nuchtere manier'. Honderdduizenden euro's investeren en verwachten dat de inkomsten binnenstromen, is volgens hem overdreven en onverstandig. "Maar het is ook niet slim om niets te doen. Het is wel een veld dat heel erg in beweging is."

  Lees verder...      4 reacties

Bel- en emailterreur maakt dom en gestresst

23 januari 2007 - Veel bellen en mailen maakt werknemers dommer, blijkt uit onderzoek van Glenn Wilson van de Universiteit van Londen. Het IQ van iemand die vaak wordt gestoord, neemt sterker af dan dat van iemand die geregeld stoned is, toonde hij aan.

  Lees verder...      8 reacties

< vorige 179 180 181 182 200 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Coronacrisis boost videogebruik voor e-learning en webinars (1) 
Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021 (1) 
Invloed corona op arbeidsmarkt: banen in e-commerce en klantenservice in opkomst (1) 
Klanten willen slechts twee dingen (2) 
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (2) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
top10
Klanten willen slechts twee dingen
Dit zijn de vijf meest gegoogelde HR-thema's van 2020
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Coronacrisis boost videogebruik voor e-learning en webinars
Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021
Nederland tweede van Europa in aantal gemelde datalekken sinds invoering AVG
Vier (logistieke) banen die door de Brexit belangrijker zijn dan ooit
meer top 10