zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Bedrijven serieuzer met Second Life

1 oktober 2007 - De virtuele 3D-wereld van Second Life is zijn hype voorbij en wordt nu serieuzer benaderd dan voorheen. Dat komt uit nieuw onderzoek van Stichting EPN. EPN deed vorig jaar als eerste in Nederland serieus onderzoek naar Second Life. De media-aandacht die daarop volgde , droeg mede bij aan de hype die pas inzakte toen begin dit jaar de eerste cijfers over het actieve gebruik van Second Life werden gepubliceerd.

  Lees verder...      5 reacties

MSN en Yahoo!Chat bedreigen bedrijfsnetwerken

28 september 2007 - IT-managers beschouwen Instant Messaging (IM), zoals MSN en Yahoo! Chat, als meest risicovolle communicatietechnologie. De meeste eindgebruikers zijn zich echter niet bewust van de risico’s. Zo gebruikt 67 procent van de werknemers IM zowel thuis als op het werk, terwijl maar 35 procent van hun werkgevers de tool officieel aanbiedt. Bovendien zien zij e-mail als de communicatietechnologie met het grootste risico. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Dimension Data.

  Lees verder...      2 reacties

Informaticarisico's zijn voor management

24 september 2007 - Informaticagevaren moeten door het absolute topmanagement behandeld worden. De problemen zijn immers veel te belangrijk om ze over te laten aan de informatica-afdeling. Dat is de conclusie van een rapport van het marktonderzoek Gartner, zo meldt Express.be. Volgens de onderzoekers zijn nog teveel bedrijven niet voldoende uitgerust of voorbereid om dergelijke risico's te controleren.

  Lees verder...      10 reacties

Medewerkers gevaarlijker dan virussen

21 september 2007 - Personeel blijkt verantwoordelijk voor de grootste beveilingsproblemen op het netwerk van bedrijven. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Computer Security Institute. Steeds meer medewerkers zetten porno op een bedrijfs-pc, gebruiken er illegale software op en misbruiken hun e-mail. 59 procent van de ondervraagde bedrijven werd het afgelopen jaar geconfronteerd met dit soort misbruik.

  Lees verder...      5 reacties

IT-managers missen overzicht

19 september 2007 - Meer dan 50 procent van de IT-managers in West-Europa heeft momenteel geen betrouwbaar, realtime overzicht van hun IT-infrastructuur. Dit blijkt uit recent onderzoek van EMC. Aan 240 IT-managers in West-Europa is gevraagd naar hun belangrijkste problemen bij het implementeren van managementoplossingen als onderdeel van de IT-servicemanagementstrategie. De belangrijkste uitkomst is dat IT-afdelingen nog steeds niet goed begrijpen hoe IT de onderneming ondersteunt.

  Lees verder...      24 reacties

Negen aandachtspunten voor een effectieve wervingssite

18 september 2007 - De basis van arbeidsmarktcommunicatie is tegenwoordig de wervingssite, het werken bij gedeelte van de corporate site. Of het nu gaat om oriëntatie, of gesprekken, de wervingssite wordt bezocht. Maar wat moet er op die site staan? Hoe zet je de wervingssite optimaal in als communicatie- en wervingsmiddel? In deze checklist van Amcinfo.nl een overzicht hoe u uw wervingssite kunt optimaliseren.

  Lees verder...      10 reacties

ICT'er constant onder hoogspanning

17 september 2007 - Uit Canadees onderzoek van de Richard Ivey School of Business blijkt dat veel ict'ers gebukt gaan onder emotionele druk om te voldoen aan de verwachtingen van hun werkomgeving. Ze moeten hun kennis continu bijschaven om met nieuwe ict-investeringen en innovaties overweg te kunnen. Tegelijkertijd wordt directe actie van ze verwacht bij het oplossen van acute problemen.

  Lees verder...      6 reacties

Informatie-overload leidt tot stress

14 september 2007 - De overvloed aan informatie waarmee mensen steeds vaker te maken krijgen is uitgegroeid tot een maatschappelijk probleem. Dit meldt Express.be.Tot die conclusie komt mediawetenschapper David Shenk, die tien jaar geleden in zijn boek 'Data Smog' voorspelde dat we ooit zouden verdrinken in informatie. Nu, tien jaar later, is informatiestress een serieus te nemen aandoening, die de economie schaadt, aldus Shenk.

  Lees verder...      6 reacties

Tips en weetjes om uzelf te ontgooglen

14 september 2007 - In de eerste jaren van internet was niemand er zich van bewust dat alles bewaard zou blijven op het wereldwijde web: lacherige bijdragen aan de universiteitskrant, radicale, onbezonnen uitspraken op een weblog én die foto met joint op het strand. " Het is vrijwel onmogelijk om informatie van het net af te halen," zegt Marco Juffermans van het bedrijf Universal XS. "Als een ex iets gemeens op internet zet, kunnen wij daar niets aan doen. Want dan zouden we moeten inbreken op die computer en dat mag niet."

  Lees verder...      11 reacties

Windows Mobile niet zonder gevaar

12 september 2007 - Het gebruik van een smartphone met Windows Mobile is niet zonder gevaar. Kwaadwillenden kunnen eigenaars van een dergelijke telefoon afluisteren. Die waarschuwing is afkomstig van McAfee. Het beveiligingsbedrijf deed onderzoek naar de zwakke plekken in de beveiliging van telefoons met Windows Mobile en doet daarvan verslag in het white paper 'Mobile Malware: Threats and Prevention'.

  Lees verder...      5 reacties

Bijna niemand kan nog zonder computer

11 september 2007 - Nog maar ruim één op de tien werknemers heeft geen computer nodig om zijn werk te doen. De rest raakt in moeilijkheden als de apparatuur uitvalt. Dat meldt Zibb. Het werk kan volgens bijna zeven op de tien werknemers 'absoluut niet' meer gedaan worden en volgens 21 procent zal het werk 'veel moeilijker en trager' worden verricht.

  Lees verder...      4 reacties

Top vijf excuses voor illegaal softwaregebruik

11 september 2007 - Het belangrijkste excuus dat managers gebruiken voor de aanwezigheid van illegale software binnen bedrijven is, dat het 'de schuld van iemand anders' is. Dit blijkt uit onderzoek van de Business Software Alliance (BSA). IT-managers en -afdelingen, medewerkers en resellers worden het meest verantwoordelijk gehouden voor het ontduiken van de wetgeving voor softwarecopyright.

  Lees verder...      6 reacties

Zakelijk sms in de lift

7 september 2007 - Volgens een onderzoek van AT Kearney gebruiken steeds meer bedrijven in de VS het fenomeen SMS als een van de primaire vormen van communcatie met klanten en medewerkers. Naar verwachting zullen hierdoor dit jaar meer 1,4 miljard zakelijke SMSjes verstuurd worden, een verdubbeling ten opzicht van een jaar geleden.

  Lees verder...      3 reacties

Web 2.0 nog niet genoeg zakelijk gebruikt

6 september 2007 - Voor consumenten zijn er genoeg web 2.0.-applicaties. Op zakelijk gebied wil web 2.0 echter niet echt doordringen. Bedrijven weten niet wat het is en hoe ze het kunnen inzetten. Het merendeel van de Europese organisaties investeert niet in web 2.0.-applicaties, omdat zij niet aan het management kunnen uitleggen wat de voordelen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van BEA Systems onder 320 cio's in zeven Europese landen.

  Lees verder...      10 reacties

< vorige 180 181 182 183 203 volgende >
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
top10
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
meer top 10