zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Plug & play internetradio wint Broos van Erp-prijs 2006

21 juni 2006 - Solutions Radio uit Delft heeft gisteravond de prestigieuze Broos van Erp-prijs, een aanmoedigingsaward voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt. Solutions Radio heeft internetradio op de markt gebracht die zonder computer of computerkennis gebruikt kan worden.

  Lees verder...      Reageer

70 procent ICT-projecten mislukt geheel of gedeeltelijk

12 juni 2006 - Ondanks de vele berichten dat de ICT-markt weer aantrekt, blijkt dat één op de tien ICT-projecten volledig mislukt en 60 procent gedeeltelijk. Gemiddeld is het aantal slecht afgelopen projecten in vergelijking met vorig jaar toegenomen met 64 procent. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young, een onderzoek onder 600 directeuren, managers en professionals.

  Lees verder...      6 reacties

Bedrijven onderschatten sociale factor bij outsourcing

11 juni 2006 - Uit onderzoek van LogicaCMG naar het outsourcen van IT-personeel naar de service provider van de onderneming, blijkt dat meer dan een derde van deze projecten problematisch verloopt. Bedrijven onderschatten het belang van de 'sociale factor' namelijk schromelijk.

  Lees verder...      1 reactie

Zakelijke hardware zelden online gekocht

7 juni 2006 - Van alle organisaties met meer dan 50 werknemers koopt slechts 6 procent nieuwe PC's en servers online. Het merendeel van de hardware wordt nog altijd rechtstreeks bij de leverancier aangeschaft. Dit vooral vanwege de voorkeur voor korte lijnen en een vast aanspreekpunt.

  Lees verder...      Reageer

Blackberry is op zijn retour

6 juni 2006 - Er lijkt een kentering te komen in de opmars van de Blackberry. De toename in het gebruik van BlackBerry's neemt af ten opzichte van smartphones (in feite een telefoon en Blackberry ineen); grote Europese ondernemingen verwachten de komende drie jaar vijf procent minder gebruik te gaan maken van BlackBerry's. Zij verwachten echter dat het gebruik van smartphones toeneemt met 7 procent.

  Lees verder...      Reageer

De vijand is onder u

1 juni 2006 - Paranoia over uw pc- beveiliging? Terecht! Volgens recent onderzoek van YouGov, in opdracht van Microsoft, heeft bijna een kwart van de Britse medewerker weleens illegaal toegang verkregen tot gevoelige bedrijfsinformatie op het bedrijfsnetwerk en zou meer dan de helft die kans zonder aarzelen aangrijpen.

  Lees verder...      2 reacties

Email en telefoon zijn tijdvreters: zo doet u er wat aan

25 mei 2006 - Tijden veranderen, de manieren om te communiceren nemen steeds meer toe. En dit kost tijd. Volgens sommigen leidt dit zelfs tot tijdverspilling. Maar is dat wel de schuld van de toenemende hoeveelheid communicatiemogelijkheden? Uit recent onderzoek van telecombedrijf Telewest onder 1.468 werknemers blijkt dat zij gemiddeld twee uur en tien minuten per werkdag kwijt zijn aan e-mail en telefoon.

  Lees verder...      10 reacties

Zibbsearch moet zakelijke Google worden

22 mei 2006 - Reed Elsevier is gisteren van start gegaan met een zakelijke zoekmachine, Zibbsearch.nl. Zibbsearch.nl. moet in twee jaar tijd 20 procent van de zakelijke zoekmarkt in Nederland hebben veroverd. Zibbsearch.nl is geen generieke zoekmachine als Yahoo of Google, maar zoekt puur op informatie, producten, diensten en leveranciers voor de zakelijke gebruiker.

  Lees verder...      1 reactie

ICT-gevaar komt vooral van binnenuit

21 mei 2006 - ICT-bedreigingen komen van buiten, maar vooral van binnen de organisatie. Vooral het doorsturen van zakelijke e-mails naar privé-adressen en diefstal van apparatuur komen veelvuldig voor. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Marqit, een informatieprovider die organisaties ondersteunt bij de oriëntatie op en selectie van ICT-oplossingen.

  Lees verder...      Reageer

ICT outsourcen: iets minder kwaliteit, maar stukken goedkoper

17 mei 2006 - De uitstroom van ICT-banen naar lagelonenlanden zet dit jaar onverminderd voort. Voor 2006 wordt een groei in de uitstroom van ICT-activiteiten naar lagelonenlanden van 44 procent verwacht ten opzichte van 2005. Het merendeel van deze activiteiten (66 procent) gaat naar India. Belangrijkste reden? De tarieven liggen zo'n 68 procent lager dan in Nederland.

  Lees verder...      1 reactie

Telefoon effectiever dan email bij zakelijk contact

7 mei 2006 - 43 procent van de werkende Nederlanders vindt de telefoon het belangrijkste communicatiemiddel voor het leggen van contact met nieuwe klanten. Bovendien speelt de telefoon bij het in stand houden van zakelijke relaties voor bijna tweederde van de Nederlanders een cruciale rol. Dit blijkt uit het Zakelijke Telefonie Onderzoek (pdf) van zakelijke service provider BBeyond dat is uitgevoerd door NetPanel.

  Lees verder...      Reageer

IT-uitgaven weer in de lift

30 maart 2006 - Meer dan de helft van alle it-directeuren zegt het komende jaar meer aan it te kunnen besteden dan voorheen. Dat blijkt uit een onderzoek van SG Cowen onder 500 it-directeuren. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan het komende jaar te beschikken over een hoger it-budget.

  Lees verder...      Reageer

Persoonlijk contact met klanten verdwijnt door e-mail

29 maart 2006 - Werknemers e-mailen meer en bellen steeds minder. De afgelopen vijf jaar is bijna 80 procent van de werknemers meer gaan e-mailen. Contact met collega's verloopt voornamelijk via e-mail. Ook contact met klanten verloopt steeds vaker per electronische post.

  Lees verder...      5 reacties

IT-managers willen af van kostenpost-imago

21 februari 2006 - Europese CIO's (chief information officers) en IT-managers willen hun rol van beheerders van de bedrijfsinfrastructuur uitbouwen naar een meer strategische, businessgerichte rol. Dit blijkt uit het Europees CIO-onderzoek - visies op de toekomst van IT, dat Capgemini uitvoerde onder 161 CIO's uit twaalf Europese landen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 176 177 178 179 193 volgende >
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Praktische tips voor managen op afstand
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Cybersecurity: van plan naar executie
Herstel vacaturetrend zet verder door
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
AAR niet voor watjes
meer top 10