zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Managers zijn verslaafd aan Excel

13 januari 2005 - Ondanks de opkomst van hypermoderne business intelligence waarmee data uit verschillende systemen kan worden gecombineerd, blijft de oude vertrouwde spreadsheet populair. Hoewel spreadsheets net zo basaal zijn als tekstverwerkingsprogramma's, is het de belangrijkste applicatie voor het doorrekenen van strategische managementbeslissingen.

  Lees verder...      Reageer

IT'ers staan te ver van de business af

15 december 2004 - Europese IT-managers vinden dat de kloof tussen de IT-organisatie en de rest van hun bedrijf groeit. 79 procent van de IT-managers zegt dat hun IT-strategie niet in lijn is met het algemene bedrijfsbeleid. In Nederland ligt dit percentage op 71 procent.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer surft 2,5 uur privé in werktijd

9 december 2004 - Werknemers surfen tijdens werktijd gemiddeld 6,2 uur per week op internet. Dat is ruim een uur meer dan een jaar geleden. Van die tijd gaat ongeveer 2,5 uur per week, op aan surfen voor privé-doeleinden. Dat blijkt uit onderzoek naar ict-trends van adviesburo Ernst & Young.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfscomputers vol met spyware

8 december 2004 - Het bedrijfsleven heeft steeds meer last van spyware. Een gemiddelde bedrijfscomputer is tegenwoordig besmet met 20 spyware-programma's. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse beveiligingsfirma Webroot Software.

  Lees verder...      Reageer

IT-managers vrezen voor hun baan

1 december 2004 - Nederlandse it-managers vrezen massaal voor hun baan. Maar liefst 70 procent van de Nederlandse it-managers noemt verdere besparingen binnen hun bedrijf de grootste bedreiging voor hun functie.

  Lees verder...      Reageer

Microsoft frontaal in de aanval tegen Google

10 november 2004 - Softwarebedrijf Microsoft komt vandaag met de lang verwachte, nieuwe zoekmachine. Het bedrijf gaat hiermee de directe concurrentie aan met zoekmachine Google.

  Lees verder...      Reageer

IT-sector groeit weer

8 november 2004 - De IT-sector is zijn dieptepunt voorbij. In het tweede kwartaal van 2004 heeft de bedrijfstak 1,1 procent meer omgezet dan in dezelfde periode van vorig jaar. Al drie kwartalen op rij is de omzetontwikkeling duidelijk beter dan in 2002 en 2003. De neerwaartse trend lijkt daarmee verbroken.

  Lees verder...      Reageer

Zelfs ict-bedrijven niet ingesteld op telewerken

4 november 2004 - Telewerken vindt maar mondjesmaat plaats. Zelfs ict-ondernemingen zijn er niet goed op ingericht, terwijl ze wel vaak telewerken commercieel aan de man proberen te brengen.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke ICT-managers verdienen minder

1 november 2004 - Vrouwelijke ICT-managers verdienen minder dan hun mannelijke collega's. Ze krijgen minder vaak loonsverhoging en komen ook wat betreft extraatjes er bekaaider af, aldus Ernst & Young maandag. Het adviesbureau deed onderzoek onder directeuren, managers en professionals in de automatiseringsbranche.

  Lees verder...      Reageer

Vraag naar ICT'ers neemt weer toe

30 september 2004 - Verschillende grote bedrijven zijn weer op zoek naar ICT-medewerkers. Eerder al bleek uit cijfers van beloningsbureau De Breed & Partners dat de salarissen van ICT-ers weer groeien. Maar er is een groot verschil met eind jaren negentig. Grote bedrijven zoals banken en multinationals laten hun ICT-diensten in lagelonenlanden als India ontwikkelen.

  Lees verder...      Reageer

MKB loopt sterk achter met automatisering

15 juli 2004 - Het midden- en kleinbedrijf (mkb) maakt niet optimaal gebruik van ICT. Het komt nog vaak voor dat de bedrijfsvoering op enkele losstaande pc`s wordt vastgelegd, waardoor er veel dubbel werk gedaan moet worden.

  Lees verder...      Reageer

Veel computers in bedrijven verouderd

1 juli 2004 - Veel computers in het bedrijfsleven zijn verouderd. Meer dan 40 procent van de computers is ouder dan drie jaar. Door bezuinigingen op de IT-budgetten de afgelopen jaren schuiven bedrijven het aanschaffen van nieuwe pc's op de lange baan.

  Lees verder...      Reageer

Goedkope printers zijn peperduur

8 juni 2004 - De werkelijke kosten van printers over de gemiddelde levensduur zijn onthutsend hoog. Dat concludeert Computer Idee op basis van eigen onderzoek.

  Lees verder...      Reageer

Veel IT-managers vrezen voor hun baan

6 juni 2004 - Eenderde van alle Nederlandse it-managers is bang zijn baan te verliezen doordat hun functie als gevolg van verdere bezuinigingen 'overbodig' zou worden. Dit blijkt uit onderzoek van Hitachi onder bijna zevenhonderd it-directeuren in Europa, Midden-Europa en Azië.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 178 179 180 181 193 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
Absoluut of relatief: meten met verschillende maten (1) 
top10
Tijdens de vakantie fantaseren over later
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016
Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie
Securityprofessional mist vereiste tools om securitydreigingen te detecteren
Organisaties ervaren meer cyberaanvallen sinds de start van de pandemie
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
meer top 10