zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Enkele tips tegen media-overload

10 augustus 2007 - In veel bedrijven wordt de hele dag door druk gecommuniceerd. Om de medewerker te bereiken gebruiken de meeste werkgevers een flink aantal (nieuwe) media, zoals e-mail, intranet, telefoon, weblogs, websites, instant messaging (IM), webconferencing, Post-its, interne memo’s, SMS-berichten, nieuwsbrieven en interne magazines. Maar is dit effectief, vraagt Express.be zich af.

  Lees verder...      2 reacties

Genante webhistorie? Laat hem wissen!

9 augustus 2007 - Sollicitanten die op het internet negatief in de spotlights staan, kunnen vanaf heden bedrijven inschakelen die hun verleden kunnen wissen. Schunnige foto’s, dubieuze bijnamen en genante verhalen van zichzelf zijn niet meer te vinden.

  Lees verder...      8 reacties

Steeds meer aandacht voor webcare

7 augustus 2007 - Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan webcare: het online bekijken van forums en blogs om inzicht te krijgen in de waardering van klanten ten aanzien van hun product of dienst. Er zijn diverse manieren om in de gaten te houden wat er over een bedrijf wordt gezegd.

  Lees verder...      14 reacties

Computer leert managers leidinggeven

2 augustus 2007 - Computerspellen zijn allang niet meer voor kinderen en nerds zonder hobby's en een sociaal leven. Steeds vaker worden ze gebruikt door scholen, bedrijven en de overheid. Energiebedrijf Nuon bijvoorbeeld wilde een computerspel hebben dat nieuwe medewerkers interactief uitlegt hoe het bedrijf in elkaar steekt en op welke markten het actief is.

  Lees verder...      3 reacties

Ontevredenheid over ICT naar recordhoogte

2 augustus 2007 - Hoewel de ICT-budgetten in het afgelopen jaar als een komeet omhoog zijn geschoten, is de kwaliteit van de dienstverlening sterk afgenomen. Dit blijkt uit de ICT Barometer, het tweemaandelijks onderzoek van Ernst & Young onder 607 directeuren, managers en professionals. Van de respondenten overweegt op dit moment niet minder dan vijftien procent over te stappen naar een andere dienstverlener.

  Lees verder...      4 reacties

Manager vindt beveiliging niet belangrijk

17 juli 2007 - Een manager zonder smartphone of laptop is nauwelijks nog denkbaar. Met de beveiliging van deze technische hoogstandjes is het echter slecht gesteld. Ruim één op drie vindt het niet belangrijk om op zijn laptop of smartphone encryptiesoftware te installeren.

  Lees verder...      14 reacties

ICT-problemen kosten halve dag per maand

17 juli 2007 - Computerproblemen zorgen ervoor dat eindgebruikers minstens een halve dag per maand niet kunnen werken, sommigen zelfs drie dagen. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Citrix onder honderd eindgebruikers van internationale organisaties.

  Lees verder...      5 reacties

Beheer e-mail is lastig voor zakelijke gebruiker

9 juli 2007 - Het is niet eenvoudig voor zakelijke e-mailgebruikers om een goed overzicht te houden van alle berichten die ze ontvangen. Uit een onderzoek van JPY onder bijna 500 zakelijke e-mailgebruikers blijkt dat driekwart van de respondenten ten minste drie e-mailadressen heeft. 13,8 Procent van de ondervraagden heeft zelfs tien of meer e-mailaccounts in gebruik.

  Lees verder...      3 reacties

Checklist voorkomt cybercriminaliteit

6 juli 2007 - Bedrijven lopen een verhoogd risico op cybercriminaliteit omdat ze onvoldoende afspraken maken met hun medewerkers. Onveilige werkprocessen en rondslingerende wachtwoorden op het bekende gele papiertje maken het voor cybercriminelen heel gemakkelijk om bedrijfsgevoelige data in handen te krijgen.

  Lees verder...      1 reactie

Mobiele office-oplossingen steeds gewilder

2 juli 2007 - Veel bedrijven willen investeren in mobile office-oplossingen, zo blijkt uit onderzoek onder 488 IT-professionals door ICT-adviseur Marqit. 51procent van de bedrijven meldt dat het budget voor mobiele data-oplossingen stijgt. Tevens staan oplossingen voor het mobiele netwerk en buitendienstmedewerkers hoog op het verlanglijstje.

  Lees verder...      1 reactie

Blackberry risico voor bedrijf

22 juni 2007 - De Blackberry is hét speeltje bij uitstek voor elke manager. Er kleeft echter een gevaar aan het handige communicatieapparaat: berichten kunnen makkelijk onderschept worden. Veligheidsdiensten zijn dan ook niet happig op het verzenden van belangrijke informatie via de Blackberry. Ook bedrijfsspionage ligt op de loer.

  Lees verder...      3 reacties

Minder dan de helft ict-projecten succesvol

21 juni 2007 - Slechts 48 procent van de ict-projecten is volledig succesvol. De invoering van crm-systemen draait bijna altijd op een mislukking uit. Meer dan tweederde van de crm-projecten mislukt. Gemiddeld faalt vier procent van alle ict-projecten volkomen. 48 procent faalt gedeeltelijk.

  Lees verder...      4 reacties

Personeel neemt bedrijfsgeheimen mee naar nieuwe baas

18 juni 2007 - De meeste werknemers hebben geen enkel gewetensbezwaar wat betreft het downloaden van gevoelige bedrijfsinformatie en die vervolgens mee te nemen naar hun nieuwe baas. En de meeste werkgevers doen weinig of niks om dit tegen te gaan. Uit Europees onderzoek van Check Point Software Technologies blijkt dat vooral de USB stick het werknemers wel heel makkelijk maakt om gegevens te downloaden.

  Lees verder...      4 reacties

Opslagcapaciteit servers vaak onbenut

15 juni 2007 - Bedrijven gebruiken gemiddeld maar een derde van hun opslagcapaciteit. Hierdoor besluiten ze vaak onnodig tot aanschaf van nieuwe servers. Een groot deel van de toenemende vraag naar servers blijkt onnodig. Steeds vaker besluiten it-managers extra servercapaciteit aan te schaffen, terwijl de huidige ruimte op hun servers nog meer dan toereikend is.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 178 179 180 181 200 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Coronacrisis boost videogebruik voor e-learning en webinars (1) 
Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021 (1) 
Invloed corona op arbeidsmarkt: banen in e-commerce en klantenservice in opkomst (1) 
Klanten willen slechts twee dingen (2) 
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (2) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
top10
Klanten willen slechts twee dingen
Dit zijn de vijf meest gegoogelde HR-thema's van 2020
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Coronacrisis boost videogebruik voor e-learning en webinars
Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021
Nederland tweede van Europa in aantal gemelde datalekken sinds invoering AVG
Vier (logistieke) banen die door de Brexit belangrijker zijn dan ooit
meer top 10