zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf redenen om de fiets naar het werk te pakken

Fietsen is een geweldige manier om meer in beweging te zijn

17 mei 2023 - Met de lente in volle gang en de zomer in zicht, is fietsen naar het werk een geweldige manier om actief te blijven en van het weer te genieten. Op de fiets naar het werk gaan wordt steeds populairder. Vorig jaar is het aantal fietsritjes tussen huis en werk met zeventien procent toegenomen. Maar te veel mensen pakken nu voor korte afstanden nog steeds de auto, vindt het kabinet.

De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer, en een derde is korter dan 5 kilometer.Twijfel jij nog om (wat vaker) de fiets naar het werk te pakken? Probeer het op Fiets naar je Werk Dag op donderdag 25 mei eens uit. Gazelle geeft je vijf redenen waarom jij op die dag, en elke daaropvolgende werkdag, de fiets richting het werk zou moeten pakken. 1. Het is een gratis workout: Fietsen is een geweldige manier om meer in beweging te zijn en je conditie te verbeteren. De sportievelingen die naar het werk fietsen, zijn er in ieder geval van verzekerd dat ze een groot deel van hun dagelijkse portie cardio hebben gehad. Leuk feitje: Iedere dag fietsen kan je leven tot wel 14 maanden verlengen.

2. Fietsen is goedkoop: Naar het werk fietsen is een goede manier om geld te besparen. Een fiets kost ook geld, maar dit is een eenmalige investering en je hebt tegenwoordig (elektrische) fietsen binnen elke prijsklasse. Door deel te nemen aan Fiets naar je Werk Dag kun je zelf ervaren hoeveel geld je kunt besparen op bijvoorbeeld brandstof en kaartjes voor de bus.

3. Goed en gezond voor het koppie: De fiets naar het werk pakken kan daarnaast je mentale gezondheid verbeteren. Met een rondje fietsen maak je endorfine en serotonine aan, wat stress vermindert – zeg maar dag slecht humeur! Ook kan het je helpen het hoofd leeg te maken. Ook wel lekker: even geen afleiding van die mobiele telefoon of andere schermen.

4. Je kan er brandstofkosten mee besparen: We beweren niet dat je de wereld kunt redden door de fiets naar het werk te pakken, maar het is wel een feit dat je er vergeleken met andere vervoersmiddelen CO2-uitstoot mee bespaart. Zo stoot een elektrische fiets maar 3 procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto uit.

5. Fietsen geeft je vrijheid: Je stalen ros staat altijd trouw voor de deur en vertrekt pas op het moment dat jij in de pedalen klimt. Rennen voor de bus? Aansluiten in de file? Het is niet langer aan de orde. Door de fiets te pakken bepaal jij wanneer je van huis vertrekt en hoe laat je weer thuiskomt.
Kortom, redenen genoeg om dit jaar op Fiets naar je Werk Dag op de fiets naar je werk te gaan! 

 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers bieden massaal fietsplan, andere groene arbeidsvoorwaarden blijven achter
 Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurzaam vervoer
 Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket
 Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10