zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Manager succesvol dankzij vele sociale contacten

Anton van der Vat   |    |  8 februari 2007
Reactie: Er is een stukje geschreven wat aan spreekt. Natuurlijk is de omgang met alleen maar gelijk gestemde niet de beste kweekvijver voor nieuwe gedachte. Maar ook in een groep met gelijk gestemde is er een werkelijkheid die weerbarstig is en om oplossingen vragen. Ook daar zijn er mensen die een ego hebben en zich willen onderschrijden. En verder is het wel opmerkelijk dat er staat informatie wordt gedistribueerd, en informatie op zich betekend niets.
Wel er zijn feiten (info) die door gedachte en inzicht tot informatie word verwerkt er word dus geen informatie gedistribueerd, en om dus te zeggen dat informatie op zich niets betekend. Wanneer er bij managers een behoefte is om beter intern te communiceren lijkt het mij noodzakelijk dat er eerst eens een gemeenschappelijke taal moet worden gesproken. En niet moet wegvluchten in nieuw taal- en vakjargon. Wegvluchten is misschien wel onder te brengen in puberaal gedrag.
 

Werknemer krijgt na half jaar al de kriebels

Maarten Vaart   |    |  8 februari 2007
Reactie: Ik sluit me hierbij aan. 3 keer van baan verwisseld. 3 maal 1,5 jaar gewerkt. Ik kreeg de prikkels om steeds iets anders te doen. En /of betere biedingen.
 

Nog sneller mobiel werken met opvolger UMTS

Sherry Bibiana   |    |  8 februari 2007
Reactie: Dat er een opvolger is voor de UMTS, met een grotere bandbreedte, zie ik als een logische ontwikkeling.

Dit verbaast me niet.

 

Werknemer krijgt na half jaar al de kriebels

amjm.vangoor@quicknet.nl   |    |  8 februari 2007
Reactie: 't Is natuurlijk van de gekke dat 'n jongere die amper 'n half jaar werkt, alweer 'zijn of haar biezen' pakt.
Laat ze zich eerst 'ns waarmaken.
En bestaat er dat écht geen carrière-perspectief meer ?
'Van de jeugd moet je 't dus blijkbaar niet hebben!'

Ton van Goor
 

Een smoelenboek? Dat mag zo maar niet!

Fred Akkerma   |    |  8 februari 2007
Reactie: @ heer M. Bleecke: Als hij zelf conclusies over uw medische situatie heeft getrokken is het bij voorbaat bij geen enkele instantie (incl. de rechter) toelaatbaar, aangezien hij geen medicus is. Als ú iets heeft verteld over uw psychische conditie, dan mag het inderdaad dus ook niet (uit hoofde van privacy), hoewel ik dat zelf onterecht vind. Maar doe er uw voordeel mee!
 

Succes is subjectief

heer Simon Chopier   |    |  7 februari 2007
Reactie: @ Ad Beer

Uw redenering klopt deels. Ik zou eerder zeggen dat de manager geen visie uitdoktert maar een visie volgt die vooraf bepaald is. Een leider visioneert en stelt de regels op naar de normen die hij hanteert.

En ik ga akkoord met wat er vermeldt staat in het artikel om duidelijker te communiceren. De bedoeling is dat de medewerker zich identificeert met het bedrijf en daardoor worden zijn eigen doelen gelijk gesteld aan die van het bedrijf. Een voorwaarde om dit te bereiken is wel dat er goeie wederzijdse communicatie moet zijn.
 

Succes is subjectief

mark leenaerts   |    |  7 februari 2007
Reactie: Correct, mijnheer Beer,

De ondernemer zit bovenin de boom. Het doel dat hij stelt is dat de boom zo hoog mogelijk wordt. Dit wordt vertaald naar effectief en efficient groeien - de zogenaamde instrumentele doelen. Om in deze metafoor te blijven: de boom moet met zo min mogelijk mest zo groot mogelijk worden.

De manager (of beter: leider) die een paar takken lager zit, wordt geconfronteerd met het feit dat de boom van mest alleen niet zal groeien: de takken hebben ook aandacht en warmte nodig, want anders gaan ze zich op een dag afvragen waarom ze eigenlijk elke maandagmorgen nog gaan groeien. De manager stelt zich dan ook meer interpersoonlijke doelen.

Het is niet zozeer dat 1 van beide partijen het fout heeft - een organisatie moet de balans vinden tussen extremistisch focussen op de harde cijfers en efficientie, en extremistisch doodknuffelen.

Zonder het stellen van instrumentele doelen (succes interpreteren als efficientie en winstverhoging) wordt de organisatie een weinig productief geheel (wat slecht is voor haar levensvatbaarheid).
Zonder het stellen van interpersoonlijke doelen (succes interpreteren als plezier en ontwikkeling) wordt de organisatie een bikkelharde plaats waar werknemers voor vluchten (eveneens niet bevorderlijk).
 

Kies voor jezelf! Met of zonder checklist...

mevrouw m Kardux   |    |  7 februari 2007
Reactie: Wat fijn dat ook hier een licht op geworpen is,want naar mijn inzien zal er geen innovatie van start kunnen gaan als deze compententie niet aanwezig is!
Anders Denken is anders doen!
Als er op de werkvloer meer openheid en respect voor de waarden van de ander aanwezig is,zal het begrip voor het NU meer toenemen.
Men heeft de morele en etische verantwoordelijkheid,om op gepaste wijze 'NEE''te moeten zeggen.
Dus ook de morele gedragscode om jezelf waardevol te vinden en daar naar te blijven streven.
We leven in het NU,daar zouden meer mensen eens bij stil moeten staan,want wat hebben we aan een toekomstblik als wij het NU niet zien?!
Durf in jezelf te geloven,en durf risico's te nemen,de beweging volgt vanzelf.

 

Baanenthousiasme daalt met de jaren

Marijke   |    |  7 februari 2007
Reactie: Iedereeen die zijn drijfveren en passie niet kwijt kan in zijn baan verliest zijn enthousiasme. Inderdaad jon en oud!
Als je een baan die voldoet aan je talenetn en je passie zal dit enthousiasme blijven. Ongeacht de stijl van leidinggeven en/of (negatieve) bedrijfscultuur!
Tevreden klanten en behaalde successen zijn je iegen feestje!
Heb je geen waardering en erkenning voor nodig!
Volg je hart, doe de dingen die echt graag wil doen! En.... iemand die zich laat leiden door geld is echt arm!
 

Bedrijven sluiten ogen voor digitalisering

Menco Ruijs   |    |  7 februari 2007
Reactie: Kan iemand mij de exacte titel van dit onderzoek geven.
Ik zou het graag willen opvragen maar vind het niet via steekwoorden.
Een directe link binnen de website van Forrester wordt zeer gewaardeerd.

Bij voorbaat dank, Menco Ruijs
 

Trap voor managers

IM   |    |  7 februari 2007
Reactie: Beste Ronny,

Uitgebreid en scherp commentaar op het traplopen, jij deelt mijn mening dat dit inderdaad voer is voor discussie. De discussie of managers wel of geen trappen moeten lopen laat ik nu echter verder aan anderen.

Graag ga ik wel in op je opmerking dat ik gebruik maak van het, zoals jij schrijft 'mannelijke' woord traploper. Mijns inziens is het een slechte zaak woorden (in mijn ogen, onnodig) sekse bepalend te maken. Traploper is daar in dit geval een voorbeeld van. Waarom traploper verbasteren in traploopster? Wat dan te doen met dokter (dokterin?), tandarts (tandarts-ster?) en zo zijn er legio woorden te noemen die sekse neutraal zijn.
Te beginnen met de verbastering legt mi een te grote nadruk op de verschillen tussen mannen en vrouwen. Een grote stap richting gelijkwaardigheid, ook op de werkvloer, is te stoppen met benadrukken van de verschillen tussen beide seksen en starten met kijken naar overeenkomsten.

Een reden te meer om dit te bevorderen is dat er onlangs weer uit onderzoek is gebleken dat wanneer woorden als vrouwelijk worden bestempeld ze aan status verliezen. Dit schetst pijnlijk het nog steeds zeer aanwezige verschil tussen mannelijke en vrouwelijk waarden in onze maatschappij.
Vrouwen en mannen zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig.

Ik schrijf dit met een lach, ik heb groot vertrouwen dat we, vrouwen en mannen gezamelijk, op de goede weg zijn. Hier en daar wat coaching is echter nooit weg.

Ronny, een vriendelijke groet terug. Prettig met je van gedachten te wisselen.

Irene
 

Nieuw fenomeen: regulatory management

Tanja   |    |  7 februari 2007
Reactie: Ik heb wat onderzoeken.
Onderzoeksvraag = ''Wat is de invloed van een nieuwe wet op een organisatie?''

- Wat zijn de gevolgen voor de organisatie?
- Wat zijn de gevolgen voor het personeel?
- Wat zijn de gevolgen voor de klant(groep)?
- Zijn er verschillende belangen voor de verschillende partijen binnen de organisatie? Welke? Wat zijn de standpunten van die partijen?
- Zijn er tegengestelde belangen voor de verschillende partijen binnen de organisatie? Welke? Wat zijn de standpunten van die partijen?
 

RABO Bank dumpt Jochem

Willem de Klerk   |    |  7 februari 2007
Reactie: Omtrent de titel van deze uitgeschreven mening.
Het vertrek van Jochem de Bruin bij de rabobank. Vind ik het prachtig, dat Fatima wekelijks met ABN AMRO op haar borst hockeyd bij Hockey Club Rotterdam (HCR).
 

Toegegeven, ook onze bedrijfsstrategie komt neer op 'de beste willen zijn' (Artikel)

willem de klerk   |    |  7 februari 2007
Reactie: Er is niets mis met de beste willen zijn. Hou wel oren en ogen open, zodat op gemerkt wordt wat er om je heen gebeurd.
 
< vorige 2133 2134 2135 2136 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10