zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Drie conclusies uit de recessie

Ad de Beer   |    |  20 november 2009
Reactie: Of Opel (lees GM) om had moeten vallen weet ik niet, het had veel werkgelegenheid gekost, met name in Europa.
Nu lijkt het erop dat GM zelf het merk wil redden, anders waren er wel andere kopers geweest.
Dat de overheden de economie niet hebben laten functioneren heeft een paar oorzaken.
1. de overheden werken op basis van verouderde economische modellen.
2. Gezien de aard van de crisis werkt geen enkel economisch model
3. Economische modellen werken nooit, omdat economie een mens wetenschap is en mensen zijn niet in wetten, regels en modellen te vangen.
4. Het ego van politici zit echt beleid in de weg. Bos vind het nog belangrijker dan Scheringa om met zijn kop in de media te komen.
5. Er is en was geen sprake van beleid, het was een beetje hap-snap. Fortis moest gered worden omdat het de Sponsor van de club van Wouter was, hoe bodemloos deze put is blijkt wel weer nu er weer 4 miljard in gepompt moet worden, dank je Wouter, mede namens mijn kleinkinderen die deze last mee zullen moeten leuren.

Wat er was gebeurd als er geen steun was gekomen van de overheden weet ik niet en dat zal niemand ooit weten.
Het blijft een blunder eerste klas dat de overheden angst hebben gezaaid. Met name door die angst zijn mensen op de knip gaan letten en daardoor is de economie stil komen te vallen.
Vervolgens heeft de overheid de banken met te hoge rentes opgezadeld, daardoor moesten de banken weer hoge kosten doorberekenen aan hun klanten en willen de banken zo snel mogelijk van die leningen af.
De overheid had de banken moeten verplichten geld in de markt te pompen, dan had de economie blijven draaien.
Maar ja, het is praten achteraf. De banken gaan door op de oude voet en economen zullen straks bergen geld verdienen aan boeken waarin ze hun foute conclusies over de crisis gaan verkondigen.
En over 10 jaar gaan we weer de afgrond in.
 

Wat kan een coach voor mij betekenen?

A.   |    |  20 november 2009
Reactie: Asha,
Goed artikel, helder en duidelijk coaching en training uiteengezet.

heer Schophuizen,
Coaching wordt op veel verschillende manieren aan de man gebracht.
Bijvoorbeeld zoals ik nu doe via het platform van managersonline.nl.
Mirjam.nu is een netwerkorganisatie dat online coaching aanbiedt.
Uitsluitend schrijvend - via email - concentreert de cliënt zich dagelijks op wat er speelt, hoe dat te beïnvloeden is en waar nieuwe mogelijkheden liggen. Het is een grondig, kort, maar continu proces. Intensief en effectief. De online coach is afwezig, maar de cliënt wordt gestimuleerd in de flow van het schrijven te blijven door prikkelende en motiverende teksten van de online coach.
 

Drie conclusies uit de recessie

S andvink   |    |  20 november 2009
Reactie: Groot gelijk rob. De harde werker die geen loonsverhoging kreeg betaalde wel de banken die de oorzaak zijn.
 

Ambtenaar: ‘externe kracht nuttig, maar te duur’

Egbert van den Bosch   |    |  20 november 2009
Reactie: Zelf heb ik nog 8 jaar bij de gemeentelijke overheid in mijn eigen woonplaats gewerkt, toen het inhuren van externe krachten nog niet echt in swung was. Pas rond het millenium is dat echt gaan spelen. De conclussie na 9 jaar externen inhuren is dat zowel het werkklimaat als de bestuurbaarheid kapot gemanaged zijn, door veel te dure krachten op onnodige possities die elkaar ook nog eens in een tempo van 3 tot 6 maanden na elkaar opvolgden. Ieder weer met zijn of haar eigen stokpaardje en benadering.

Het inhuren van externe krachten lijkt mij daarom alleen zinvol als werkelijke expertise op een bepaald terrein ontbreekt en niet om zelf als college of raad de handen in onschuld te kunnen wassen als het fout gaat. Dat noem ik het afkopen van je eigen faalbaarheid en verantwoordelijkheid, ten koste van heel erg veel gemeentelijk belastinggeld.

Het gevolg is dat bedoelde gemeente voor de zoveelste keer door artikel 12 onder financiële curatele van het rijk staat. Maar gelukkig hebben ze daar genoeg externe adviseurs die dat wel even op gaan lossen!
 

Onze medewerkers gebruiken coaching \'verkeerd\'. Wat te doen?

Marco de Boer   |    |  19 november 2009
Reactie: Het doel van het POP zal nooit bereikt worden wanneer je er krampachtig mee omgaat. Geef de medewerker veel vrijheid en probeer zonder dwangte sturen naar jouw wensen.

Opgelegde ontwikkeling is een illusie. Strikte regels om kennis te vergroten zal slechts tot kennisverlies leiden.
 

Is het OR-lidmaatschap slecht voor mijn carrière?

Bloemers Michel   |    |  19 november 2009
Reactie: Hoe zit het met een PVT (personeels vertegenwoordiging)

In het bijzondere als ze grote ?? hebben bij het functioneren van de manager.
 

Nederlander vindt werkplek vies

Hans   |    |  19 november 2009
Reactie: Op zich niet vreemd dat men in het Noorden meer tevreden is over de schoonmaak. Men pakt daar nu eenmaal zelf ook bepaalde zaken aan.
Overigens zouden opdrachtgevers naar hun personeel eens uit moeten leggen waarom er minder goed wordt schoongemaakt.
Een toilet in één minuut schoonmaken is een eis geworden om maar geen geld uit te geven. In een pand met dagelijks honderd werknemers de toiletten maar drie keer per week schoonmaken is ook een eis en het liefst ziet men dit gaan naar twee keer per week. Het mag in ons land ook niets kosten. Vergeten we wel dat er een goed opgeleid persoon verschijnt die ook moet kunnen leven van een minimaal schoonmaaksalaris.
Iedereen zal begrijpen dat als een opdrachtgever de opdracht verstrekt tot het schoonmaken voor een uurloon van E 15,-- dit onhoudbaar is als men bedenkt dat een schoonmaker E 10,85 per uur moet ontvangen.
Dus Nederlanders, jullie eigen bazen laten bij jullie de boel versmeren zonder dat aan jullie kenbaar te maken.
 

Werkgevers: bonden vergeten dat we in crisis zitten

Hans   |    |  19 november 2009
Reactie: Uiteraard werken bij vakbonden ook mensen en dus vergeten die ook wel eens wat.
Zelf maak ik al jaren de CAO-onderhandelingen van zeer dichtbij mee en in zeer goede tijden is een loonvraag van 3,5 % voor werkgevers al teveel. Steeds vinden werkgevers wel iets om aan te geven dat het niet kan.
Daar zijn het natuurlijk werkgevers voor en ze mogen dat ook naar voren brengen, maar wees dan niet flauw om juist de recessie te gebruiken als argument. Dat geeft juist aan dat er niet volledig wordt nagedacht maar alleen maar iets wordt geroepen.
Een recessie die al bijna op z'n retour is te misbruiken voor eigenbelang vind ik ver beneden peil.
En ja, misschien is het voor Nederland wel goed om juist weer stakingen te krijgen, gaan mensen niet meer als makke schapen ergens achteraan lopen maar wordt men met de neus op de feiten gedrukt.
 

Bedrijfsleven slecht voorbereid op uitbraak Mexicaanse griep

www.fruitmandshop.nl   |    |  19 november 2009
Reactie: Wij zagen afgelopen zomer wel dat bedrijven zich voorbereidden op een uitbraak. Wij zijn vele malen gebeld door bedrijven dat men uit preventief oogpunt fruit op het werk wilde aanbieden. Dat bedrijven hier goed aan gedaan hebben, laten google cijfers zien. Op onze website (fruitmandshop.nl) is een google tool geimplementeerd die duidelijk maakt hoe vaak gezocht wordt naar fruitmand gerealteerde zoekopdrachten. Dit zijn er meer dan ooit tevoren. Toch een teken dat er wel iets aan de hand is in Nederland...
 

Drie conclusies uit de recessie

rob   |    |  19 november 2009
Reactie: Conclusie 1 zou waar moeten zijn, maar als overheden de grote slechte bedrijven zoals banken en auto fabrikanten steunen kan het vrije economische model zijn werk niet doen.
kijk even naar de productie van opel in de laatste 10 jaar. dat is tussen 1998 en 2008 gehalveerd. dus nog voor de crisis was het bedrijf al op weg naar de ondergang. andere autofabrikanten bleven gelijk of stegen in aantallen dus opel heeft gewoon iets niet goed gedaan. moet je daar dan belastinggeld in steken?

 

Salesblog: Helemaal gek van Twitter

Ad de Beer   |    |  19 november 2009
Reactie: Als je problemen hebt met regel 4 publiceer dan minder zou ik zeggen.
Want steeds stukjes van anderen overschrijven getuigt niet echt van inspiratie.
Zelf schrijf ik pas als ik iets nieuws te melden heb, wat meestal weer ontstaan is door meerdere artikelen en boeken te lezen.
En door dat blog of artikel te tweeten maak je weer slim gebruik van Twitter.
Tja, ik mis de regel dat het blokkeren van mensen die een andere mening hebben als volger ook tegen je kan werken.
 

Drie conclusies uit de recessie

Ad de Beer   |    |  19 november 2009
Reactie: De conclusies zijn weer niet compleet.
Ook geldt:
- opnieuw hebben we niks geleerd, alles blijft bij het oude
- de economen kunnen nog slechter voorspellen dan de meteorologen
- de politiek heeft de crisis alleen verergerd, niet opgelost
- voorspellingen van economen en politici zijn altijd te somber.

Iedereen die denk dat deze crisis tot een ander elan, een andere maatschappij zal leiden komt bedrogen uit. Het was wishfull thinking van mensen die geloven in linkse idealen. Opnieuw zal bewezen worden dat hebzucht het leidende motief is en zal blijven. Daar hebben we geen Scheringa voor nodig.
En, nu het weer een beetje gaat zullen veel bedrijven weer doorgaan op de oude voet, de organisatie niet aanpassen aan de toekomst. Flexibiliteit moet plaats maken voor lenigheid om de volgende, serieuze crisis het hoofd te bieden. De employment crisis komt iedere dag één dag dichterbij.
 

Verzet tegen web 2.0 is zinloos!

Ankie   |    |  19 november 2009
Reactie: Op de vooravond van de introductie van de pinautomaat, was er onderzoek gedaan onder de klanten naar hun verwachting of zij er gebruik van gingen maken. Het antwoord was dat meer dan 90% die onpersoonlijke methode niet zou gaan gebruiken. Vandaag de dag is het niet meer uit onze levensstyl te bannen. Weerstand tegen veranderingen is normaal. Een tweetal jaar geleden was het een veel hoger percentage dat het nut niet zag van sociale netwerken of andere nieuwe kanalen. Het acceptatieproces kost tijd. Niet iedereen ziet meteen de mogelijkheden en de toegevoegde waarde voor hun business. Dat geeft ook niet. Een oud verhaal bij veranderingen is dat een manager voor zijn troepen staat en zegt: Zie dit traject als een reis. We gaan met de trein. Die trein rijdt deze week op en af naar de bestemming. Iedereen krijgt een koffer en mag zelf beslissen wanneer hij deze week op de trein gaat. Een van zijn mensen kijkt op en zegt, maar als ik aan het eind van de week nog niet op de trein zit. Tsja zegt de manager, dan heb je in ieder geval je koffer al gepakt.
Zo gaat het ook met de vernieuwingen in dit tijdperk. Je mag rustig wat afwachtender zijn, om je heen kijken en leren van andere partijen. Echter je moet wel voorkomen dat je de trein mist en als onderneming/mens je buitensluit. Is twitter, linkedin, hyves niets voor jou, dat kan! Echter je kunt de wereld niet buitensluiten, voor je mensen/onderneming is het wel essentieel. Open wel de kanalen, borg het in je standaard kanalen zoals email en mobiel, blijf op de hoogte. Spreek wel protocollen af. Borg het binnen je organisatie en benut het op het juiste moment.
18 jaar geleden kreeg ik een autotelefoon. U kent het vast nog wel, dat ding had een accu van 3.5 kilo. Mijn ouders zeiden, zo'n ding heb je niet nodig, wat een onzin. Vandaag de dag hebben mijn ouders al hun zoveelste mobieltje. Enthousiast kopen ze een nieuwe met allerlei nieuwe snufjes. Ze zitten op hyves, internet, msn, snuffelt youtube af en allerlei online hobbyclubs. En mijn moeder belde zelfs van de week om te vragen : Moet ik ook op Twitter of Habbo? We staan met elkaar nog maar aan het begin van alle communicatie-ontwikkelingen. De potentie van de verschillende platformen en de technologische ontwikkelingen zijn enorm. Ik kijk er naar uit!
 

Wie moeten we ontslaan?

Peter   |    |  19 november 2009
Reactie: Gezien de datum van het bericht en bovenstaande reacties ben ik mij ervan bewust dat de reactie vrij laat is, desondanks hoop ik nog een helpende hand te kunnen bieden.

De treoriën van Henry Mintzberg lijken mij goed toe te passen op de beknopte omschrijven. Investeer een (lange) avond aan het lezen van een boek waarin de theorie wordt beschreven en gebruik dit om in een paar minuten je organisatie in kaart te brengen. Het zal dan ook duidelijker worden welke afdelingen/functies je meer zal missen dan anderen en wat, wanneer effect zal hebben.

Met vriendelijke groet,

Peter
 
< vorige 1165 1166 1167 1168 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10