Reactie: Pensioenfonds opsporen
Het kan echter zijn dat de pensioenuitvoerder in de tussentijd een andere naam heeft gekregen of zelfs niet meer bestaat. Op de website van De Nederlandsche Bank (DNB) staat een overzicht van oude pensioenfondsen met daarbij de naam van de opvolger of nieuwe naam van dit fonds. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met je oude werkgever om informatie in te winnen.
Helpdesk Vergeten Pensioenen
Mocht je zelf je opgebouwde pensioenrechten niet kunnen terugvinden, dan kun je nog contact opnemen met de Helpdesk Vergeten Pensioenen van de Vereniging Bedrijfstakpensioenfondsen gaat het om een pensioenvoorziening die is ondergebracht bij een verzekeraar? Dan kun je je wenden tot het Verbond van Verzekeraars.
Reactie: Ik denk dat we hier weer een beetje te maken hebben met het welbekende 'spook' van de IT. Dergelijke situaties bestaan meer dan veel IT en non IT managers denken en hebben daardoor dergelijke historie.
Je bespaart meteen al aanzienlijke budgetten wanneer, als bovenstaande naar voren komt als beeld, je iemand aanstelt die er eens met een frisse en heldere blik naar kijkt en de analyse ook helder weet te vervatten.
Een vast onderdeel van dergelijke stap dient te zijn te becijferen wat de kosten zijn per werkplek. Dan worden zaken wat transparanter en kan er ergens over worden gepraat.
CMDB
Een hele goede stap zou zijn te onderzoeken in hoeverre er een goede CMDB, de Configuratie Management Data Base, is opgebouwd. at is namelijk vaak de basis voor een goede berekening en je ziet dan ook vaak dat de staat van een CMDB erbarmelijk is bijgehouden. Dit geld overigens voor intern dan wel bij externe IT diensten levering.
Wanneer die eerste analyse is gedaan kun je verdere stappen ondernemen de werkelijke kosten verder inzichtelijk te maken. Ook valt zeker te denken aan de soms wildgroei van applicaties die er binnen organisaties blijken te worden onderhouden, met allerlei kosten van onderhoud van dien.
Reactie: ''Mensen die het financieel moeilijk hebben beheren hun geld meestal niet goed''. Hoe kunt u tot zo'n conclusie komen als u bedenkt dat heel veel mensen (bijstandsmoeders bijv) iedere maand ieder dubbeltje tien keer om moeten keren en er ook iedere maand weer in slagen die puzzel op te lossen. Kennelijk hebben die mensen hun financiën dus juist heel goed voor elkaar. Ik zou bedrijven willen aanmoedigen hun managers massaal te vervangen door bijstandsmoeders. Dan hoeven ze nooit meer te bezuinigen, zouden goed kunnen concurreren en toch vette winsten boeken.
Reactie: In 2000 zouden we toch in ''het gerobotiseerde huis van de toekomst '''' wonen ??
Sorry, ik zal wel te nuchter zijn om dit allemaal serieus te nemen.
Laat men (en daar lees ik niets over) eerst maar eens zorgen dat managers collectief hun vaak diepgewortelde wantrouwen tegen (flexibel)thuiswerken wegnemen.
En werken tot mijn 75e ?? geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt.
Reactie: Ik sta niet echt te kijken van deze cijfers. Je moet immers in je puberteit gaan bepalen welke vervolgstudie je gaat volgen en waar je toekomst dus moet liggen. Laten we wel zijn, hoeveel jonge mensen van deze leeftjd weten echt wat ze voor de toekomst willen en volgen daadwerkelijk de studie die exact aansluit bij hun toekomstbeeld.
De leeftijd waarop nu de keuze gemaakt moet worden is m.i. te jong. Maar dit alles wetende worden wel al die mensen ''afgerekend'' in hun carriere op iets wat ze 15/16 jarige besloten hebben of moeten dit op zijn minst uitleggen.
Dus blijven veel mensen ''hangen'' in waar ze ooit voor gestudeerd hebben en dat is zonde, want iemand die voor zijn droom gaat en gepassioneerd werkt is zoveel waardevoller. Waardevoller dan iemand die ergens een papiertje voor gehaald heeft en plichtsgetrouw invulling geeft aan de baan die in het verlengde van dit papiertje ligt.
Reactie: Inderdaad in de Amerikaans onderzoeken en cultuur klopt dat helemaal. Die cultuur is geenszins te vergelijken met de Nederlandse weet ik uit eigen ervaringen uit dat land.
Helaas zien we te veel boeken in Nederland veschijnen op basis van Amerikaans onderzoeken. Dit is geen VS, maar toch vind ik dit weer een goede eye opener en nadenker.
Handen in de nek en achterover leunen:
Dat die je doorgaans niet uit sociale overwegigen. Als ik het al zou doen is het vanwege een ahah erlebnis of uit korte ontspanning wellicht.
Wel goed te weten dat anderen dat anders zouden kunnen ervaren.
Vingertoppen tegen elkaar:
Klopt wel ongeveer.
Duimen verstoppen:
Klopt ongeveer, maar er zijn ook verschillen per regio, sexe en cultuur. Uitkijken dus dat het niet wordt gegeneraliseerd. Het kan namelijk ook ''stoerheid en dominantie'' uitstralen.
Hoofd schuin houden:
Doe ik vaak. Daarmee geef ik interesse in het onderwerp van de ander aan; vanzelfsprekend ben ik dan relaxed en sta ik open voor de ander. Klopt in mijn beleving zeerzeker.
Nek aanraken:
Doe ik regelmatig, maar is voor mij een intentie dat ik zeer geconcentreerd luister naar de ander.
Keel aanraken:
Bang en bezorgd vind ik te negatieve woorden.
De zaak overdenken, ja.
Toch weer interessant even, hoewel ik het boek zeerzeker wel geloof.
Reactie: En dan als afsluiter de tip om dan maar je inkomen te verhogen... Wahahahahahaha... ''Zeg werkgever. Ik denk er over om mijn inkomen te verhogen...''
Reactie: Wij zien dat ook steeds vaker grote bedrijven overgaan op payrolling. Je kunt payroll ook heel goed inzetten voor verlening van de proefperiode.
Reactie: ''Bijna driekwart van de medewerkers boven de 60 jaar blijkt een goed tot uitstekend werkvermogen te hebben''
Alsof je hebt hebt over gevoelloze objecten..
Het ophogen van de pensioenleeftijd heeft tot gevolg dat:
- De pensioenfondsen 2 jaar later hoeven uitbetalen (die tijd hebben ze nodig om hun kas blijkbaar weer op orde te krijgen)
- je jezelf nu letterlijk dood kunt werken
- deze maatschappij geconfronteerd gaat worden met een flinke bult extra ZIEKTEKOSTEN, afkomstig van alle oudere mensen die zich letterlijk kapot moeten werken om hun pensioen-gerechtigde leeftijd nog te kunnen halen
Laten we wel wezen.. ieder systeem gaat goed, zolang alle mensen als makke schapen de voorgeschreven kant oplopen en er hun MEDEWERKING aan willen blijven verlenen.
Misschien word het tijd voor een onafhankelijk onderzoek naar de actuele stand van zaken in de nederlandse pensioenwereld. Deze potten met geld eens inzichtelijk en transparant krigen voor den burger. Openheid van zaken zoals
- huidige financiele stand van zaken
- hoe word het rendement gegarandeerd
- welke acties worden er met uw pensioengeld gedaan
- Hoe zijn uw pensioenzekerheden belegd?
Dan weet je tenminste vroegtijdig hoeveel geld er nog over is jouw pensioenpot-beheerder als je straks de ''pensioengerechtigde leeftijd'' nog mag halen om ervan te genieten.
Reactie: Wat een leuk boek zeg, Nu weet ik ook hoe ik mijn toehoorders op de kast kan krijgen door ander bodylanguage te gebruiken dan wat ik werkelijk wil zeggen :P
Reactie: @Martijn:
Dan word het toch weer die ouwe sok of dat matras op zolder om mijn vermogen in te stoppen :-
Wat banken-systeem betreft: Ik vind het te gek voor woorden dat de al hardwerkende belasingbetaler uiteindelijk weer de rekening gepresenteerd krijgt voor het oplappen van een wankel, instabiel, financieel systeem en falend (overheid) toezicht op deze sector
Reactie: Fijn dat uit dit onderzoek naar voren komt wat de meeste ouderen al lang weten.
De overheid propageerde niet zo lang geleden de VUT-campagne. Ouderen moesten plaatsmaken voor met werkloosheid bedreigde jongeren. De beschikbare arbeid moesten we ''eerlijker'' verdelen. Werknemers die door wilden werken waren ''niet sociaal''. Helaas droeg de campagne ook bij aan een negatief imago van de oudere werknemer op de arbeidsmarkt.
De overheidswind waait nu uit een andere hoek. Bezuinigen! Werken tot 67, terwijl je op de arbeidsmarkt tegenwoordig als 45-plusser vaak al ''oud'' bent. Het is al een utopie te denken dat iedereen tot 65 kan blijven werken.
Op de arbeidsmarkt moet eerst een mindset plaatsvinden. De beeldvorming moet drastisch veranderen. Dit soort onderzoeken dragen hier wel aan bij, maar we hebben helaas nog een lange weg te gaan.
Reactie: Cialdini liet met het experiment m.b.t. de pepermuntjes bij de restaurantrekening doneren, duidelijk het verband zien tussen de hoeveelheid pepermuntjes en de hoogte van de fooi. Hoe meer pepermuntjes, hoe hoger de fooi.
En zeg je daarbij nog eens iets persoonlijks tegen de mensen, dat je speciaal voor hen extra pepermuntjes erbij hebt gelegd, dan ging de fooi sky high.
Het werkt dus wel degelijk en wat dat betreft is de aanvulling van de service gerichte, aandachtsvolle en klantgerichte instelling van de toiletjuffrouw precies dat beetje meer dat de doorslag kan geven tot een gunning.
Een order wordt namelijk vaak gegund. En gunnen pakt (on)bewust vaak ook weer terug op het wederkerigheidsprincipe. Dat is logisch, want iemand die moeite voor mij doet, daar wil ik best iets voor terug doen.
Dat is een normaal menselijk aspect en ik denk zelfs dat het de evolutie van de mensheid ten goede is gekomen en ons zo succesvol maakt.