zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Traditioneel kerstpakket verdwijnt in prullenbak

Ankie   |    |  19 november 2009
Reactie: Wees creatief, geef iets waar ze blij mee worden zegt de directeur van Pluimen. Ik ben een groot voorstander van het persoonlijk maken van het kerstpakket. Maar toch, wordt het niet juist onpersoonlijker door de optie van online bestelmogelijkheden van bijv. Pluimen of de Kijkshop. Het enige persoonlijke is dat je bij de bewuste online-shop zelf bepaalt waar je het bedrag aan besteedt. Toegegeven je kunt kiezen uit vele variaties, goede doel, fles wijn, sauna, tijdschrijften enz. Let wel, daarmee wordt je cadeau wellicht persoonlijker, maar is de aandacht en zorg die de gever er aan besteedt veel onpersoonlijker geworden.
Het traditionele kerstpakket is nu na jaren natuurlijk zijn doel voorbij geschoten, maar vroeger was het kerstpakket een persoonlijk cadeautje met extra lekkers voor rond de feestdagen. Bedoeld om waardering en warmte uit te spreken. Iets waar iemand binnen het bedrijf ook voor op pad ging.
De gedachte waarom het om ging is verdwenen en nu verandert in een plicht. Breng het terug naar de basics. Misschien moet je gewoon per afdeling gezamenlijk kijken wat je met het bedrag kunt doen. Een budget voor persoonlijke cadeautjes door de manager gekocht met een aardig briefje of kaartje, of een gezellig etentje/dagje uit met zijn allen. Creeer weer gezelligheid, waardering, warmte en persoonlijke aandacht voor de mensen waarmee je het afgelopen jaar zo hard hebt gewerkt.
 

Salesblog: Helemaal gek van Twitter

Kevin   |    |  19 november 2009
Reactie: Ik kan niet anders dan het met Jessica eens zijn. Ik volg wie ik wil, oppassen met wie ik volg? Dacht het niet.
 

Het ‘Prisoners Dilemma’ en de bonuscultuur (deel II)

Rene Civile   |    |  19 november 2009
Reactie: Een heldere uiteen zetting en aardige retoriek als afsluiting. Even een upate, het blijkt dat de banken 'nog wat langer' aan het infuus van de staatssteun willen blijven hangen en dat het eigenlijk toch nog helemaal niet zo goed gaat zoals men naar buiten toe presenteert, klaarblijkelijk.

Nu wil ik even niet ingaan op het feit in hoeverre dit laatste nu een juiste weergave of interpretatie van ondergetekende is. Ik blijf namelijk van mening dat menig inhalige graaier en zichzelf belonend bankman/vrouw debet blijft aan de huidige situatie.

Ook de politiek heeft hier een enorme akte der incompetentie en impotentie afgegeven. Men heeft, met het afgeven van staatssteun, meteen schoon schip moeten maken. Nout Wellink exit en bos had meteen willem vermeent bij zich moeten roepen en een aantal financiële experts, en zo een grondig controle orgaan de grond uit moeten stampen.

Een duidelijke hervorming van DNB zodat, wanneer een bank om zou vallen, er door die bank kon worden gefaciliteerd zodat de staatssteun, direct naar de belastingbetaler was gegaan en meer en beter zou zijn gegarandeerd.

Wat we zagen was dat het graaien nog enige tijd door is gegaan en bos schamperde dat hij daar weinig aan kon doen want ..... te walgelijk voor woorden wat mij betreft. Hij had duidelijke eisen moeten stellen en een grondig onderzoek moeten eisen zodat zaken helder kunnen worden benoemd.

Noch is het niet te laat. Wanneer het werkelijk zo is dat de banken langer steun nodig blijken te hebben, dan nog zal bos die inhaalslag moeten maken en er voor zorgen dat de burger en bedrijfsleven, de motoren van de economie, worden beschermt en bevoordeeld om de economie een boost te geven.

Heeft men daarop kritiek, vanuit Brussel door te roepen dat er sprake zou kunnen zijn van oneigenlijke staatssteun, ik kan me een dergelijke kreet voorstellen, dan weten wij meteen wat wij aan diezelfde EU hebben. Na de leugen van balkenende wel te verstaan.

Feitelijk kun je dergelijke cultuur meteen de nek omdraaien door onmiddellijke en duidelijke eisenpakket en actie. Dat is de politiek aan de consument/belastingbetaler verplicht en heeft dit volledig af laten weten. Hierdoor kun je waarschijnlijk ook wachten op Prisoners Dilemma III.

Kort en goed is gebleken, een jaar na dato, dat er op geen enkel vlak sprake is van zelfreiniging bij die banken en gaat men nog steeds op oude voet door. Er zijn zelfs hele duidelijke aanwijzingen dat de bestaande banken, dezelfde praktijken continueren als die van de DSB, en zich niet geroepen voelen, as we speak, inzichtelijk te maken wat de werkelijke kosten en rentevoeten nu wel zijn.

Dus wij moeten concluderen dat er wellicht een prisoners dilemma is, maar ik vind een ander gevaar en leugen groter. De staatssteun door bos afgegeven zonder druk die nodig was meteen een einde te maken aan dit probleem.

Zou er dan een uittocht plaats vinden van een hele hoop ' goed gekwalificeerd' personeel? Fantastisch. Dan ben je van graaiers af en maak je ruimte voor nieuw bloed die misschien weer datgene gaan doen wat je als bankier zou moeten doen. Concreet, conservatief en solide bankieren. Goede voorbeelden doen vaak goed volgen en het zou wel eens een duidelijk signaal naar de rest van de banken uit kunnen stralen.

Zachte heelmeesters maken nog steeds hele stinkende wonden Peter. Temeer omdat de stank gehouden word onder de neuzen van de consumenten/belastingbetalers.
 

Kwaliteit en kwantiteit outsourcing stijgen

Ankie   |    |  19 november 2009
Reactie: Ik ben blij dat ict-outsouring kwalitatief beter wordt. Mijn vraag die ik meteen heb, vanuit welke strategische redenen is de keuze in eerste instantie gemaakt. De financiele situatie van de huidige markt zorgt voor een grotere behoefte aan outsourcing. Als de kosten bij outsourcing lager zijn geworden en er een acceptabele service geleverd wordt, dan voldoe je al gauw aan de verwachting. Echter, de ict-kosten liggen niet sec in kosten per werkplek, veel belangrijker is je business-strategie voor de toekomst. Wat voor impact heeft dat op je toekomstige ICT-structuur? Waar ik erg benieuwd naar ben is hoe de ict-outsourcers zich in die rol gaan vreten en hoe zij in staat zijn om als ketenpartner een toekomst visie te genereren voor hun opdrachtgevers die in lijn ligt met hun strategie. En hoe de ict-partners proactief trends voorspiegelen aan hun opdrachtgevers, hun ideeen genereren over servervirtualisatie en energiebesparende opties en locatie-ongebonden structuren enz.
De outsourcingsbusiness van bijvoorbeeld de contactcenters bemerkt dagelijks de enorme verschuiving van kostenbesparende partner tot ketenpartner. Ideeen genereren van voorwaartse ketenintegratie, multichannelbeleid, de stap naar informatiemanagement en databaseminig, crm-beleid en trend watching zoals nieuwe kanalen enz. Outsourcing is en blijft een zware uitdaging.
 

Traditioneel kerstpakket verdwijnt in prullenbak

Roman   |    |  19 november 2009
Reactie: Klinkt als een onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek, helemaal niet biased door de opdrachtgever en zeker niet werkend naar een gewenste uitkomst.
 

Salesblog: Helemaal gek van Twitter

kaat mossel   |    |  19 november 2009
Reactie: dag Michel, lees net je artikel en wil graag reageren...

regel 1) jouw ene tweet zal absoluut verloren gaan in de stroom die voorbij komt. Behalve als jouw volger enkel jou volgt natuurlijk, dan zit je goed :-) Oh, en als je een BN-er bent waar mensen daadwerkelijk in het profiel gaan kijken of er nog nieuws onder de zon is.

regel 2) juist de mix privé en zakelijk maakt het interessant. Het gezicht achter het produkt maakt het voor mensen aantrekkelijker om je te volgen. Net als de AH-bedrijfsvoerder die we allemaal 'kennen'.

regel 3) dit is onzin. Alsof ik bij iemand in z'n profiel ga uitpuzzelen wie hij allemaal volgt en daarop besluit om al dan niet (terug) te volgen. Dat besluit wordt vaker genomen op basis van iemands bio en daar hoor ik je niet over.

regel 4) dat is natuurlijk een logische. Daar kan ik het helemaal mee eens zijn. Maar reageren op nieuws mag natuurlijk altijd.

regel 5) en daar kan ik volmondig ja op zeggen. We zijn met heel veel bedrijven op Twitter aanwezig en de 'feeds' worden vaak wel gevolgd omdat mensen te lui zijn om te ontvolgen maar enthousiast is niemand erover.

Met dank aan Jan-Willem Seip die me attendeerde op je artikel :-)

Met hartelijke groet, Jessica / @kaatmossel

 

De toekomst van werk: acht megatrends

Loek Koster   |    |  19 november 2009
Reactie: Prima stuk. Vaker dergelijke stukken publiceren. Gelet de technische mogelijkheden kunnen de ontwikkelen weleens veel sneller gaan dan we denken. We staan aan een vooravond van ....?, ja wisten we het maar. De hypotheekbaan is flink terrein aan het verliezen.
Leiderschap, met name persoonlijk leiderschap, lange termijn denken, emotionele intelligentie, inzet van rechter hersenhelft wordt steeds belangrijker.Economie is veel meer dan alleen maar geld verdienen (Heertje). Heel spannend allemaal.

Een leuk, en leesbaar boek hierover is; ''This is you wake-up call'' personal branding in turbulente tijden. Van Cees Harmsen en Rolf Rosenmoller.

Succes allemaal maar vooral heel veel plezier,
Loek Koster

 

Kwaliteit en kwantiteit outsourcing stijgen

Janus Kizuna   |    |  19 november 2009
Reactie: Opmerkelijk vind ik het 'geschil' verhaal, want het moet niet nodig zijn het werk te controleren en spreek daarom concreet vooraf wat je op gaat leveren en wat dat gaat kosten. Als de opdrachtgever nog moet gaan controleren kost het nog meer en de vraag is of er vanaf de startperiode uberhaupt wel een goede vertrouwensband was. Het ''uurtje factuurtje'' kan zo ook aardig oplopen.
Verder informeer je de opdrachtgever over de voortgang en moet de boeteclausule bij hoge uitzondering of absolute wanprestatie uit de kast gehaald worden. Externe mogen dan wel weer meer ingehuurd worden, een basis van absoluut vertrouwen vanaf het moment dat je in gesprek gaat met een externe is een must.
 

De toekomst van werk: acht megatrends

Jos Eussen   |    |  18 november 2009
Reactie: Mijne heren, mijn complimenten en uitnodiging; deze visie op de toekomst heeft nauwe raakvlakken met de visie van het Leadership Forum Leren voor de Toekomst waarin bedrijfsleven, wetenschap, scholen en maatschappelijke instellingen de transitie van het leren/onderwijs bezien en stimuleren, samenkomend in het OPEDUCA Concept en -Project.

met een hartelijke groet,

Jos Eussen
 

FNV wil werkgever laten opdraaien voor WW

Peter Langenberg   |    |  18 november 2009
Reactie: Bedankt voor alle reacties. Het is mij mede hierdoor gelukt om mijn pensioenrechten vanuit het verleden te achterhalen.

M.vr.gr. Peter Langenberg
 

Investeringen stellen IT-managers voor dilemma

RV   |    |  18 november 2009
Reactie: Wanneer in bedrijven ''managers'' vervangen zouden worden door ''techneuten die wel weten waar ze over praten omdat ze het kunstje zelf hebben uitgevoerd en ook nog leiding kunnen geven'', dan zouden deze problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

''people-managers'' hebben alleen maar geleerd om te kijken en denken in cijfertjes, te saneren, te snijden in de kosten om met minder geld rond te kunnen komen.

Echte - leidinggevende - technische mensen WETEN waar ze over praten uit ERVARING, hebben INHOUDELIJK verstand van de materie en zouden dus - met een kleine investering een veelvoud aan ict-besparingen kunnen (laten) realiseren.

Inefficient:
In veel bedrijven word maar wat aan gerotzooid qua automatisering. Projectje hier, Projectje daar, lekker goedkoop uit, en snel klaar. Kortinkje hier, besparinkje daar en jongens wat doen we het goed als ict-managers.
Waar dit soort managers vergeet naar te kijken (en ook niet in staat toe zijn) is om het gehele integrale ict plaatje te snappen, en structureel steeds verder te integreren. Hierbij dient ervoor gezorgd te worden dat er geen NIEUWE automatiserings eilanden ontstaat, en de bestaande EILANDEN eerst samengevoegd dienen te worden, en DAN PAS verder te ''computeren''.

''Geen enkele manager heeft dan ook aangegeven dat de IT-organisatie efficiënt is.''
Dat kunnen ze ook niet omdat de meesten avn hun er inhoudelijk geen verstand van hebben. Het is ook makkelijker om 'dan maar weer de ict de schuld te geven'' dan uit te komen voor hun eigen chronische gebrek aan inzicht en kennis op ict gebied.

Duivels dilemma:
Sinds managers alleen maar kunnen kijken naar kosten, krijg je ook een 'kosten oplossing''. Eentje gebaseerd op kennis van geld, en niet een oplossing gebaseerd op diepgaande kennis van ict en automatisering.
Wanneer managers eens verder leren kijken dan alleen de centen, zouden er nog veel meer dingen bespaard kunnen worden.
Echter lopen ze vaak tegen het MT aan van een bedrijf, wat NOG minder inhoudelijk verstand heeft van ict en haar toepassingen.
Caught between a rock and a hard place dus.

Onzichtbare kosten:
Weerom een mooi school voorbeeld wat structureel gebrek aan ict kennis op mt lagen betekent in het hedendaagse bedrijfsleven.

Wanneer leidinggevenden zich eens zouden voor laten lichten door techneuten, zodat ook zij werkelijk KUNNEN begrijpen wat ict voor hun bedrijf zou kunnen doen, dan zouden dit soort artikelen niet meer nodig zijn. Dan zouden businessmanagers ook begrijpen dat hun business volledig de afgrond in stort als ze niet tijdig hun ict-fundament uitbreiden en upgraden.

Vraag ter overdenking:
- Als je bedrijfspand te klein word voor je business,, dan verhuis je toch ook naar een andere lokatie?
- Je bent toch ook niet verhuisd naar een kleiner businesspand, omdat de crisis om de hoek is komen kijken - simpelweg om blind op de huisverstingkosten te besparen??

> Waarom hou je dan nog vast aan je ontwetendheid op ictgebied en blijf je dan wel je eigen ict-fundament uithollen, afkappen, snoeien, uithollen?


Hoe je het ook wend of keert.
Ict drives 21ste centuries business, so learn to love it now, so that you can appreciate it later.
 

De toekomst van werk: acht megatrends

gert   |    |  18 november 2009
Reactie: Science Fiction!
Interessant genre. Toch moeten we na de graaicultuurcrisis onze horizon verbreden en de
positieve punten mee nemen. Op naar 2010!
 

FNV wil werkgever laten opdraaien voor WW

dirk   |    |  18 november 2009
Reactie: zoals karel al gezegd heeft het is nu ondergebracht bij interpolis
bel onderstaand nummer en je wordt doorgezet naar de juiste afdeling bsn nummer bij de hand houden en alles wordt geregeld groetjes dirk


contactadres

Stichting Pensioenfonds Interpolis

Postbus 718

9700 AS GRONINGEN


Klant Contact Center

telefoon: (050) 523 54 44

fax: (050) 523 59 99

e-mailadres: spipensioen@interpolis.nl




disclaimerprivacy
 

Baan staat ver weg van opleiding en dromen

Rene Civile   |    |  18 november 2009
Reactie: Ik kan het niet anders dan met Helma hier eens zijn. Veel van de wijze van assessment zijn absoluut niet toereikend op de manier waarop ze nu worden ingezet. Het begint al op de lagere school waar het de weergave en gevolgen van de Cito betreft.

Daarna begint het gelazer weer opnieuw aan het ine van het tweede brugjaar. Nieuwe inzichten, alhoewel, als je 15 jaar alweer nieuw zou moeten noemen, geven aan dat de hersenen, de coherentie en de 'verbindings retoriek' van jongeren pas na hun 20e levensjaar zijn beslag heeft.

Dat betekend dat de volledige reden en beredenering en dus overzien van actie/reactie/consequentie, pas hierna volledig te noemen is. De Cortex is dan nog niet volledig en heeft vaak nog enkele jaren langer nodig.

Hele oude assessment systemen zeggen dan ook dat 'de persoon' pas met 25-27 jaar volwassen is. Uiteraard heb je ook hier nog wat nuancering, maar in de regel klopt dit als een bus. Tot die tijd ben je aan het groeien en emotioneel een 'volwassen' niveau aan het bereiken.

Uit winstbejag zag je dat de betreffende leeftijd van volwassenen naar beneden werd bijgesteld, met alle negatieve gevolgen van dien. Kinderen van 16 mogen al eigenhandig drank en tabak halen en nemen dat, zo is de praktijk, het ook mee voor jongeren. Al deze zaken hebben een verschrikkelijke inslag op hun leven en de samenleving.

We zien daarvan dan ook dagelijks de consequentie alleen niemand lijkt zich daar om te bekommeren. Mensen zijn verworden tot menselijke melkkoeien voor overheid en bedrijfsleven.

Het hellende vlak wordt hier dan ook heel aardig beschreven dat je dus op een bepaald moment in je leven komt en je jezelf afvraagt of het het allemaal wel waard is geweest en je jezelf al of niet tevreden voelt.

Ik ben van mening dat we eigenlijk weer terug moeten naar een situatie van, laat ons zeggen, 40 jaar geleden wat wetten en regelgeving betreft. Daar ben je dan weer pas met 23 jaar volwassen en kun je keuzes maken, die je nu al met 16 of daaronder, wordt toegedicht.

Wanneer er krachten zijn die dit vervolgens willen beredeneren, dan weet je at die krachten alleen maar economische motieven hebben die het individu alleen maar schade toe zullen brengen.

Helder artikel in elk geval.
 
< vorige 1166 1167 1168 1169 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10