zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Lichte stijging vacatureaanbod in februari

11 maart 2010 - Na een minder goede start, is het vacatureaanbod in februari weer licht gestegen, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod nam met twee punten toe naar 85. Vergeleken met vorig jaar februari staat de Index 30 procent lager. Nederland vertoont met de lichte stijging in februari een trager herstel dan de rest van Europa.

"De voorzichtige stijging in het online vacatureaanbod lijkt op een signaal dat de condities op de arbeidsmarkt langzaam verbeteren," zegt Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. "Het herstel van de economie gaat echter langzaam waardoor ook het vacatureaanbod niet met sprongen zal toenemen. Het is echter goed om te zien dat er in een verscheidenheid aan sectoren variërend van financiële dienstverlening tot aan transport & logistiek en IT een stijging van het vacatureaanbod waarneembaar is." Stijgende lijn in meeste sectoren

Waar er in januari slechts één sector een lichte stijging liet zien, nam de Index in februari in de meeste sectoren toe. De sectoren horeca & toerisme en landbouw & visserij vertoonden de sterkste stijging, de Index groeide hier toe met elf punten. Ook binnen de juridische sector (negen), de publieke sector (acht) en de sectoren transport & logistiek (acht) en onderwijs & training (zes) steeg het aantal vacatures aanzienlijk.
In februari nam de Index voor drie sectoren af. Binnen de gezondheidszorg nam het aantal vacatures het sterkst af, de Index daalde er met twintig punten. Binnen de administratieve sector (-twee) en HR (-één) daalde de Index licht. 

Overijssel

Ook op provincieniveau is het vacatureaanbod gestegen in februari: in geen enkele provincie daalde de Index. In Overijssel is het vacatureaanbod met vijf punten het sterkst gestegen, gevolgd door Drenthe, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, en Zuid-Holland (allen twee). De Index van Utrecht steeg in februari met één punt. Vergeleken met februari 2009 is dat een afname van 52 procent. 

Europa

De Index voor geheel Europa steeg in februari met acht punten aanzienlijk sterker dan de Nederlandse Index. Met 101 punten staat de Europese Index nog wel twaalf procent lager dan in februari 2009. In alle Europese landen is een toename van het vacatureaanbod te zien, waarbij het aanbod in Zweden het sterkst gestegen is (zeventien). Groot-Brittannië en Frankrijk volgen met een toename van dertien punten, daarna Italië (negen) en België (zeven). Duitsland (drie) en Nederland (twee) lieten de kleinste stijging van het vacatureaanbod zien.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Internet wint terrein bij banenjacht
 Afname vacatureaanbod januari door seizoensinvloeden
 Weer minder marketing- en communicatievacatures
 Eerste kwartaalstijging vacatureaanbod sinds 2008
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10