zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beleggers weer minder optimistisch over 2010

11 maart 2010 - Uit een onderzoek van de website Beurs.nl blijkt dat beleggers vorige maand minder optimistisch waren over 2010 dan een maand eerder. Van de bezoekers van Beurs.nl verwachtten in februari nog maar dertien procent dat de AEX boven de 400 punten zal eindigen tegenover bijna 24 procent in januari.

In februari gaf 46 procent van de bezoekers van Beurs.nl aan te verwachten dat de AEX aan het einde van het jaar tussen de 350 en 400 punten zal staan tegenover 44,5 procent in januari.


Vorige maand verwachtte bijna 23 procent van de respondenten dat de AEX 2010 op het huidige niveau - tussen de 300 en 350 punten - zal eindigen. Dat was in januari zestien procent. Een niveau van lager dan 300 punten voorspelde in februari bijna zeventien procent tegenover 15,5 procent in januari. 

W-vormig

Onder de bezoekers van Beurs.nl is de angst voor een afname van de economische groei in het tweede of derde kwartaal vorige maand weer iets toegenomen.
Een W-vormig scenario van de economie werd in februari door bijna 44 procent van de respondenten voorspeld tegenover 35,5 procent in januari.
Minder denkbeeldig zijn volgens de bezoekers van Beurs.nl een V-vormig (ruim 26 procent), U-vormig (ruim twintig procent) of een L-vormig (ruim negen procent) economisch herstel. 

China

China (33 procent) is volgens de bezoekers van Beurs.nl nog steeds de markt waarop beleggers in 2010 het meeste geld kunnen verdienen, gevolgd door Europa (24 procent), Brazilië (17,5 procent), Verenigde Staten (negen procent) en India (8,5 procent). Duidelijk minder verwachten beleggers van Rusland (zes procent) en Japan (twee procent). 

Aandelen
Aandelen (53 procent) zijn volgens de bezoekers van Beurs.nl de beleggingscategorie waarmee ze in 2010 het meeste geld kunnen verdienen, gevolgd door grondstoffen (26 procent). Duidelijk minder populair zijn valuta (tien procent), obligaties (zeven procent) en vastgoed (vier procent). 

Deze maand

Het minder grote beleggeroptimisme over 2010 heeft ook zijn weerslag op het koop- en verkoopgedrag van de bezoekers van Beurs.nl. Voor het eerst sinds medio vorig jaar geven de meeste beleggers (46 procent) aan hun beleggingsportefeuille deze maand niet te willen wijzigen. (Bij)kopen wil nog maar 34 procent. De minst populaire optie blijft verkopen (16,5 procent). 

Binnenlandse aandelen

Binnenlandse aandelen blijven met bijna 40 procent het meest populaire beleggingsproduct van de bezoekers van Beurs.nl, gevolgd door opties (negentien procent), buitenlandse aandelen (zestien procent) en beleggingsfondsen (veertien procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mannen en vrouwen beleggen verschillend
 Bonusbeleid Shell onder vuur
 2008: slechtste beursjaar ooit
 Topman die afspraken nakomt stuwt beurskoers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10