zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Toekomst van pensioenstelsel staat ter discussie

19 april 2010 - Vandaag gaan hoogleraar Lans Bovenberg, secretaris van VNO-NCW Ap Fraterman, Tweede Kamerlid Mei Li Vos en hoogleraar en AEGON-Adfis directeur Herman Kappelle met elkaar in debat over de toekomst van het pensioenstelsel. Dit gesprek is de eerste in een reeks 'Eerlijk over' debatten dat plaatsvindt op initiatief van AEGON.

 Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders zichzelf gemiddeld een 4.3 geven voor pensioenkennis. Met dit debat - en andere initiatieven - wil AEGON het pensioenbewustzijn stimuleren en op de maatschappelijke en politieke agenda zetten. Tijdens het debat gaan de prominenten aan de hand van drie stellingen met elkaar de verbale strijd aan. Pensioen is een schijnzekerheid

De eerste stelling gaat over de schijnzekerheid van ons pensioenstelsel. Het opbouwen van pensioen is een arbeidsvoorwaarde, terwijl de werknemer het grootste risico loopt. Willen de Nederlanders meer zekerheid en dus meer betalen of houden we als maatschappij die schijnzekerheid in stand om de pensioenen zo goedkoop mogelijk te houden? 

Nederlanders blijven liever pensioendom

Het pensioenbewustzijn neemt niet noemenswaardig toe in Nederland, als we diverse onderzoeken erop naslaan. We besteden meer tijd aan het kopen van een spijkerbroek of vakantie dan het doornemen van ons inkomen later. Welke verantwoordelijkheid hebben Nederlanders zelf? Welke verantwoordelijkheid hebben werkgevers, verzekeraars, pensioenuitvoerders en de politiek? 

Jongeren worden onterecht kind van de pensioenrekening

Er is sprake van dubbele vergrijzing: er komen steeds meer ouderen en ze leven langer. Is het wel reëel om de jongere generatie voor deze kosten te laten opdraaien? En als dit onterecht is, wat valt er dan aan te doen? Biedt het fenomeen 'generatiebeleggen' een oplossing voor het solidariteitsprobleem? 

Live te volgen via Twitter
Het debat is live te volgen via het Twitter-account @aegon[underscore]nl en wordt later op YouTube uitgezonden. Het begint om 16.00 uur en wordt om 17.30 uur afgesloten met een centrale discussie. In de zaal zijn onder meer studenten aanwezig om de stellingname van de experts te toetsen aan de praktijk en algemene opinie.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer ervaart pensioenproblematiek als ‘ver-van-mijn-bed-show’
 De ingreep van het kabinet in uw pensioen: de feiten op een rij
 Zorgeloze ondernemer slecht verzekerd
 Nederlander heeft geen idee hoeveel pensioen hij krijgt
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
19-04-2010
 | 
08:18 uur
Het is maandagmorgen vroeg, je leest dit artikel bij een kop koffie, en probeert langzaam wakker te worden. Ik kan u zeggen, dit artikel helpt. Ik zit hier even op de grens van ontploffen of over 'den neck' gaan. Ik hoop van harte dat deze mensen de reacties ook zullen gaan lezen.

Ik betwijfel het wat de geloofwaardigheid van deze 4-eenheid betreft, volkomen doet verdampen, tenminste, wat mij betreft. Laten we even naar enkele feiten kijken en dan laat ik graag het oordeel aan u over.

Nederland is RIJK. Financieel behoren wij, met Scandinavie, tot werkelijk de rijkste landen ter wereld. Waarom kan de belastingbetaler en het bedrijfsleven dan niet vol genoeg profiteren van eigen investeringen? Dat zou eigenlijk de vraag hier moeten zijn.

Als we namelijk rijk genoeg zouden zijn, dan zou het niet moeilijk moeten zijn een volwaardig pensioen systeem zelf te moeten kunnen financieren...... toch? Ik stel dit heel juist. Waarom dit niet gebeurd? Een hopeloos impotent en incompetent 'old boys network', ambtenaren apparaat, en volkomen ongewenste kruisbestuiving tussen deze twee voorgaande en in dit geval Aegon, die ons belastingbetaler en bedrijfsleven in een gelegaliseerde wurggreep houd.

Waar haalt men het erudiete lef vandaan een bal op te gooien waar een voorgekauwde discussie uit voort zal vloeien. Immers, zowel de overheid als Aegon hebben, volkomen legaal overigens, de belastingbetaler en het bedrijfsleven, de voorbije tien - vijftien jaar, voor krankzinnige miljarden afgeroomd, en al die miljarden op zo'n 'Verachtelijke' manier over de Balk[ellende] gegooit, dat we nu dus in met dit parket zitten opgezadeld.

Aegon, als zwaar financieel instituut heeft precies hetzelfde gedaan, maar ons dan als 'klant', gewoon een oor aangenaait, dat het een lieve lust is. We horen de echo, in het begin van de crisis, van ene Bos die riep,'Ik kom net van de Aegon af, we kunnen tegen een stootje, zeker deze Aegon.' Ik hoor vervolgens niemand meer over die 'flagrante leugenarij' van Bos toen Aegon een beroep deed op staatssteun. Tenminste, ik hoor alleen maar mensen zuchten die gewoon zeggen wat met wat een smerige huichelarij de belastingbetaler/client is opgezadeld. Hoe het ook zij, u en ik zullen gaan betalen voor de incompetentie en zelfverheerlijking van dit viertal.

Om deze erudiete zelfbeverediging een stapje voor te zijn, welke mening of idee er ook uit zou voortvloeien die de impotentie en incompetentie van het Haagsche Pluche zou kunnen bereiken, waar dan vervolgens andere impotente en incompetente zielen een vaag idioot plan van brouwen maar even voor te zijn.

Nu gaan zij in discussie met elkaar hoe wij aan moeten gaan kijken tegen een pensioenstelsel. Zij stellen in dit artikel dat u en ik eigenlijk een beetje 'Pensioendom zijn'. Wij zij zo Pensioendom dat zij denken dat wij niet zouden zien dat er een stel, let op dames en heren lezeressen en lezers, 'Volksverlakkers, Onwaarachtige Huichelachtigen, Erudiete Incompetenten, ons in dit artikel voor zo dom houden dat wij het niet zouden begrijpen.

Ik begrijp het volgende dames en heren, dat er een opmaat wordt gemaakt die de pure gelegaliseerde oplichting toont van de voorbije vijftien jaar. Ik zie dat de opmaat wordt gemaakt naar de volgende gelegaliseerde criminele stap, die u en mij en het bedrijfsleven miljarden zal gaan kosten. Ik zie de idiotie naar nieuwe hoogten stijgen die wij mogen financieren.

Zou het niet juist zo moeten zijn dat VNO - NCW voor ons in de bres zou moeten springen, de vuist op tafel zou moeten slaan en deze regering en de volgende zou moeten zeggen,''GENOEG Leugenaars, Inhalige Graaiers en Volksverlakkers!'

Wij zijn zo puissant rijk dat wij zonder moeite met een simpele herinring van de overheidsuitgave, ZONDER bijbetalen, de toekomstige financiering van de vergrijzing kunnen garanderen, en dan nog wat andere zaken meteen duurzaam kunnen oplossen.

Als je dan op maandagmorgen vroeg dit artikel leest ........ laat die koffie dan maar. Zal ik dan maar meteen naar het toilet rennen?

U en ik zijn 'Pensioendom'. Laten we het daar maar, hier op de maandagmorgen, maar bij houden. Dat ik zo mijn bedenkingen heb over het gehalte van dit gremium dat bij elkaar zal komen om hier over te gaan spreken samen? Daar hebben wij nu collectief denk ik nu wel zo onze gedachten over.

Mei Li Vos, vanuit de politiek, heeft geen basis noch sporen op het financiele gebied van de pensioenen, politieke financiele staats huishouding of begrotingen. Ze is een hele mooie vrouw, kan acteren, google haar even, maar we moeten ons nu wel af gaan vragen wat het inhouelijke gehalte van dit gremium is en wat er uiteindelijk uit zal komen. Juist, een beetje gebakken lucht en gefilosofeer.

Ik zal er eens een mailte naar haar aan wagen en haar wijzen op dit artikel. Haar eens vertellen hoe IK, en ongetwijfel vele anderen er over denken. Vereenvoudig het belastingklimaat en stelsel, vereenvoudig de overheidsuitgaven naar het buitenland en schaf om te beginnen ontwikkelingssamenwerking af.

Stel Aegon en banken onder curatele en dwing ze wettelijk nooit meer een wurg en woekerpolisje te mogen verzinnen of af te mogen sluiten. Onderzoek ALLE pensioen aanvullende polissen en je zult je werkelijk dooschrikken van de erudiete inhaligheid en rechtsongelijkheid van dit soort instituten.

Dwing ze dit te corrigeren naar de polishouder toe onder dwang hetgeen ze al die tijd hebben betaald, gewoon met een eerlijke 'Mea Culpa weer terug gestort te zullen krijgen.
Als we de inhoud van dit artikel aan moeten nemen, en er iets van mogen verwachten mijn beste lezeres en lezer, dan worden dit dezelfde incompetente ge-engineerde leugenachtige en ondoordachtige fratsen waarvoor wij belastingbetaler en bedrijfsleven door gelegaliseerde oplichting van de overheid, mogen opdraaien.

Ben ik een anarchist zult u denken? Neen. Ik ben een realist met een klein beetje visie en een helikopterview die idioterie en srtompzinnigheid niet accepteerd. Ik heb een beetje eer en gevoel in mijn lijf die zegt dat ik geen zin heb me 'Pensioendom' te laten bestempelen door de één of andere inhalig kijkende en erudiet hijgende idioot die geld in het verschiet ziet liggen.

Als ik dergelijk gedrag binnen uw organisatie ten toon zou spreiden dan weet ik dat u mij bij de eerste beste gelegenheid het pand, al of niet begeleid, zal doen verlaten. En dat zou dan nog niet eens zo gek zijn.

Ik wens een ieder een prettige werkweek. Tranen van ontroering lopen me over de wangen en de uitdagingen voor deze week liggen nog voor me.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10