zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie tips om talent aan te trekken en te houden

16 april 2010 - Talent aantrekken en behouden is geen eenvoudig karwei tegenwoordig. Vooral jonge werknemers hechten groot belang aan de werkomgeving en het sociaal klimaat waarin ze aan de slag gaan. Harvard Business Review zette alvast drie tips op een rij om nu al te bouwen aan een sterke ‘talent pool’.

6Minutes.be vertaalde.



1. Focus op vrouwen
Ondernemingen die naar talent op zoek zijn, denken bijna automatisch aan mannelijke kandidaten. Hun loopbaanplan houdt bijna nooit rekening met de wensen en verwachtingen van vrouwelijke kandidaten. Fout. Organiseer liever loopbaanworkshops waarin vrouwen duidelijk hun wensen en verwachtingen kunnen formuleren. 

2. Stimuleer global networking

\Internationale bedrijven hebben er baat bij hun meest getalenteerde werknemers met elkaar in contact te brengen. HR kan leden van de aanstormende generatie selecteren en hen in kleine informele werkgroepen samenbrengen, los van hun positie, functie, standplaats of specialiteit. Kruisbestuiving gegarandeerd. 

3. Wees flexibel

Werknemers willen en verwachten steeds vaker flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Dergelijk aanbod zal voor velen bepalend zijn in de keuze van hun werknemer. Die hoeft in feite enkel een systeem op te zetten om het rendement van de flexibele werknemers nauwgezet op te volgen.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
16-04-2010
 | 
08:07 uur
Persoonlijk heb ik hier het idee weer eens bekende open deuren te zien worden ingetrapt. e kracht zit hem vaak in de herhaling zullen we maar zeggen.

Ik blijf het maar zacht zeggen. Alles valt of staat uiteindelijk met de mogelijkheid de betreffende vrouw of man persoonlijk en inhoudelijk te kunnen beoordelen. We zien dat nog steeds op de oude foute manier gebeuren.

Wat betreft die flexibiliteit en thuiswerken. Het is beslist NIET zo dat velen er op zitten te wachten. Toegegeven, er zitten wel heel erg veel voordelen aan een dergelijke manier van werken, en dat mag ook zeker niet als middel en mogelijkheid aan de kant worden geschoven.

Kanttekening hier is of iemand al dan niet de drive, discipline en de zelfstandigheid heeft dit te kunnen. Niemand te na te spreken is het een kwestie van kunnen 'zien' of iemand wat dit betreft een selfstarter is.

Recentelijk hebben we hierover 'toevallig' een discussie gehad. Die 'selfstarting ability' is een persoonlijke zaak, die moet in je zitten, anders heeft het weinig zin. Je hebt gewoon weg hele capabele mensen die dat aspect nu eenmaal niet eprsoonlijk in zich hebben.

Dat gegeven kun je nu eenmaal niet met een assessment test inzichtelijk maken. Heeft zo iemandd dat niet in zich, so be it, maar daar staan wel weer hele goede andere competenties en ervaringen weer tegenover.

Gelukkig kunnen we dat soort dingen wel weer inzichtelijk maken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10