zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondernemer ligt vaker wakker van werk/privé balans dan van toekomst eigen bedrijf

16 april 2010 - Uit recent onderzoek van MKB-Nederland blijkt dat bijna een kwart van de ondernemers vaker wakker ligt over de balans tussen werk en privé dan over de toekomst van hun eigen bedrijf. Een onrustige nacht in verband met de zoektocht naar de juiste koers van het bedrijf volgt pas op enige afstand met 14,6 procent van de respondenten.

Mede tegen deze achtergrond willen Vodafone en MKB-Nederland hun krachten bundelen om ondernemers te laten zien dat mobiel werken ook bijdraagt aan een betere afstemming van werk en privé, een optimaal leefritme. Ze tekenden daarom tijdens de Week van de Ondernemer een driejarige samenwerkingovereenkomst. Beide organisaties hebben stellig de overtuiging dat mobiel werken niet alleen bijdraagt aan de productiviteit, maar ook helpt bij het optimaliseren van het leefritme. ’s Ochtends de kinderen naar school kunnen brengen, thuis email checken en na de files naar kantoor vertrekken, is voor velen een beter leefritme. Dit heeft tevens zakelijk voordeel op het besparen van dure arbeidsuren die door files verloren gaan. 



MKB Servicedesk

De eerste concrete stap als resultaat van de samenwerking is vandaag gezet met de lancering van de MKB Servicedesk – Mobiel Werken, een online helpdesk voor ondernemers die advies willen inwinnen over mobiel werken. Op dit digitale platform vindt de ondernemer bijvoorbeeld alle informatie over het inrichten van een flexibele werkplek, maar ook wet- en regelgeving omtrent mobiel werken. Daarnaast kunnen bedrijven er een mobiliteitsscan uitvoeren en inzien in hoeverre zij al op weg zijn richting mobiel werken. Vodafone en MKB-Nederland verzorgen verder regionale en branchegerelateerde workshops door heel Nederland om de ondernemer persoonlijk en direct te informeren over de kansen die mobiel werken hen biedt. De komende drie jaar zullen Vodafone en MKB-Nederland deze hulpmiddelen voor ondernemers uitbreiden. 

Voordelen?
Jeroen Hoencamp, Directeur Zakelijke Markt, Vodafone Nederland: "Uit eerder onderzoek uitgevoerd door het Leefritme Kenniscentrum, hebben wij gezien dat 40 procent van de ondernemers in het MKB positief staat tegenover mobiel werken. Een groot deel van de twijfelende ondernemers gaf aan nog niet goed te weten wat de voordelen van mobiel werken zijn. Samen met MKB-Nederland gaan wij ondernemers informeren, stimuleren en activeren betreffende de relevantie en mogelijkheden die mobiel werken biedt. Ook hoe in privésfeer wordt omgegaan met werktaken speelt daarbij een belangrijke rol". 

Praktijk
Volgens Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, biedt de samenwerking met Vodafone ondernemers de kans om te leren uit de praktijk. "Door het aanbieden van onder andere workshops en bedrijfsbezoeken zien ondernemers op pragmatische wijze hoe de voordelen van mobiel werken in termen van innovatie, duurzaamheid en tijdsdruk gerealiseerd kunnen worden."

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Betere balans tussen werk en privé is goed voor de winst
 Slechte werk-privé balans wijst op onderliggende ontevredenheid
 Bereken uw werk-privébalans online
 Vier goede gewoontes voor een gezonde werk-privé balans
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
16-04-2010
 | 
10:56 uur
Heel herkenbaar artikel. Ik werk vaak met MKB'ers en de balans tussen werk en prive is regelmatig een onderwerp van gesprek. Ik constateer ook met enige regelmaat dat de balans ver te zoeken is en het priveleven sterk onder stuk staat. Goed dat ondernemers er nu meer mee bezig zijn, dat is immers een goed beginpunt. Maar het volgende, de balans weer terugkrijgen en mogelijk zaken dus uit handen geven, is ook nog een belangrijk aspect. Daar zijn nogal wat ondernemers niet erg goed in. Maar ja, daar ben ik immers voor.
Anske Plante Professional Organizing  |   | 
16-04-2010
 | 
11:00 uur
Wakker liggen, piekeren, stress!
Je kunt het voorkomen door na te denken over wat belangrijk voor je is en keuzes te maken die daarbij horen.
Als je in de levensfase zit met kinderen die naar school gebracht worden, is het fijn als je ze kunt wegbrengen. Dat betekent dat je zaken thuis en op je werk anders moet organiseren. En dat zal betekenen dat je sommige dingen misschien niet meer doet of dat je ze anders doet.
Dat vergt een verandering van jezelf, maar ook van je omgeving.
De eerste stap zetten is moeilijk en misschien eng. Maar als je dan van je slapeloze nachten af bent, is het de moeite wel waard.

Een organizer kan je helpen om overzicht aan te brengen in je keuzes en tips en trucs te geven die je helpen om zaken beter te organiseren en voor te bereiden.
Wave  |   | 
16-04-2010
 | 
15:03 uur
Wat volgens mij helpt is om de schaarse vrije tijd die je dan hebt ook helemaal vrij van werk te houden. Dus dan zakelijke mobiel uit en laptop dicht. Zo is de tijd die je privé kan door brenegen misschien wel kort, maar wel van kwalitatief hoog niveau.
Jan van Rij  |   | 
17-04-2010
 | 
09:16 uur
Als je een prachtig bedrijf hebt opgebouwd met meer dan een miljoen eigen vermogen, 20 werknemers en de crisis zorgd voor een kleine dip en je de verplichtingen even een jaartje niet aan kan en de bank tot nu toe niet anders gedaan heeft dan tegenwerken is het wel een heel luxe gedachte om te denken de mobiel uit te kunnen zetten en prive aan de gang te gaan.
Enerzijds is het vechten tegen de crisis wat als ondernemer geen enkel probleem is, maar dagelijks vechten met de bank is het zwaartse wat ik tot nu toe zakelijk meegemaakt heb.
Ik ben 63 jaar en heb alle crisis zakelijk meegemaakt, echter nu lijkt het een sport te zijn van de bank om je prive en zakelijk kapot te maken in plaats van een financiele feedbag te zijn wat enige rust in het priveleven zou kunnen geven om zakelijk voldoende energie over te houden om het gevecht te leveren.
Deze problemen zijn met een mobieltje echt niet
op te vangen.
Ben  |   | 
19-04-2010
 | 
23:34 uur
Ik ben al jaren MKB ondernemer en herken de reactie van Jan van Rij. Is het niet de bank, dan is er wel een probleem met personeel of ziekte, laat de KPN het weer een afweten, wordt een project geannuleerd vanwege crisis of failissement of lig je zelf met een kruik in bed. In ons bedrijf wordt 40% van werktijd mobiel gewerkt (als incentive, kosten besparend). Ik zie wel de voordelen maar als ondernemer krijg je er wel extra zorgen bij (aansturing en vragen op de gekste tijden). Als ondernemer zoek je naar oplossingen in de sfeer van continuiteit dienstverlening, organisatie van taken bij wisselende werktijden, afstemming tussen mobiele werkers, etc.... daar heeft Vodafone volgens mij geen toegevoegde waarde.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10