zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Heeft iedereen straks vrij op 5 mei?

10 mei 2010 - Een oude wens van de vakbeweging lijkt in vervulling te gaan. Er tekent zich een politieke meerderheid af om van 5 mei Bevrijdingsdag jaarlijks een officiële vrije dag te maken. FNV-voorzitter Agnes Jongerius reageert verheugd op het voorstel van de PvdA, dat gesteund wordt door de SP, GroenLinks, de Christen Unie en PVV.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kraamverlof voor vaders is een feit
 Kerst doet manager meer kwaad dan goed
 Dag van de Arbeid leeft niet in Nederland
 Nederlanders hebben de minste vakantiedagen van heel Europa
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
10-05-2010
 | 
08:53 uur
Ik denk dat elke lezer[es] zichzelf nu maar eens achter de oren moet krabbelen. Het kan namelijk nog steeds waziger klaarblijkelijk. Natuurlijk, ons land, en vele landen met ons, zijn, inmiddels weer 65 jaar geleden, bevrijd.

Er zijn steeds minder mensen die er nog zijn die dat actief hebben meegemaakt. Eerlijkheid gebied dan ook de stelling naar voren te brengen of wij nazaten dan ook moeten blijven gedenken zoals zij deden. Dat zou een hele gezonde discussie zijn me dunkt.

Wat dat 'gedoe' om die ene vrije dag betreft moeten we ons maar eens afvragen of dat er werkelijk nog iets toe zou doen. Als we kiezen, vanuit een historisch perspectief, 5 mei collectief te bestempelen als een vrije dag, doe dat dan in Godesnaam want deze discussie is niet nieuw namelijk.

Wat wel frappant is hoe overloos deze discussie is en hoe oeverloos de politiek en ambtenarij wat dat betreft, de discussie leid uiteindelijk weer nergens toe. Hak die knoop eens door en zeg gewoon ja of nee of zeg gewoon at het voor iedereen een verplichte vrije dag is en je bent klaar.

Het blijven beredeneren waarom we iets wel of niet zouden moeten doen brengt namelijk geen antwoord. Het compromis kan zijn ieder voor zichzelf te laten beslissen om wel of geen vrij te nemen dan ben je namelijk ook van die discussie af. Of gaan we nu eerst elk compromis bediscussieren zoals politici en ambtenaren klaarblijkelijk heel graag plachten te doen.

Als je het niet erg vind vind ik het hele verhaal een rare non-discussie geworden en neem nog een mok koffie om mijn eerste mail van de week door te lezen. Daarna zal ik misschien eens gaan nadenken of ik al of niet op 5 mei vrij zal nemen of niet.
Pieter  |   | 
10-05-2010
 | 
12:43 uur
Er zijn steeds minder mensen die er nog zijn die de bevrijding actief hebben meegemaakt. Als dat het criterium wordt voor het verlenen van vrije dagen, kunnen we Kerstmis, Pasen en Pinksteren afschaffen!
A  |   | 
11-05-2010
 | 
07:23 uur
wie gaat dat betalen?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10