zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse kantorenmarkt blijft in een dip

27 april 2010 - In 2010 zal de kantorenmarkt naar verwachting nog geen duidelijk herstel tonen. Wel is er een lichte opleving waarneembaar in de vraag naar kleine kantoorruimten. Dit blijkt uit het jaarlijkse Kantorenmarktonderzoek van NVM Bedrijfs Onroerend Goed (BOG), waarin tevens wordt gesignaleerd dat de situatie op de Nederlandse kantorenmarkt in 2009 verder is verslechterd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Media beïnvloeden bestuurdersbeloning

27 april 2010 - Media-aandacht voor de beloning van bestuurders heeft een opwaarts effect op zowel het salaris als de cash bonus van bestuurders. Kranten belichten vooral de beloning van grotere ondernemingen, onafhankelijk van het feit of deze ondernemingen ook bovenmatig belonen. 

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om meteen profijt te hebben van uw nieuwe medewerker

27 april 2010 - Hoe zorgt u dat u uw nieuwe medewerker zo snel mogelijk volledig meedraait? De meeste organisaties richten zich tijdens de inwerkperiode met name op het verstrekken van informatie en taakbeschrijvingen. Dat is niet voldoende. Uw nieuwe teamlid moet ook weten hoe de onderliggende verhoudingen zijn en de bedrijfscultuur kennen voor hij/zij optimaal kan presteren.

 Lees verder...   2 reacties
 

Een social media beleid is niet meer optioneel

27 april 2010 - Een social media policy moet eigenlijk een extensie zijn van een arbeidsovereenkomst of IT-reglement. Net zoals het gebruik van een GSM, laptop, of bedrijfsauto in goed banen wordt geleid, moeten er ook richtlijnen zijn om de toegang tot en gebruik van sociale netwerken te regelen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd

26 april 2010 - Afgelopen jaar is de werkdruk van werknemers verder opgelopen. Er wordt harder en langer gewerkt en er is minder tijd voor ontspanning. Eenmaal thuis wil men ontspannen en zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn met het regelen van basale huishoudelijke zaken. Hierdoor maken ze sneller gebruik van gemaksdiensten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Presenteïsme kost meer dan ziekteverzuim

26 april 2010 - Het terugdringen van ziekteverzuim – en de bijbehorende kosten - is een hot item. Waar minder over gezegd wordt is wat de invloed is van werknemers die zich naar het werk slepen terwijl ze beter thuis kunnen blijven. Uit onderzoek van The Work Foundation blijkt dat de kosten van dit zogenaamde presenteïsme (aanwezigheidsplicht) wel eens nog hoger kunnen zijn dan die van ziekteverzuim.

 Lees verder...   2 reacties
 

Papierwerk gaat ten koste van andere taken

26 april 2010 - Vooral werknemers die met mensen werken moeten stapels formulieren invullen. Dat blijkt uit onderzoek van Abvakabo FNV's ledenblad Platform A onder 429 lezers die werkzaam zijn in de publieke sector. Maar ook in andere beroepen is het papierwerk toegenomen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Management: liever navelstaren dan naar buiten kijken

26 april 2010 - Nederlandse organisaties zijn sterk intern gericht en hebben nauwelijks aandacht voor de lange termijn. Het management is vooral bezig met het sturen op de kwartaalcijfers. De afgelopen tien jaar konden bedrijven met noodingrepen (reorganisaties, bezuinigingen) het bedrijf redden, maar de huidige economische crisis vraagt om een andere blik van het management.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tien tips voor een goede relatie met uw secretaresse

26 april 2010 - Managers en hun secretaresses blijken zeer verschillende persoonlijkheden te hebben en herkennen daardoor elkaars stresssignalen te laat of zelfs helemaal niet. Dit blijkt uit een analyse van de persoonlijkheid van secretaresses in België, Nederland, Luxemburg en Groot-Brittannië door OfficeTeam in samenwerking met Insights.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemers optimistisch over kansen Nederland

23 april 2010 - De Nederlandse economie kan door het benutten en vergroten van zijn bestaande sterktes bij uitstek profiteren van de enorme perspectieven die de economische ontwikkelingen in Azië en Zuid-Amerika bieden. Duurzame groei en volledige werkgelegenheid zijn binnen handbereik. Bezuinigingen en hervormingen moeten niet 'deprimerend' zijn, maar juist voor extra groei en nieuwe kansen zorgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mkb: grotere bereidheid introduceren duurzame toepassingen

23 april 2010 - Ondanks de matige economische omstandigheden is de bereidheid om duurzame toepassingen te introduceren bij het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) in twaalf maanden tijd met dertien procentpunten toegenomen, van 42 naar 55 procent. Zelfs als deze duurzame toepassingen een negatief effect hebben op het bedrijfsresultaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Privéleven gaat steeds vaker voor carrière

23 april 2010 - Camiel Eurlings en Wouter Bos verkiezen hun privéleven boven hun carrière. Zij vonden hun werk & privé niet in balans in de functie die zij uitoefen(d)en. Uit een internetpoll van Arbo Unie blijkt dat ruim 81 procent van de stemmers vindt dat zij een goed voorbeeld stellen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Liever een hoger pensioen dan 100 procent zekerheid

23 april 2010 - Inzicht in de effecten van pensioenbeleid brengt mensen tot andere keuzes. Veel Nederlanders zeggen in eerste instantie geen risico te willen nemen met het beleggen van hun pensioengeld. Tegelijkertijd willen velen eerder stoppen met werken. Maar wie duidelijk ziet wat de effecten van die keuzes zijn, komt al snel tot andere conclusies.

 Lees verder...   1 reactie
 

Klanten betalen steeds slechter

23 april 2010 - Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven geeft aan dat het betaalgedrag van hun klanten het afgelopen jaar is verslechterd naar aanleiding van de economische situatie. 30 procent van de bedrijven zag het aantal facturen dat binnen de afgesproken betalingstermijn werd voldaan afnemen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 978 979 980 981 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10