zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Facebook-gebruiker beschermt privacy steeds beter

10 mei 2010 - Veel Facebook-gebruikers zitten ook tijdens werktijd op hun favoriete sociale netwerk. Driekwart van hen is echter niet online bevriend met de baas. 77 procent heeft bovendien de privacy-instelling geactiveerd. Dat schrijft 6minutes.be op basis van de F-Secure Lab blog.

Uit onderzoek van F-Secure blijkt dat gebruikers van ‘s werelds populairste sociale netwerksite bezorgd zijn over de bescherming van hun privé-gegevens - en met name ten opzichte van hun werkgever. Hun grootste angst is dat hun online activiteiten een negatieve invloed op hun werkrelatie zal hebben. Bewust
Sean Sullivan, Security Advisor bij F-Secure, stelt dat Facebook-gebruikers zich veel meer bewust zijn van hun privacy dan sommige deskundigen denken. Dat blijkt ook verstandig want het lezen van sociale netwerkprofielen is inmiddels eerder regel dan uitzondering voor veel recruiters en managers. 

Eerst denken, dan doen
Elke gebruiker moet zich ervan bewust zijn dat alles wat ze op Facebook zetten - afgeschermd of niet - publiek gemeengoed kan worden. Een veilig credo is dan ook: eerst denken, dan doen. Kan bepaalde informatie schadelijk zijn voor uw carrière, zet het dan niet online.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Online reputatie beďnvloedt sollicitatie meer dan gedacht
 De ViNT nieuwe Media top tien: privacy belangrijker dan planeet
 Zes tips om gezichtsverlies op Facebook te voorkomen
 Heeft Facebook invloed op sollicitaties?
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
10-05-2010
 | 
21:31 uur
Zoals met zoveel wat men op het net publiceert, moet men zich ervan bewust zijn dat dit publiek kan worden. Het pikken en plakken is een volkssport geworden waarbij hele rare situaties ontstaan.

Onlangs, we hebben het dus over facebook, vonen een paar schlemieltjes het een hele aardige geste een jongedame voor prostituee neer te zetten. Hierbij werden kwalificaties gebruikt, overeenkomstig met die van een dame die op zoek is naar klandizie. Ondanks reageren duurde het toch nog enkele dagen voor het berteffende profiel werd verwijderd.

Ook het misbruik van naam en foto's neemt geweldig toe. Het is dan ook maar net hoe dat in zijn werk gaat maar bijzonder eenvoudig blijft het. Het zal dus niet voor het eerst zijn dat iemand de vraag voorgelegd krijgt actief te zijn op een social network site en je dan verdraaide verbaast aankijkt omdat diegene domweg geen enkel idee heeft waar het over gaat.

Prachtig artikel, een hele goede reminder voor mensen die er gebruik van maken maar er zitten aanzienlijke keerzijden aan waar de betrokkene soms geen enkele invloed op kan uitoefenen. Als er al onmin zou bestaan tussen baas en ondergeschikte, moet je wel van zeer eenvoudige kom af zijn op je gal on line te spuien, en dan helemaal onder je eigen naam.

Het is inderdaad bezint eer je begint maar het sluit zeker misbruik niet uit. Helaas, het is en blijft het internet.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10