zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-beslisser: netwerkbeveiliging cruciaal voor succesvolle bedrijfsvoering

11 mei 2010 - Onderzoek in opdracht van Juniper Networks wijst uit dat een ruime meerderheid van de Europese IT-beslissers beveiliging als cruciale factor voor zakelijk succes beschouwt. Het onderzoek laat ook een verband zien tussen de visie van een bedrijf op beveiliging als noodzaak en het bereiken of overtreffen van financiële doelen in 2009.

Een ruime meerderheid van de respondenten zegt zich te blijven richten op een sterk presterend netwerk om datzelfde concurrentievoordeel in 2010 te behouden. Duitse en Engelse respondenten waren naar eigen zeggen succesvol in 2009. 49 procent van de Engelse bedrijven presteerde in lijn met, of beter dan de doelstellingen. Dit gold ook voor 38 procent van de Duitse ondernemingen. In de Benelux kwam dit percentage uit op 34 procent. Duitse en Engelse respondenten gaven zichzelf een zeven op een schaal van tien voor hun commerciële prestaties. De andere landen bleven daar onder. 



Kostencontrole
Ook kostencontrole is in 2010 een prioriteit. 56 procent van de respondenten noemt dit een van de kerndoelen. Het percentage is hoger binnen de groep respondenten die hun financiële doelstellingen behaalden (57 procent) dan de groep die ze hebben gemist (51 procent). 

Subtiele balans

De resultaten zijn afkomstig uit het High-Performance Business-onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Juniper. Ze onderstrepen de subtiele balans tussen commerciële uitgangspunten als kostenbesparingen en zakelijke eisen die prestaties en beveiliging vooropstellen. "Nu Europa langzaam uit de recessie komt, moeten bedrijven de directe kosten van technologie afwegen tegen de langetermijnvoordelen die wijzigingen in hun netwerk met zich mee kunnen brengen," zegt Gert-Jan Schenk, senior vicepresident EMEA van Juniper Networks. "Zorgen over beveiliging blijven hoog op de agenda staan nu de bedreigingen tegen netwerken steeds geavanceerder worden en de regelgeving strenger. De oplossing ligt echter niet in netwerken ‘oude stijl’. Er is een nieuwe aanpak die zich richt op eenvoud, mobiliteit en openheid in het gehele netwerk." 

Meer focus op OPEX en CAPEX

In vergelijking met het High-Performance Business-onderzoek 2008-2009 is er een sterkere focus op netwerkkosten. De operationele kosten (OPEX) zijn voor 73 procent van de respondenten belangrijk tegen 66 procent in 2008. De nadruk op investeringen (CAPEX) groeide van 61 naar 67 procent. Deze groei was met name te zien in Frankrijk en Duitsland. 

Veilig netwerk

De resultaten van het onderzoek illustreren dat IT-afdelingen meer dan ooit een rol spelen in het succes van een onderneming. Daarbij is er een sterke nadruk op een veilig netwerk. Daarnaast liggen er grote kansen voor prestatieverbetering van netwerken en een verlaging van de operationele kosten door het verbeteren van de infrastructuur en het creëren van een high-performance netwerk.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven hebben geen intern beleid omtrent informatiebeveiliging in de cloud
 Oud werknemer is gevaar voor IT systemen
 Informatiebeveiliging blijft achter bij ontwikkelingen
 Imago en reputatie belangrijkste motieven voor informatiebeveiliging
 
 
reacties
 
Legend  |   | 
11-05-2010
 | 
17:19 uur
De meeste lekken ontstaan nog steeds door onoplettende werknemers. Mensen die voor hun inlognaam en paswoord hun eigen naam gebruiken, mensen die USB sticks met vertrouwelijke informatie laten slingeren of mensen die hun inlog gegevens door mailen naar anderen.

Bij goede beveiliging hoort ook goede voorlichting en afspraken met de werknemers, anders is een dure beveiliging wellicht niets waard.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10