zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kritiek tekort arbeidsmarkt vraagt om andere werving

28 mei 2010 -  Ondanks hoge werkloosheidscijfers bestaan er wereldwijd miljoenen vacatures. Het probleem is niet kwantitatief maar kwalitatief en zal door de aantrekkende economie en vergrijzing alleen maar groter worden. Manpower adviseert werkgevers twee oplossingsrichtingen: zoeken in andere dan de gebruikelijke doelgroepen en niet zozeer beoordelen op volledige geschiktheid als wel op potentiële pasvorm én leervermogen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Leidinggevende speelt hoofdrol bij bestrijding discriminatie

28 mei 2010 - Discriminatie op de werkvloer heeft een grote impact op werknemers. Werkgevers kunnen er door goed management echter veel aan doen om uitsluiting te voorkómen. De rol van de leidinggevende is bepalend bij het realiseren van een discriminatievrije werkomgeving. Organisaties en leidinggevenden zijn daar echter lang niet altijd op toegerust.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese werknemers wacht armoedig pensioen

28 mei 2010 - Zowel Europese overheden als werkgevers geven hun burgers en arbeidskrachten onvoldoende voorlichting over de waarde op lange termijn van hun pensioen. De voorlichting is zelfs zo gebrekkig dat minder dan een kwart van de Europese werkende bevolking zegt geïnteresseerd te zijn in hun pensioen, hoewel dat wel hun oudedagvoorziening is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jongere generatie verkiest passie en voldoening boven geld

28 mei 2010 - Is de recessie voorgoed voorbij, of hangt er nog een donkere wolk boven ons hoofd? Volgens ABN AMRO hangt onze economische voorspoed af van de snelheid en flexibiliteit waarmee wij weten te anticiperen op de jongere generaties. Die draaien alle rollen om en hebben frappant genoeg maling aan de crisis. Want: geld verdienen geeft geen voldoening, maar je passie volgen wel.

 Lees verder...   16 reacties
 

Marketeer heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel

27 mei 2010 - Duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda van marketeers. Dat bleek toen NIMA samen met de marketeers van Nederland de marketingthema’s voor 2010 en 2011 vaststelde. In de community shareM werd maandenlang kennis gedeeld en werden cases verzameld. Het resultaat hiervan is gebundeld in het eerste deel van de NIMA Marketingagenda 10/11.

 Lees verder...   1 reactie
 

Organisaties worden overvallen door vergrijzing

27 mei 2010 - Steeds meer organisaties in Nederland beginnen last te krijgen van de vergrijzing. In een kwart van de bedrijven en instellingen zijn de problemen nu al concreet zichtbaar. Ondanks alle publiciteit over dit onderwerp lijken organisaties zich te laten overvallen door de vergrijzing: driekwart van de organisaties is niet actief met het onderwerp bezig.

 Lees verder...   Reageer
 

In vier stappen naar meer inzicht in financiële informatie

27 mei 2010 - Het slechte overzicht dat CFO's hebben van belangrijke financiële informatie ondermijnt hun vertrouwen in bedrijfsprestaties en daarmee in de winstgevendheid. Dit is een conclusie uit het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek The Cost of Control  van Basware.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders kiezen voor bedrijven die goed zijn voor maatschappij

27 mei 2010 - De meeste Nederlanders (85 procent) vinden het belangrijk tot zeer belangrijk dat bedrijven goed zijn voor mens, milieu en maatschappij. Zij geven aan dat dit bij hen van invloed is op de aanschaf van producten en diensten. Voor ruim een kwart van de Nederlanders is dit zelfs één van de belangrijkste overwegingen om al dan niet tot aankoop over te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer wil vakantiegeld niet gebruiken voor opleiding

27 mei 2010 - Driekwart van de Nederlandse werknemers is niet bereid vakantiegeld in te leveren om een opleiding te kunnen volgen. Dit blijkt uit onderzoek van opleidingsvergelijker Eduhub.nl. Maar liefst 51 procent van de ondervraagden geeft als reden het vakantiegeld liever te besteden aan privédoeleinden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kennisinvesteringen leiden tot hogere groei

26 mei 2010 - Uitvoering van de Kennisinvesteringsagenda (KIA), investeringen en maatregelen om tot de wereldtop van kenniseconomieën te behoren, leidt tot een hogere economische groei. Dat blijkt uit onderzoek van The Conference Board, in opdracht van de werkgroep Kennisinvesteringsagenda van het Innovatieplatform.

 Lees verder...   Reageer
 

Functioneren van Nederlandse Raden van Commissarissen moet beter

26 mei 2010 - Het functioneren van de Raden van Commissarissen schiet bij de meeste beursgenoteerde ondernemingen in ons land te kort. Het is vooral de president-commissaris die ervoor moet zorgen dat hierin verbetering komt. Veel commissarissen moeten nog steeds wennen aan hun steeds belangrijker geworden rol.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier aanbevelingen om fraude op te sporen

26 mei 2010 - Fraude krijgt nog steeds te weinig aandacht op corporate niveau. Dit ondanks het feit dat fraude bedrijven en overheden jaarlijks miljarden euro’s kost en het steeds verder toeneemt . Daarnaast hoort fraudedetectie en risicomanagement vaak thuis bij specifieke stafafdelingen zoals een Opsporingsdienst of Speciale Zaken, in plaats van bij het business of hoger management.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer geeft werken hele nieuwe prioriteit

26 mei 2010 - Niet veel mensen hebben de baan waarvan ze droomden als kind. Als we ouder worden, krijgt de realiteit de overhand en voor we het weten zijn we een hele andere weg ingeslagen. Als er dan ook nog een partner gevonden moet worden, de hypotheek opgehoest moet worden, kinderen opgevoed moeten worden, lijkt die droom die u ooit had om astronaut te worden iets uit een ander leven.

 Lees verder...   Reageer
 

Compliancerisico's bonussen slecht beheerst

26 mei 2010 - Met betrekking tot corporate compliance, oftewel de interne afdeling die de naleving van wet- en regelgeving moet beheren, wordt geconstateerd dat bestuurders kansen laten liggen om het beheer van compliancerisico's bij bonussen doelmatiger te maken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 971 972 973 974 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10