zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer wil vakantiegeld niet gebruiken voor opleiding

27 mei 2010 - Driekwart van de Nederlandse werknemers is niet bereid vakantiegeld in te leveren om een opleiding te kunnen volgen. Dit blijkt uit onderzoek van opleidingsvergelijker Eduhub.nl. Maar liefst 51 procent van de ondervraagden geeft als reden het vakantiegeld liever te besteden aan privédoeleinden.

25 procent vindt dat die vraag helemaal niet moet liggen bij de werknemer en dat de baas gewoon moet betalen. Slechts 24 procent van de ondervraagden is bereid vakantiegeld in te leveren ten behoeve van scholing. De helft van deze groep, twaalf procent van het totaal, geeft aan zich te willen blijven ontwikkelen en vindt het daarom niet erg om geld in te leveren. De andere helft wil alleen inleveren als de baas ook een deel betaalt. Toegevoegde waarde
"Het is jammer om te zien dat werknemers zich onvoldoende bewust zijn van de toegevoegde waarde van het volgen van een opleiding," aldus Ruben Timmerman, oprichter van Eduhub.nl. "Een opleiding versterkt de marktwaarde van werknemers en daar heb je de rest van je leven wat aan. De persoonlijke waarde van een opleiding wordt onderschat."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Reisorganisaties profiteren van uitbetaling vakantiegeld
 Vakantiegeld gaat op aan openstaande rekeningen
 Vakantiegeld nekt Nederlandse bedrijven
 Vakantiegeld verdwijnt bij voorkeur op spaarrekening
 
 
reacties
 
Jan Geboers  |   | 
27-05-2010
 | 
09:00 uur
De discussie over inlevering van vakantiegeld t.b.v. scholing van de werknemer is zeker op dit moment niet gepast. Zoals reeds duidelijk in het nieuws komt wordt het vakantiegeld momenteel bij menig werknemer gebruikt om de ontstane financiële tekorten aan te vullen.
Het blijft natuurlijk ook een rare combinatie om vakantiegeld, het woord geeft al aan vakantie 'te gebruiken voor vakantie' in te wisselen voor een studie. ??
Daarnaast zijn er reeds vele cao's waarin een afspraak ligt over scholing van de werknemer, hiervoor levert hij reeds inkomen in. Het zou beter op zijn plaats zijn om een opleiding in het beloningstraject te plaatsen. De keuze tussen opleiding of meer inkomen, waarbij ''meer inkomen'' ook kan volgen na het succesvol afsluiten van de studie. Uiteindelijk is de studie wel werkgerelateerd en levert direct geld op voor de werkgever. E.e.a. is in een functionerings/beoordelingstraject goed uit te leggen en bespreekbaar te maken. Zo kan er minder frictie ontstaan en is er een mogelijke win/win situatie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10