zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Unilever blijft populair onder universitaire studenten

17 juni 2010 - Unilever is de meest favoriete werkgever onder universitaire studenten. De Verenigde Naties en Het Rijk hebben aan populariteit gewonnen en staan op de tweede en derde plaats. Vanwege de huidige economische situatie zijn studenten minder optimistisch over hun kansen op de arbeidsmarkt.

Studenten verwachten ten opzichte van voorgaande jaren meer tijd nodig te hebben om een baan te vinden. Desondanks verwachten studenten niet met een lager bruto maandsalaris te beginnen aan hun eerste baan. Dit blijkt uit het 'Make a Move Monitor Arbeidsmarktonderzoek 2010' van Intelligence Group



Wensen en verwachtingen
Het jaarlijkse Monitor Arbeidsmarktonderzoek onder universitaire studenten in Nederland biedt inzicht in de beleefwereld van studenten en hun wensen en verwachtingen ten aanzien van de arbeidsmarkt. Een onderdeel van dit onderzoek geeft antwoord op de vraag wie de meest favoriete werkgever is onder studenten. Unilever is al jarenlang een populaire werkgever onder studenten en staat dit jaar wederom op de eerste plaats. Shell en Heineken hebben daarentegen de tweede en derde plaats op de ranglijst af moeten staan aan de Verenigde Naties en Het Rijk. De non-profit/(semi)overheidssector lijkt in 2010 aan populariteit te hebben gewonnen ten koste van de FMCG-branche. De uitzondering hierop is Ahold, dat sinds 2008 grote sprongen op de ranglijst heeft gemaakt. Ook Google en Rabobank laten een positieve ontwikkeling op de ranglijst zien. 

Langer zoeken naar werk
Hiernaast zijn er enkele interessante constateringen te zien omtrent de verwachtingen van studenten ten aanzien van de arbeidsmarkt. Waar de economische situatie vorig jaar nog geen merkbaar effect had op het arbeidsmarktvertrouwen van studenten, worden nu wel enkele veranderingen geconstateerd. Slechts achttien procent van alle studenten verwacht tijdens hun studie een baan te vinden, terwijl dit in 2009 nog 28 procent was. Desondanks is het percentage studenten dat verwacht meer dan zes maanden nodig te hebben om een baan te vinden niet toegenomen, maar zijn er wel meer studenten die denken drie maanden hiervoor nodig te hebben. De studenten zijn niet zozeer pessimistisch over hun arbeidsmarktkansen maar vooral minder optimistisch. 

Startsalaris
Ondank de huidige economische situatie verwacht de universitaire student nog wel te starten met een bruto maandsalaris van 2.560 euro. Dit is welgeteld tien euro hoger dan waar de bijna afgestudeerde student in 2009 op gehoopt had.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Unilever meest betrokken werkgever
 Student is vertrouwen in arbeidsmarkt niet kwijt
 Microsoft en &samhoud Beste Werkgevers in Europa 2010
 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2009 bekend
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10