zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien kenmerken van een te mijden CEO

12 juli 2010 - 47 procent van de CEO’s maakt er uiteindelijk een zootje van. Althans, dat is het rekenkundig gemiddelde van twaalf onderzoeken over het onderwerp. Het goede nieuws is dat het volgens professor Adrian Furnham mogelijk is om de ‘olifant in de bestuurskamer’ tijdig te herkennen en dat dat niet eens zo moeilijk is.

 Lees verder...   2 reacties
 

Economisch herstel MKB blijft achter bij grootbedrijf

12 juli 2010 - Een krachtig herstel van de wereldhandel maakt dat het grootbedrijf in Nederland in 2010 een behoorlijke afzetgroei van 2,5 procent kan laten zien. Met een bescheiden afzet groei van slechts 0,5 procent, blijft het MKB hier flink bij achter.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers in retail en zakelijke dienstverlening krijgen het meeste vertrouwen

12 juli 2010 - Sinds het ontstaan van de crisis geven voornamelijk medewerkers in retail en zakelijke dienstverlening aan het meeste vertrouwen te hebben in hun leiding. Zij beoordelen hun leiding met respectievelijk een rapportcijfer van 6,8 en 6,7.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe reageert u op stilte – de ergste reactie die u kunt krijgen?

12 juli 2010 - U kent het wel: u krijgt geen enkele reactie op een e-mail, een telefoontje, een offerte, een voorstel. Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Effectieve feedback is helder en duidelijk. Stilte kan alles betekenen en daarom tot grote onzekerheid leiden. Stilte is daarom e ergste, schadelijkste feedback die u kunt krijgen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Productiviteit lijdt onder hitte

12 juli 2010 - Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers heeft in de zomer last van de hitte op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 600 respondenten. 52 procent van de ondervraagden geeft aan hierdoor minder productief te zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Cao kompas wint eerste prijs in battle ‘cao van de toekomst’

9 juli 2010 - Hoe ziet de cao van de toekomst eruit? Die vraag stelde het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) eerder dit jaar aan studenten en jonge professionals via Battle of Concepts. Dit leverde maar liefst 35 concepten op met goede ideeën voor cao’s van de toekomst.

 Lees verder...   Reageer
 

Vraag naar freelance ICT-ers stijgt

9 juli 2010 - De freelance ICT-markt kan positief op de eerste helft van 2010 terugkijken. Ondanks terugval van de vraag naar interim ICT-specialisten in april en mei heeft de Flex-index van freelance vacaturesite IT-Contracts in zes maanden tijd maar liefst 23 indexpunten winst weten te boeken tot het huidige niveau van 90 punten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijfsleven heeft meer aan managers dan aan leiders

9 juli 2010 - De focus op leiderschap is verkeerd, want bedrijven hebben misschien wel meer aan managers dan aan leiders. Dat zegt Gert van der Houwen, algemeen directeur van NIVE, de Nederlandse Vereniging voor Managers, op Express.be.

 Lees verder...   4 reacties
 

Helft acceptgiro’s wordt weggegooid

9 juli 2010 - Verzekeraars en energiemaatschappijen kunnen hun rekeningen 25 tot 40 procent sneller betaald krijgen als ze in plaats van ‘ouderwetse’ acceptgirokaarten de factuur of herinnering elektronisch versturen. 50 procent van de verstuurde acceptgirokaarten wordt weggegooid. Dat constateert Ricoh.

 Lees verder...   Reageer
 

Doet u mee aan de Nationale Traploopweek?

9 juli 2010 - Van 27 september tot en met 1 oktober vindt voor de vierde keer de Nationale Traploopweek plaats. Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen  laten met de Traploopweek 'werkend' Nederland weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint.

 Lees verder...   2 reacties
 

Cybercriminelen richten zich op sociale netwerken

8 juli 2010 - Norman presenteert het beveiligingsanalyse rapport en gedetailleerde trends tezamen met de internet beveiligingsdreigingen voor 2010. Norman legt de nadruk op cybercriminelen die met toenemende mate de sociale netwerken zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter als effectief verspreidingsmiddel gebruiken.

 Lees verder...   Reageer
 

Internationale beursgangen blijven op stoom

8 juli 2010 - In het tweede kwartaal van dit jaar toont de mondiale IPO (Initial Public Offering)—activiteit, ondanks de marktomstandigheden, tekenen van veerkracht, zowel in bijeengebracht kapitaal als in het aantal transacties. De voornaamste drijvende kracht hierachter zijn een sterke Aziatische markt plus een groter aantal introducties in de VS en Europa.

 Lees verder...   Reageer
 

Social network is al standaard onderdeel van bedrijfsvoering

8 juli 2010 - Het gebruik van social networks is in Nederland een regulier onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. 48 procent van de ondernemingen maakt succesvol gebruik van social networks bij het werven van nieuwe klanten, zo laat een nieuw onderzoek zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfswinsten dalen bij slecht ingerichte financiële processen

8 juli 2010 - Zwakheden in financiële processen resulteren in extra kosten en zelfs voor volledig onbetaalde facturen. Door onvolkomenheden in facturen en miscommunicatie tussen interne afdelingen wordt 35 procent van de leveranciers niet betaald, en weet 24 procent niet dat hun rekeningen om dezelfde reden niet zijn voldaan. 

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 960 961 962 963 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10