zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Doet u mee aan de Nationale Traploopweek?

9 juli 2010 - Van 27 september tot en met 1 oktober vindt voor de vierde keer de Nationale Traploopweek plaats. Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen  laten met de Traploopweek 'werkend' Nederland weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint.

Grote organisaties als SNS REAAL, de Sociale Verzekeringsbank, provincie Zuid-Holland en het Lievensberg Ziekenhuis uit Bergen op Zoom haken al aan. 



De trap als goed alternatief

Met de actie willen het Diabetes Fonds en NISB, samen met werkgevers, de werknemers in Nederland bewust maken van de dagelijkse keuzes die zij maken. De lift nemen gaat vaak automatisch, zonder er bij na te denken dat ook de trap een prima alternatief is. En juist dat verschil doet ertoe – met het nemen van de trap werk je aan je gezondheid en het kan je nog tijdswinst opleveren ook! In de Traploopweek wordt juist de trap de normale keuze, met uiteraard de bedoeling dat ook daarna werknemers de trap blijven nemen. Neem iemand van 68 kilo die de lift neemt: die verbruikt 1,5 calorie. De traploper verbruikt op dat moment tien calorieën. Dat tikt ongemerkt aardig aan! 

Aanmelden

Bedrijven die zich nu inschrijven, ontvangen de gratis Bedrijven Toolkit voor promotie van de Traploopweek binnen het bedrijf. In week 33 krijgen ze een materialenpakket met posters, verkeersborden, een afzetlint, ‘voetstappen’ en receptiebordjes ter promotie van de Nationale Traploopweek. Daarnaast kunnen deelnemende organisaties rekenen op korting bij Vitamine & Zo, een bedrijf dat werkfruit levert . En NISB biedt het actiepakket voor een actieve leefstijl StartFitKit tegen uitsluitend verzendkosten aan (normaal 9,95 euro). 

Meer mensen met diabetes type 2

Bert Kuipers, directeur Diabetes Fonds: "Omdat een groot deel van je dagelijks leven zich afspeelt op je werk, richten NISB en Diabetes Fonds zich met de Traploopweek speciaal op bedrijven. Zo stimuleren we werknemers om meer te bewegen en prikkelen we werkgevers om een gezonde leefstijl op de werkvloer te faciliteren. Het aantal mensen met diabetes neemt zienderogen toe: de verwachting is dat het er in 2025 1,3 miljoen zijn."
Clémence Ross, directeur NISB: "Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Bewegen loont! Nog te weinig mensen weten dat je door voldoende te bewegen de kans op het krijgen diabetes type 2 enorm verkleint. En ook helpt bewegen om complicaties bij diabetes te verminderen of zelfs te voorkomen. De Traploopweek is een ludieke manier om ze daarop te wijzen: geen topsport, neem gewoon wat vaker de trap in plaats van de lift!" 

Inschrijven

Bedrijven kunnen zich inschrijven voor deelname aan de Traploopweek via www.traploopweek.nl . Daar wordt ook het laatste actienieuws geplaatst en komt in beeld welke bedrijven allemaal meedoen. Met nog drie maanden te gaan tot de Traploopweek, staat de teller al op 105 bedrijven, 123 locaties, 65.883 medewerkers en 636 verdiepingen

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Koffieautomaat moet zo ver mogelijk van werkplek
 Werknemer steeds dikker, zieker en minder productief
 Werknemer beweegt te weinig
 Baas moet ongezonde werknemer aanpakken
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
9-07-2010
 | 
07:44 uur
''Land wars van Betutteling'' niet zomaar een regeltje uit de hit ''15 miljoen mensen''. Helaas zit ons land wel vol met allerlei types die menen te moeten voorschrijven hoe wij moeten leven en dit is daar weer een overduidelijke exponent van.
Iedere dag, iedere week, hebben we wel weer eens dag van, de week van.
Mogen we eindelijk weer eens gaan leven zoals we zelf denken dat goed is?
Of gaan we straks allemaal in een door de zeurterroristen goedgekeurd pakje, lekker zwaaiend met het door de zeurterroristen goedgekeurd boekje zwaaiend lachend door het leven? Het schijnt China tot een economische grootmacht te hebben gebracht. Maar ja...
Sjors  |   | 
9-07-2010
 | 
12:52 uur
Helemaal met de vorige spreker eens.Zou er nog aan toe willen voegen dat soort instanties alle gelden( vaak subsidies) te ontnemen.
Zonde van het geld.Kunnen ze mooi bij de thuiszorg gebruiken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10